Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

DEEP DESOLATION – Subliminal Visions CD 2011, Q.E.V. Prod. / The End Of Time Rec.

Zdá se, že náš severní soused, Polsko, je nevyčerpatelnou studnicí pro extrémní metalové spolky. Po delší době tu mám opět jednu tamější smečku Deep Desolation, která pochází z města Lodž, a její debut Subliminal Visions. O jeho vydání se postaraly hned dva menší undergroundové labely. Jmenovitě The End Of Time Records a Quid Est Veritas Productions.

Obskurní kvintet hudebníků vystupuje pod uměleckými jmény: Martinous – zpěv, Markiz – kytara (působí také v kapele Iugulatus), Meriath – kytara (ex – Hecadoth), Piorun – basa a bubeník Wilku. Bicí na albu ovšem namlátil „session“ bicmen Darek. Temná exkurze do „podprahových vizí“, nabízí celkem osm autorsky původních skladeb, v rytmu pomalého blacku, nebo chcete-li black/doom metalu. Zaznamenaný materiál působí poměrně monotónním dojmem, muzika plyne ve středních tempech. Všechno má svůj čas a spěchat nemá cenu. Tvorba Deep Desolation je jako podzemní řeka, plná pozemského kalu a světské špíny, líně se valící nehostinnými zákoutími lidské duše. Občas její tmavou hladinu pročísne záblesk v podobě nějakého toho kytarového sóla, aby byl vzápětí stažen zpět do nekonečných hlubin, do náruče šílenství. Oba kytaristé sázejí do placu stokrát omleté riffy, bicí si jedou svůj rytmus, do toho Martinous vyřvává přidušeným hlasem své rouhačské a obscénní (song Christ´s Incest) texty.

Zvuk není dokonalý, určitě by se dalo ještě co zlepšovat. Všechny skladby byly nahrány pod dohledem Mariuzsa Pikora a viděl bych to na nějaké to domácí studio. Čtyřstránkový buklet CD je sice na první pohled chudý, ale obsahuje i anglicky psané texty, informace o nahrávce a malou fotku kapely. Ohavný černobílý motiv na coveru alba dokonale koresponduje s hudební výplní stříbrného kotoučku.

Shrnuto, podtrženo, Subliminal Visions určitě není kdovíjak převratné a originální album, ale na druhou stranu musím uznat, že Deep Desolation mají určité hudební kvality a slabším povahám „hluboké zoufalství“ bez nějakých větších problémů spolehlivě přivodí. Doporučuji proto tuto kapelu jen pro opravdové milovníky podzemního zmaru a nikdy nekončícího hudebního běsu.

Seznam skladeb:
  1. Call Of The Abyss
  2. Murderous Lust
  3. Mass Murderer´s Ejaculation
  4. Subliminal Visions
  5. Christ´s Incest
  6. Infernal Hallucinations
  7. In A Mouth Of Madness
  8. Everlasting War

Čas: 51:51

www.myspace.com/deepdesolationband

www.wydawnictwo-qev.pl

Zveřejněno: 16. 06. 2012
Přečteno:
3557 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář