Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

sobota 16.6.2012 - Příbor, Amfiteátr

Hudební léto na severu Moravy pod hlavičkou umělecké agentury ProFiart prospery odstartuje letos v sobotu 16. června festival REDFest. Lineup festivalu se oproti minulému ročníku rozrostl na deset souborů a změny se dočkalo i místo konání – hudební veselice proběhne v příborském Amfiteátru! REDFest vstupuje do šestého ročníku existence velmi ambiciózně a ve velkém stylu za podpory hlavních partnerů - firmy Metin Sindicate, která se zabývá provozováním online her a také podpory ze strany města Příboru a - firmy AC dodávky Praha, která je jedním z nejvýznamnějších prodejců užitkových vozidel v ČR a zároveň partnerem umělecké agentury ProFiart prospery s.r.o..
         
Po skutečně dlouhé odmlce se severomoravští rockeři dočkají vystoupení KAMILA STŘIHAVKY a jeho skupiny LEADERS! Kamil, matador české porevoluční hudební scény má na svém kontě účinkování v metalové smečce Motorband či působení v kultovní formaci BSP, která přispěla do českého hudebního fondu takovými perlami jako je například „Země vzdálená“. V neposlední řadě též zazářil v hlavní roli v nezapomenutelném muzikálu Jesus Christ Superstar. Dalším překvapením REDFestu je rocková legenda TURBO, která se do podvědomí posluchačů zapsala mimo jiné hitem „Hráč“. Pánové minulý rok oslavili třicet let trvající kariéru a táhnou káru plnou nestárnoucích hitů dál po českých luzích a hájích.
         
VILÉM ČOK se na české rockové scéně pohybuje také již více než třicet let. Od roku 1981 působil ve skupině Pražský výběr, posléze též v Mopedu, Stromboli, Nové růži apod. V současné době Vilém koncertuje se svojí kapelou VILÉM ČOK & BYPASS. Jeho poslední album Živá voda, které bylo vydáno pod vlastním labelem, si budou moci fanoušci živě poslechnout na průběžném turné, které bude trvat 2 roky.
         
Rocková legenda KARAMEL rock z Prahy nedávno prošla velkou obměnou s cílem co nejvíce se přiblížit modernímu zvuku 21. století. Skupina své příznivce potěší starými hity, ale v rukávu má připraveno i mnoho nových písní.
          
GREEDY INVALID, jako každoročně, potěší příznivce melodické hudby stojící na rozhraní mezi rockovou a metalovou muziku, milovníky melancholie a gotických nálad. GREEDY se po dlouhé době představí právě příborským fanouškům s osvědčenými skladbami, jakož i s materiálem, který se objeví na chystaném pátém albu skupiny.
          
Klasická darkwave skupina ALVARÉZ PERÉZ kombinuje gothic rock s elektronickými prvky. Tato kapela vznikla v Brně již na počátku devadesátých let, odehrála řadu koncertů u nás i v zahraničí a položila základy české gotiky. Také TEZAURA je brněnská hudební skupina zaměřená na gothic rock. Tvorba je specifická dívčím altovým vokálem, velkým podílem kláves a důrazem na melodičnost. Doom metaloví R.E.T., v jejichž čele stojí staronový zpěvák Yarin, se představí ve výborné formě a přivezou z rodného Třince pořádnou porci melancholie.
          
Počátek kapely TRAKTOR můžeme datovat na do roku 2001, kdy se dali dohromady bývalí členové kapel Tarantula a Wizard. V roce 2010 Traktor vyrazil na tour s kapelami Alkehol a Doga, dvakrát předskočil Teamu a jednou Slade. Studiově se Traktor prezentoval celkem třikrát.
          
ABI GAIL vydali před třemi lety svůj debut Hard & Heavy a od té doby už si zahráli na mnoha akcích po boku velkých jmen české scény. Tento rok dotočili své nové CD Made in Highland.
   
Akce začíná ve 14.30 hod. Festival se koná za každého počasí a všichni jste srdečně zváni.

ProFiart prospery, podporovatelé a pořadatelé REDFestu

 


Zveřejněno: 07. 05. 2012
Přečteno:
3408 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář