Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

23.5.2012, Brno - Brooklyn Metal Snakepit, start 20:00

facebook | last.fm | klub - mapa

ESCARNIUM z Brazílie, jeden ze dvou pohrobků známějších Impetuous Rage, předváděj vyváženej mix švédský a americký death metalový školy s autentickou brazilskou živelností, odkazující k legendám jako Krisiun, Abhorrence nebo Sarcófago. Na kontě mají zatím jenom perfektní demo (free stažení na Death Metal Invasion) a EP, do Evropy by ale měli přijet už s debutní deskou nazvanou Excruciating Existence. Pravej pralesní entuziasmus pro old school death metal, doporučuju všem fanouškům Grave, Entombed, Vomitory ale i Massacre, Morbid Angel nebo Azarath! Angličtinou vládnoucím doporučuju třeba tuhle nebo tuhle recenzi.

http://www.youtube.com/watch?v=WurcneZbc2w

https://www.facebook.com/escarniumdm

DESTROYING DIVINITY hrají temnotu z bažin a lesů Jižní Moravy nasáklý death metal americkýho střihu. Jejich zatím poslední deska Dark Future z roku 2010 zatím nejdokonaleji reprezentuje osobitej styl Destroying Divinity, kteří ho sami nazývají South Moravian Dark Death Metal. Osobně se domnívám, že Destroying s věkem zrajou jako víno a nachází se na vrcholu svejch hráčskejch a skladatelskejch schopností.  A když přijde na death metal, jsou dost možná nejlepší kapelou u nás. Zlověstný kytarový riffy tvoří temnou a zlověstnou atmosféru podpořenou zkroucenýma sólama ala starý Gorguts, nemilosrdně bijící baterií bicích a lávu chrlícím vokálem přímo z hlubin pekel. Destroying Divinity = naprosto dotaženej a světovej death metal s okultně temnou atmosférou, kterou mívali jen mistři žánru v devadesátých letech. Fanoušci Morbid Angel, Immolation, Incantation, Nile nebo Gorguts, třeste se!

http://bandzone.cz/destroyingdivinity

HEAVING EARTH jsou kapelou, o které se v českém metalovém podzemí začalo mluvit ještě předtím, než vůbec hrábla před veřejností do strun. Důvod byl jasnej – známý tváře (členové Brutally Deceased, Ahumado Granujo, Imperial Foeticide, Ingrowing, Uprise, Intervalle Bizzare atd.), výborní instrumentalisti, silná vůle a jasně nasměrovaná vize hrát žánr nazvaný krásnou hantýrkou „peklo death“, jenž v našich končinách moc na růžích ustláno nemá. Po všech výměnách v sestavě se HE momentálně nachází v naprosto nejsilnější sestavě (o čemž jsem se osobně dvakrát přesvědčil), konečně i včetně baskytary, s Jardou Šantrůčkem (Imperial Foeticide, Despise) na kytaře, násilnickým rychlíkem Jurgenem Zajícem (Ahumado Granujo, Ingrowing, Supreme Conception, Uprise, Intervalle Bizzare) za bicí artilérií a s bestiálně hromovým vokálem Žlababy (aka českýho Joe Ptacka) z Brutally Deceased. Rétorikou Krisiun – Evil Mastermind – a tahoun kapely Tomáš Halama na závěr, podle mě kytarista s absolutně nejlepším songwritingem u nás, což dokazuje i jako vedoucí osobnost Brutally Deceased. Komplexností a silou riffů jak ze šuplíků Morbid Angel, Hate Eternal nebo Immolation a absencí slabejch míst si Heaving Earh nezadá se světovou špičkou death metalu ošlehanýho plameny pekel, po Diabolic Prophecies čekám velký věci. Před Heaving Earth musí každopádně pokleknout každej pravej fanoušek starý blasfemický školy!

MORDOTUA z Hradce Králové hraje muziku, kterou sami nálepkují jako "experimetal", což by mělo vystihovat to, že se snaží o neortodoxní přístup k (death) metalu, ze kterého hlavně vychází. „Inspirují nás skupiny jako Cephalic Carnage, The Dilinger Escape Plan, Exivious, Animals as Leaders, Origin, Textures, Decapitated, Baroness, Nile a stovky dalších. Naše hudba vychází primárně z death metalu, ale snažíme se do ní nenásilně zakomponovat další žánry. Chceme tvořit pestré skladby, které nenudí a nesplývají v jeden monotónní celek.“ Nahrávky si kutí sami ve zkušebně, přesto zní líp, než leckteré studiové výtvory, což přičítám zejména jejich poctivosti, pracovitosti a smyslu pro detail. Mordotua má na kontě dvě evropská turné, z jednohož si zde můžete přečíst tuze vtipný report, popř. si prohlídnout video verzi na youtube.

http://bandzone.cz/mordotua


Zveřejněno: 10. 05. 2012
Přečteno:
3316 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 05. 2012 17:07 napsal/a hadzi
HE
a heaving earth budou s basou?