Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

24.6.2012, Kladno - zámecká zahrada

V neděli 24. června se v prostorách kladenské zámecké zahrady uskuteční druhý ročník hudebního festivalu Gymplfest Kladno. Kapely pocházející z místního gymnázia se opět spojí, aby přišly vzdát hold své škole. Akce je uskutečněna ve spolupráci se Statutárním městem Kladnem.

Zkušební ročník se uskutečnil 25. Června 2011. Studenti si vyzkoušeli, jak vypadá pořádání hudební akce v improvizovaných podmínkách. Tentokráte však již vědí, do čeho jdou, a navíc jim v jejich snažení velmi pomáhá město.

Stejně jako v předešlém roce byly vybrány pouze kapely, z nichž alespoň jeden člen je současným či bývalým studentem gymnázia. V konečném výsledku tedy vystoupí celkem devět žánrově rozmanitých kapel. Do čela se postavila pop rocková formace My Own Story.

Kapely

My Own Story
My Own Story fungují od roku 2006, mají na svědomí dvě EP (2007, 2010) a počátkem letošního roku taktéž vydali debutové album Heartless. Republiku zbrázdili křížem krážem během dvou šňůr po boku formace Imodium. Zahráli si například i s UDG, Rybičky 48 nebo Horkýže slíže. Pozorný posluchač může nalézt v na první pohled přímočarém melodickém rocku prvky popu, klasického rocku nebo post-hardcoru.

Falcar
Tato melodic metalová formace se zrodila v roce 2009 a od podzimu 2010 je de facto bez přestávky na koncertní šňůře. V listopadu minulého roku dokončili své první EP nesoucí název Massacre Demo. Obvyklá orchestrálně-kytarová hradba jim však nikterak nebránila zahrát si v únoru akusticky před Seven.

Kolektivní Halucinace
Ethno punkové šílenství vyvržené z útrob uhelného města. Samotná kapela vznikla tak, že z houby spadl mužíček, byl to houbový mužíček a povídá, opřený přitom byl o rám dveří, já tu nejsem, jsem vaše KOLEKTIVNÍ HALUCINACE.

Theodor Franklin
Rocková smečka byla založena v roce 2009, od té doby odehráli na 20 koncertů. Po období nestabilní sestavy v roce 2011 se v lednu letošního roku stabilizovali a slibují, že se vrací silnější, než kdy dřív.

Grixis
Thrashmetalová formace koncertuje od dubna 2011. Za tu dobu odjeli několik koncertů, po boku Falcar a Asheron si zahráli v Kainu a v dubnu vystoupili v Kladně s kapelou The Snuff.

Don’t Wake Up a Swan
Tahle šílená smečka bude mít na Gymplfestu svou premiéru, proto stojí za to zmínit, co od ní můžeme čekat. Osobitý metalcore si bere od všeho trochu, členové se inspirují nejen u očekávaných kapel, jako Skindred, Trivium, As I Lay Dying nebo Periphery, ale také třeba u Yes nebo Jona Andersona.

Wet Night
Pop rocková skupina rozjela svou koncertní kariéru v dubnu 2011. Na kontě mají demo Fake, vidět jsme je mohli například na pilotním ročníku Unhofestu nebo na poměrně častých koncertech v kladenských klubech.

Riverfall
Všichni členové této kapely jsou věkově mezi patnácti a šestnácti lety. Oblékli na sebe pop rockový háv, ale jejich vzory byly i mnohem tvrdšího ražení. S oblibou citují například Avenged Sevenfold, Linkin Park nebo Iron Maiden.

Zveřejněno: 09. 05. 2012
Přečteno:
3188 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář