Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Neveselá úvaha nad neveselým fenoménem

Dobré ráno, den, či večer, milí čtenáři, posluchači, přátelé a lidé, pohybující se kolem tvrdé muziky. Rád bych se dnes pozastavil nad poněkud zajímavým a notně pochmurným fenoménem, jenž se zvláště v posledních letech stále častěji objevuje i na políčku té naší milované žánrovky - totiž strhávání konkurenčních plakátů a upoutávek na všelijaké metalové akce, ačkoliv  ty se často  ani přímo mezi sebou časově nepřekrývají - ne tedy, že bych i v takovém případě měl pro tyto praktiky pochopení, ale právě toto jednání už je notně kuriózní.

Já samozřejmě chápu, že každý z promotérů se o publikum na své akce musí tvrdě prát, avšak je stále potřeba i v dnešní bezskrupulózní době tak trochu přemýšlet nad morálností svého jednání - a strhávání konkurenčních nabídek na žánrové akce nějakou velkou dávkou této cnosti zrovna neoplývá.

Víte, ono to máte tak - jakožto promotion agentura by každý subjekt asi měl nějakým způsobem dbát o svůj merit. Ve válce, lásce a byznysu se zdánlivě může už úplně vše, tak hluboko naše společnost v posledních dekádách klesla a všichni jsme se tento fakt nějakým způsobem naučili akceptovat jako normu.

Ovšem právě budování renomé, trademarku, brandu - to vše v současnosti moderní západní firmy chtějí a snaží se toho dosáhnout. Kladné smýšlení veřejnosti a všeobecné povědomí pozitivního rázu je klíčové pro utváření image firmy jako celku.

Proto stále nemohu pochopit tyto jistě nejen čecháčkovské praktiky, kterými se stále někteří jedinci snaží guerilla stylem poškodit konkurenci.

Konkurence je totiž víceméně zdravá a potřebná věc - a to hlavně pro koncové spotřebitele a fanoušky - chápu, někdo nechce připustit aby veřejnost věděla, že " ti šmejdi od konkurence" nabízí za lepší peníz třeba i kvalitativně srovnatelné či lepší kapely o pár dní či týdnů dříve či později od data "vaší" akce. Zdánlivě je pro vás, jakožto promotion agenturu, jež se snaží uspět na trhu, situace, kdy vaše plakáty vyčnívají nad ostatními lepší - jste přece víc vidět. Jenže každá mince má dvě strany.

Víte - poškozené agentury, kterým jste plakáty strhli, či přelepili si věc nenechají pro sebe a negativně laděná šuškanda na sebe nenechá dlouho čekat (ta se jen tak pro informaci šíří mnohem rychleji a snadněji než ta pozitivní). Ta v dnešním globálně propojeném světě postupem času nevyhnutelně prosákne až k zástupcům médií a ti posléze nebudou mít žádný problém tuto šeptandu mediálně rozmáznout - koneckonců, některé z nás už dlouho nebaví jen "držet ústa a krok".

Nechci z tohoto sloupku udělat blogísek člověka rozzlobeného na své spoluobčany a nedělám si iluze, že se podobné praktiky na západě nědějí. Rád bych ovšem, aby ti, kterých se to týká, začali konkurenci brát spíše jako potenciální partnery k možným budoucím společným jednáním, než jako hmyz, jenž je třeba zašlápnout a posléze zdánlivě triumfálně odejít jakožto vítěz - Nezastavitelný trhač plakátů a sabotér. Ony poškozené firmy a subjekty si těchto úskoků budou vědomy ještě mnohem déle, než-li my, redaktoři, kteří vašim akcím dělají mediální promo.

Nebudu zde v současnosti vyjmenovávat jednotlivé subjekty, které tuto přelepovací a strhávací strategii přijaly za svou. Jen bych jim rád naznačil, že celkem víme, o koho se jedná, a v případě dalších potíží není problém pár jmen v nějakých dalších případných článcích zveřejnit.

Proto bych rád apeloval na váš smysl pro fair play - važte si konkurence a bude si vážit vás. Jinak si můžete začít hrát nekonečnou hru Na přelepovanou, z níž, a to vás mohu ubezpečit, nakonec nevzejde vítěz, jen poražení.

Všechny čtenáře bych poprosil o sdílení článku - ne abych si nahonil své internetové ego, ale aby se zpráva dostala až k těm, jimž je určena. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. Všem.

Zveřejněno: 04. 07. 2012
Přečteno:
3541 x
Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář