Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

29. 6. - 1. 7. 2012, Spálené Poříčí

Basinfirefest se může pyšnit titulem největšího rockového festivalu v západních Čechách. Koná se již tradičně na samém začátku letních prázdnin v malebném městečku Spálené Poříčí nedaleko Plzně. Na scénu uvádí světové i domácí kapely již 10. rokem a za tuto dobu si vytvořil silnou základnu fanoušků.

První ročník festivalu se konal v roce 2003, na druhém ročníku se již ale sešlo tolik návštěvníků, že musel být areál přesunut na nový pozemek o rozloze 30 ha! Takto markantní nárůst účastníků se může počítat za opravdový úspěch.

Za dobu konání festivalu se na pódiích vystřídaly legendy rockové i metalové. Ze světových hvězd to byly např. DESTRUCTION, PRO-PAIN, CLAWFINGER, DORO, WASP, VENOM, VADER, PARADISE LOST, ILL ŇINO nebo SODOM. Pozadu samozřejmě nezůstávala ani domácí scéna. Vystoupením na tomto vyhlášeném festivalu se mohou pochlubit jak naprostí klasikové KABÁT, ARAKAIN, ŠKWOR, DOGA nebo KRUCIPÜSK, tak i velká spousta kapel dalších.

Festival letos oslaví 10. narozeniny. Nebude proto chybět party ve velkém stylu a narozeninový dort ozdobí hned několik třešniček. Festivalové jubileum oslaví světové hvězdy zvučných jmen – APOCALYPTICA, CHILDREN OF BODOM, DESTRUCTION, LACUNA COIL, CANNIBAL CORPSE, CRASHDÏET, WOLFCHANT, MERCENARY, THORNAFIRE, DEBAUCHERY, SMASH HIT COMBO, ale i kapely tuzemské – XIII. Století, Alice & Dan Bárta, Törr, Horkýže Slýže, Škwor, Sto zvířat, Smashed Face a další.

Speciální narozeninová party bude letos doplněna o natáčení výročního festivalového DVD, které bude k dispozici příští rok. Naleznete na něm samozřejmě své oblíbené kapely i rozhovory s návštěvníky!

Pro nedočkavé návštěvníky bude letos přichystán speciální večírek, který proběhne již 28. 6. v hlavním stanu s kapacitou pro 1000 osob. Tento hlavní stan bude otevřen po celé 4 dny konání festivalu nonstop!
Program večírku pro nedočkavé:
20:00-20:45 Disabled 
21:00-21:45 Checkpoint
22:00-22:45 F.O.B. 
23:00-23:45 Wicked Design 

Součástí festivalových služeb je samozřejmě i camp. Stany se dají postavit již několik metrů od vstupu do areálu. V campu jsou zajištěny sprchy i toalety. Děti do 12 let a invalidé mají vstup zdarma. Je zajištěn i bezbariérový přístup.

Dalším zkvalitněním služeb pro návštěvníky je mobilní ERA bankomat. Ten naleznete přímo v areálu festivalu a budete si tak moci vybrat hotovost přímo na místě.

Pro návštěvníky, kteří chtějí svůj čas na festivalu využít aktivním odpočinkem, bude zajištěna úschovna kol. V okolí Spáleného Poříčí je spousta zajímavých míst, na své si tak mohou přijít i děti. Další možností zábavy a využití času na festivalu je návštěva atrakcí, které jsou součástí areálu. Bude uspořádána i řada soutěží o ceny.

Rozhodnete-li se jet na festival vlakem, zpáteční cesta bude zdarma!
Pro držitele průkazů ISIC, ITIC a IYTC máme výbornou zprávu! Všichni, kteří tyto průkazy vlastní mohou získat slevu 150 Kč z ceny vstupenky. Tuto slevu je možno uplatnit při zakoupení vstupenek v síti Ticketstream po předložení platného průkazu.
Pro klienty mBank je připravena speciální sleva 10%. Vstupenky se slevou lze zakoupit pouze přes oficiální festivalové stránky www.basinfirefest.cz!

Basinfirefest je ideální možnost, jak přivítat prázdniny!

Pro více informací navštivte oficiální festivalové stránky http://www.basinfirefest.cz


Zveřejněno: 23. 06. 2012
Přečteno:
3408 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář