Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HUSMAN FEST

22.5.2012, Praha - Exit-US

Prague Decimation / Praha / Exit-US / 22. května / start 20:00 / vstup 200,-
facebook | last.fm | mapa | klub | flyer | banner

DIOCLETIAN (NZL)
doom cult war death metal
http://www.doomcult.net/
https://www.facebook.com/DOOMCULT

 

DIOCLEIAN jsou podle slov Michaela Hoggarda z Ulcerate současnou nejlepší death metalovou kapelou na Novým Zélandu, která údajně naživo neskutečně vraždí. 22. května to v Praze budeme mít možnost posoudit, teda minimálně tu druhou část, o který jsem ale podle dostupných zdrojů přesvědčen už teď. Novej Zéland, Ross Bay cult worship, chaos worship, militantní projev, doom cult, analog only, v současnoti nejsilnější kůň na poli war metalu. Lidi co hráli v Ulcerate, Witchrist, Vassafor nebo s Blasphemy, spolupráce s Ryanem Försterem (Blasphemy, Conqueror, Revenge).  Názvy nahrávek Decimator, Doom Cult a War of All Against All naprosto dokonale vystihujou podstatu Diocletian, óda na zkázu a zhudebněná válka všech proti všem. EP Decimator bylo ještě hodně do Conqueror/Revenge, zpozorní fanoušci Peta Helmkampa, desky jsou ale hudebnější, je to víc pocta starýmu metalu, zvlášť druhá deska, citující pár riffů Blasphemy, se hodně (ale nenápadně) vyžívá v odkazech na léta 80tá, avšak v totálně extrémní poloze a nemilosrdným surovým zvuku. Nahrávalo se živě a analogově, bez triggerů a metronomu, maximálně na tři pokusy. Diocletian jsou ale originální kapela, kterou si v záplavě podobných rozhodně nespletete, svůj díl na tom taky má fakt, že členové mají s hraním hodně zkušeností a někteří hráli death metal už před rokem 90. Čti rozhovory tady a tady.
Naprostá povinnost pro všechny fans kapel jako Blasphemy, Beherit, Bathory, Black Witchery, Conqueror, Revenge, Bestial Raids, Blasphemophagher, Archgoat, Proclamation, ale i Angelcorpse, Grave Miasma, Cruciamentum, Repulsion, Incantation nebo Dead Congregation . Antichrist Hammerfist Deathreign!

ESCARNIUM (BRA)
old school death metal
https://www.facebook.com/escarniumdm

ESCARNIUM z Brazílie, jeden ze dvou pohrobků známějších Impetuous Rage, předváděj vyváženej mix švédský a americký death metalový školy s autentickou brazilskou živelností, odkazující k legendám jako Krisiun, Abhorrence nebo Sarcófago. Na kontě mají zatím jenom perfektní demo (free stažení na Death Metal Invasion) a EP, do Evropy by ale měli přijet už s debutní deskou nazvanou Excruciating Existence. Pravej pralesní entuziasmus pro old school death metal, doporučuju všem fanouškům Grave, Entombed, Vomitory ale i Massacre, Morbid Angel nebo Azarath! Angličtinou vládnoucím doporučuju třeba tuhle nebo tuhle recenzi.

http://www.youtube.com/watch?v=WurcneZbc2w

NUCLEAR MAGICK (GER)
atomkraft death / black / doom metal
https://www.facebook.com/nuclearmagick

NUCLEAR MAGICK jsou němečtí zástupci kultu nukleárního vyhlazení, vycházející na Iron Bonehead. Na rozdíl od zavedenějších spolků na tomto poli se odlišují výraznějšími vlivy doom metalu a rituální atmosférou. Kromě speciálního sedmipalce k turné si přivezou i nové EP Mutual Retaliation s obalem od mistra Paolo Girardiho (Blasphemophagher). Pokud se vyžíváte praskání dozimetru a apokalyptická kázání „priests of the bomb“ vás uvádí do rauše, přijdete si na svoje. May the Blessings of the Bomb Almighty, and the Fellowship of the Holy Fallout, descend upon us all. This day and forever more.

ESCAPE THE FLESH (CZE)
old school death metal ala Asphyx / Coffins
http://escapetheflesh.blogspot.com/
http://bandzone.cz/escapetheflesh

ESCAPE THE FLESH platí za nadějný nováčky na českých-švédských polích deathmetalovýho permafrostu, ale narozdíl od jiných zavedených spolků, předvádí více svojský pohled na daný žánr. Boss HM-2 drnčí standardně na max., ale Escape the Flesh navíc pracujou s bahnitě zemitými vlivy záhrobního stoner/doom metalu. Základem budiž valivej death metal první půlky devadesátejch let ála Asphyx nebo trochu Bolt Thrower + současnej špinavej death-doom, kde se nabízí přirovnání ke Coffins nebo Hooded Menace, ale ani jedni se neprofilují podobným dřevním zvukem a stonerovejma výjezdama. Zatímco Coffins jsou surovější (i když na nejnovějším demu to už neplatí!) a Hooded Menace se víc zaměřujou na svou typickou zvrácenou melodiku, Escape the Flesh zajímavě kombinujou stonerový sóla, střednětempou staroškolskou bahenní valivost a zemitej záhrobní death doom. Na kontě zatím postaru dvě dema a split s March of the Hordes, na každý nahrávce s mírnou změnou stylu, ale pořád s osobitým rukopisem, jakej se u nás jen tak neslyší. První kapelu večera tentokrát rozhodně neprováhejte!

no god, no religion, no race, no culture, no nation
pure Chaos and Destrucion

- úterý 22. května, start 20.00
- Exit-US Chmelnice, Sokolovská 195, 190 00, Praha 9 (kousek od O2 arény)
- mapa: http://tinyurl.com/c6yp22m
- kontakt: Sud[at]marastjakcyp[dot]com | tel. # 725269648
- banner: 468*60 http://necrosphere.ic.cz/01diocletian.gif
- leták-web: http://i.imgur.com/Wuybm.jpg
- https://www.facebook.com/events/384066961626505/
- http://www.last.fm/event/3260251+Prague+Decimation

 


Zveřejněno: 12. 05. 2012
Přečteno:
3329 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář