Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

1.4.2012, Praha - Matrix

V sobotu 31.3. proběhlo 2.semifinálové kolo soutěže metalových kapel MetalGate Massacre vol. III. Bylo to poslední kolo před velkolepým finále, které svou návštěvou poctí i legendární satanská hydra Root.

O přízeň diváků i odborné poroty se utkala nu-metalová formace Aposepsis, slovenští death-thrasheři Revenge Division, rocková kapela Gibon’s z Hazlova a havířovští heavymetalisté Solar System.

O zážitek z posledního semifinále se nenechalo ochudit přes 170 fanoušků, přičemž je zajímavé podotknout, že pro organizační tým byl večer pěkně napínavý vzhledem k selhání vozu posádky Solar System na dálnici D1, pro kterou jsme tak jeli autem z Prahy. Přesto však jel celý večer přesně na čas a návštěvníky koncertu se žádná nepříjemnost nedotkla.

Podle pravidel MetalGate Massacre postupují z každého semifinále dvě kapely do finále, přičemž tu první vybírají hlasováním přítomní diváci, kteří v rámci posledního semifinálového kola rozhodli takto:

1. místo – Aposepsis (71 hlasů)
2. místo – Revenge Division (32 hlasů)
3. místo – Gibon’s (19 hlasů)
4. místo – Solar System (9 hlasů)

Druhého postupujícího vybírá přítomná odborná porota, která se ten večer skládala z frontmana legendárních Root Jiřího "BigBosse" Valtera, baskytaristy další legendy, a sice Kryptor, Filipa Robovského, dále Aleny Krákorová, zakladatelky iniciativy Czech Metal Support, Martina Volného, bubeníka F.O.B. a redaktora Fobiazine, a Bohouše Němce, moderátora rádia Beat. Odborná porota o pořadí rozhodla následovně:

1. místo – Revenge Division (10 hlasů)
2. místo – Solar System (3 hlasy)
3. místo – Aposepsis (2 hlasy)
4. místo – Gibon’s (0 hlasů)

Druhým párem finalistů soutěže jsou tedy kapely APOSEPSIS a REVENGE DIVISION, které tak spolu s vítězi prvního semifinálového kola  KEEP ON ROTTING a HELLOCAUSTOR utvoří čtveřici, jež se utká v ringu klubu Matrix již 21. dubna v rámci velkolepého finále, na němž bude hostovat již výše zmíněná brněnská blackmetalová legenda ROOT, které loni vyšlo dlouho očekávané album "Heritage of Satan".

Vybírat budou opět jak diváci, tak porota, v níž opět zasedne kvarteto Jiří „Big Boss“ Valter, Bohouš Němec, Filip Robovský a Alena Krákorová, jež doplní nejznámější český rockový žurnalista Petr Korál.

Pozor, tentokrát začneme dříve než obvykle, a sice již v 19:00, přičemž brány žižkovského Matrixu se vám otevřou již od 18:00! Vstup je jako vždy zdarma, a navíc na vás čeká poslední příležitost vyhrát hodnotné ceny: například lístky na letní festival MetalGate Czech Death Fest 2012 v Červeném Kostelci, ale i rozličná CD, trička a časopisy. Připomínáme, že i metaloví gladiátoři se utkávají o úžasné ceny, přičemž vítěznou kapelu čeká vydání alba u MetalGate Records, honorované vystoupení na MetalGate Czech Death Festu, hodnotné poukázky na zboží z Music-City i Nosferatu, výroba 30 triček s vlastním potiskem od Crystal Productions a další, přičemž ani ostatní finalisté zdaleka nepřijdou zkrátka.

Přijďte podpořit finálový večer a své oblíbence i Vy! Těšíme se na Vás!

www.metalgate.cz


Zveřejněno: 08. 04. 2012
Přečteno:
3200 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář