Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

SOUTHWICKED – Death\'s Crown CD 2012, Abyss Records

Starý psy novým kouskům nenaučíš. Pořád budou štěkat stejně a pokud se doteď nenaučili aportovat, už se to nenaučí. Mám rád starý psy. Člověk ví, co od nich může čekat. Už zbytečně nekoušou. Nemají to zapotřebí. Allen West je už opravdu starý rafan. Jako mladý hrával na kytaru v kapelách Obituary, Six Feet Under, Massacre.

Letos ho zase chytli běsi a se svou novou kapelou SOUTHWICKED předložil devět old school death metalových fláků. Odehrávají se ve středním valivém tempu. Obituary a staré dobré Master ucítíte z každé písně. Budete se pohupovat do rytmu a vzpomínat na osmdesátá léta. Mám zkušenost, že je deska Death´s Crowns skvělou kulisou k práci na počítači.

Začíná se klasickým intrem. Zní to jako úryvek z horroru. Death´s Crown. Výkřik a pařba může začít. Nejdřív to na vás Southwicked vyvalí pomalu. Pak chvilka napětí. Činel. A je to tam. Old school mašina to rozjede a je k nezastavení. Craving for Blood. Tady si nejdřív Allen trošku pohraje s kytarou.  Následuje murmur. Killing Spree. Thrashový základ. Tady předvádí Sven, že má v hrdle dynamit. Tenhle refrén z hlavy jen tak nevyženete. The Phantom Prince. Svižnější věc. Jak dělané k odpolednímu pivku o páté. Graveyard of Bones. Opět se to sype jak náklaďák vykládající kameny z odpolední směny v kamenolomu. Dunivě jednoduchý motiv. Charming Karma. Tady bych vyzdvihnul bicí. Budete si doma bubnovat na všechno, co bude v dosahu vašich rukou, nohou a možná i hlavy. Green River Killing Fileds. Jestli tuhle píseň uslyším někdy naživo, budu lézt po zdi. Rychle odsýpající deathová hymna. Lahůdka. The Only Living Witness. Neustále se opakující depresivní riff. Vryje se vám pod kůži a zůstane tam na věky věků.

Jestli máte rádi staré Obituary, zaměřte svůj zrak i na tuhle kapelu. Staří psi zase jednou ukázali, že v jednoduchosti je síla. Vynikající zvuk, produkce. Deska má obrovskou sílu. Energie z týhle placky srší na všechny strany. Je jasné, že jim bude vytýkáno staromilství. Žádná progrese. Jen pořádná porce starého poctivého death metalu. A to není málo. Staří psi dokážou ještě pořádně kousat. Sice ne tak zběsile jako zamlada, ale o to zkušeněji. Poctivá deska.


Seznam skladeb:

  1. Intro (The Massacre Begins)
  2. Death´s Crown
  3. Craving for Blood
  4. Killing Spree
  5. The Phantom Prince
  6. Graveyard of Bones
  7. Charming Karma
  8. Green River Killing Fields
  9. The Only Living Witness

Čas: 39:47

Sestava:

  • Rock Rollain – basa
  • Marco Vreven – bicí
  • Allen West – kytara
  • Sven Poets – zpěv


http://www.last.fm/music/Southwicked


Zveřejněno: 25. 07. 2012
Přečteno:
3938 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář