Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE II - Část 2. - Mohl/a bys stručně pro představu shrnout své nejoblíbenější kapely z žánrů, které jsou ti blízké?

10 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE II - Část 2.

Mohl/a bys stručně pro představu shrnout své nejoblíbenější kapely z žánrů, které jsou ti blízké?

Louluk:
Mezi mé nejoblíbenější kapely patří určitě Slayer, Exodus, The Black Dahlia Murder, Anaal Nathrakh, Arkona, Fleshgod Apocalypse, Legion of the Damned, Gorgoroth či Sepultura.
Z českých pak Belligerence, Gutalax, Spasm, Isacaarum, Mater Monstifera, Panychida, Psychotic Despair a mnoho dalších

Sir:
Katatonia, Anathema (období Alternative 4 a Judgement), Depeche Mode, Pink Floyd, Emperor, Paradise Lost, Ulver, Enslaved, Unternull, Nevermore, Desillusion, Edge of Sanity, Shakira, Theatre of Tragedy, Morbid Angel, My Dying Bride + mnoho dalších – nejsem vyhraněný posluchač.

Niviat:
Nadlidský to úkol… Co se týká mých oblíbených kapel z death metalu, pak jsou to Dark Tranquillity, Hypocrisy , Kalmah, Kataklysm… Z black metalu Catamenia, Old man´s child, Naglfar, Graveworm… Z industrial metalu Pain, Samael, Turmion Katilot… Převážná většina hudby už je však mixem mezi styly, takže na seznam toho, co si pouštím do ucha koukněte do mojí vizitky, která stejně obsahuje tak polovinu všeho…

4horsemen:
To je těžká otázka, tak aspoň nějaký základ. Ale je to doopravdy jen stručný výtah. Metallica, Megadeth, Slayer, Testament, Anthrax, Annihilator, Sepultura, Pantera, Kataklysm, Amon Amarth, In Flames, Iron Maiden, Blind Guardian, Ozzy Osbourne, Black Label Society, Black Sabbath, Judas Priest, Death, Tiamat, Paradise Lost, Opeth, My Dying Bride. Z českých (slovenských) Debustrol, Doležalův Vitacit a sólo, Arakain, Kryptor, Krabathor, Root. Později přibyli Tortharry, Avenger, Colp, F.O.B., Cales, Flood, Seven, Elysium, Panychida, Lunatic Gods, Disfigured Corpse, Pathology Stench. Je to těžké někoho vybrat… Do toho všeho můžu zamotat The Beatles, The Doors, Blue Effect a spoustu rockových kapel. Ničemu se nebráním.

Mikael:
Oblíbených kapel je spousta a žánrové spektrum široké, takže kdybych to tu měl všechno jmenovat, zabralo by to asi neúměrné množství místa, tak jen ve stručnosti uvedu pár jmen – Citron, Kreyson, Arakain, Fata Morgana, Törr, Olympic, Aleš Brichta, Tublatanka, Flamengo, Blue Effect, Vitacit, Metallica, Megadeth, Paradise Lost, Death, Slayer, Testament, Edguy, Sodom, Running Wild, Helloween, Gamma Ray…. Další skupiny mohou případní zájemci nalézt na mém redaktorském profilu (úsměv).

Dave:
To bude těžké, jelikož poslouchám prakticky všechny styly. Z metalcoru obecně mě hodně baví Emmure, Suicide Silence, Protest The Hero, Killswitch Engage a desítky dalších. Z melodického death metalu bych určitě jmenoval Arch Enemy, Amon Amarth, Dark Tranquillity atd. V pagan/folk metalu u mě vedou Finntroll a Eluveitie, rád si poslechnu i power metal typu Sabaton nebo Powerwolf. Hodně
mám rád i nu-metal v čele s Korn, System Of A Down, Static-X, Dope... Z českých mám nejradši Atari Terror, Hentai Corporation nebo Arch Of Hell. Těch kapel jsou ale stovky.

Opat:
To bude nadlouho. Jak jsem říkal, nejvíce ujíždím na blacku, takovými stálými nejoblíbenějšími formacemi jsou Immortal, Satyricon, Inquisition, 1349, Emperor a tak dále. Poslední dobou mi hodně často jedou tací Secrets of the Moon, Massemord (polští), Besatt, Negator,… Z deathu jsou mými favority Behemoth, Hate, slovenští Infer, Immolation, Nile, Morbid Angel nebo Vader. Když zase zmíním nějakou tu v současnosti hodně poslouchanou bandu – američtí Master. Thrash si občas taky rád dám, takové ty stálice typu Slayer, Megadeth, Sodom, Exodus, Destruction,… Z nemetalového ranku nemůžu nezmínit post-rockové If These Trees Could Talk. Spoustu oblíbených jmen jsem vynechal, asi více poslouží mé last.fm.

Tomáš:
Tak samozřejmě srdcovou záležitostí jsou pro mě Nightwish a je mi jedno, že na posledních deskách je metalová složka čistě kosmetickou záležitostí – oni byli zkrátka první. Další kapely jmenovat nebudu, je jich strašně moc, ale v polovině případů se na jejich deskách prohánějí smyčce.

Coornelus:
Nemám vysloveně oblíbený žánr. Dá se říct, že v každém si najdu něco zajímavého.
K nejoblíbenějším kapelám u mě patří: Faith No More, Insania, Ministry. Potom začátky kapel jako Korn, Fear Factory, RHCHP, Waltari. Baví mě toho plno, momentálně to jsou Sólstafir, Master´s Hammer, Alcest, Lahar a stovky dalších. 

Veenia:
Hodně se to mění v závislosti na období, ale stabilní favoriti jsou asi Shining, Satyricon, Plastic People of the Universe, Motley Crue, Nikky Sixx, DG 307, Children Of Bodom, Gris, Ultra Vomit, Mater Monstifera, Umbrtka, Trollech, Anorexia Nervosa, Mourning Beloveth, Forest Of Shadows, The Cure, Lifelover, My Dying Bride, When Mine Eyes Blacken a zřejmě mnoho dalšího.

Asphyx:
Slayer, totální rychlost a riffy, který si budu pamatovat celý život. Vader a jejich deathová mašina. Motorhead, protože Lemmy je bůh ! Hypnos, protože si nemůžu prostě pomoct (úsměv). Master s báječným fousáčem. Autopsy, když se chci trošku bát. Megadeth do auta. Paradise Lost pro mě i pro moji ženu. Sodom, Kreator a Destruction, protože se s tím neserou. Asphyx, kterej jde až na dřeň mejch starejch kostí. Immolation, protože se nikdy nezpronevěřili temnotě. Entombed a Grave, protože mi otevřeli první hroby. Iron Maiden, když si chci zazpívat (úsměv). Cannibal Corpse, když mě naštvou v práci… atd.



Zveřejněno: 08. 05. 2012
Přečteno:
3302 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář