Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

REINO ERMITAÑO – Veneración del Fuego CD, I HATE

Tradiční doom můžu a na takové veličiny jako Solitude Aeturnus, či Reverend Bizzare nedám dopustit. Reino Ermitaño mě dílem potěšili, dílem zklamali, inu pojďme do nich.

Peruánští tradiční doomaři nám na svém 66! minut dlouhém díle předkládají materiál, který se většinou nese v intencích stylu. Snaha prolomit žánrové mantinely však RE není úplně cizí, avšak je otázka, zda u této muziky o to vůbec někdo stojí. Dusná stoner atmosféra načichlá ranými sedmdesátkami se valí a valí, avšak našinec dlouho čeká na výraznější moment, či nápaditější riff (i když se nakonec přece jen dočká). Riffy i vypjatý vokál (jinak celkem schopné) zpěvačky Tanii Duarte působí monotónně, ovšem když se Tania rozparádí, stojí to za to, takových momentů je však na nahrávce poskrovnu. Jako balzám na uši pak působí 9 minutový track č.5 „Cuando La Luz Te Encuentre“, s krásnou melodií hranou na housle, vydařenou retro pasáží a bubenickým sólem, tady smekám a tleskám, oživení minulosti, co má šťávu. Rovněž klavír, akustická kytara a tradiční nástroje v „Sangra India“ kvituji s velkým povděkem a vidím tady pro RE cestu z bludného stylového kruhu, ono to spojení tradičního doom/rocku s folkem je spojení poměrně neokoukané a pro mě zábavné, zvlášť když přejde do Pink Floydovského poblouznění ve druhé polovině skladby, jo, to je ono.

Naskýtá se nyní otázka dalšího vývoje RE, buď budou dál drhnout v tradičním stylu, nebo zkusí do své hudby implementovat něco nového, folk a artrockové vlivy bych uvítal, zatím pro mě kapela má (kromě dvou skladeb) malý potenciál, budu jim však držet palce ať svojí cestu ze stylového klišé najdou, „Cuando La Luz Te Encuentre“ a „Sangra India“ jsou pro mě příslibem potenciálu v budoucnosti, teď pro mě představují pouhou reminiscencí Black Sabbath a Pentagram.

Co si zaslouží jednoznačnou chválu, je zvuk - čistý, průrazný, těžký (analog se nezapře). Obal hodnotím jako dobře odvedenou, ničím nevýraznou práci. Zatím tedy potomci dávných Inků inkasují průměr, ale jsem zvědavý na příště!

Čas: 1:06:43

Seznam skladeb:
  1. Quimera
  2. El Sueño del Condor
  3. Sobre las Ruinas
  4. Desangrándote
  5. Cuando la Luz te Encuentre
  6. Soy el Lobo
  7. El Rito
  8. Vente al Fuego
  9. Sangre India
  10. Cadáver, Semilla, Renacer     

http://www.facebook.com/pages/Reino-Ermita%C3%B1o/229687576031

http://www.myspace.com/reinoermitano

Zveřejněno: 28. 06. 2012
Přečteno:
3324 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Sir | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář