Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

21.4.2012, Brno - Boro

Tři silné koncerty v jednom. Zatokrev mají před vydáním desky u Candlelight Records, která posadí na zadek i Neurosis, a přijíždějí do Brna. Tam je podpoří Nod Nod a Rouilleux.

Švýcarská kapela Zatokrev má v České republice znamenité zázemí nejen díky místním kořenům frontmana Frederyka Rottera. A není divu, že je o její koncerty stálý zájem. Když totiž hráli třeba v Brně naposled, bylo možná půl druhé v noci, ale zážitek to byl stejně tak osvěžující jako uzemňující.

Pět let po vydání zničujícího alba „Bury the Ashes“ mají Zatokrev nejen novou sestavu, ale i album „The Bat, The Wheel And A Long Road to Nowhere“, které už našlo svého vydavatele – Candlelight Records. Jméno vydavatele kapela tajila, a kdyby se nakonec vytasila se jménem jako Neurot nebo Southern Lord, nemohli bychom říct ani slovo. Spojení s Candlelight dává nemenší smysl – u labelu jsou usídleni mimo jiné Blut Aus Nord, Ihsahn, Anaal Nathrakh, Crowbar nebo Nachtmystium.

Syntéza syrového zpěvu, místy opojných, ale většinou uzemňujících riffů, doomové mizérie i dronové meditace dělá ze Zatokrev kapelu s opravdovou vizí, která kašle na kompromisy. Desetiminutové skladby a stopáž desky, která se jen tak tak napěchuje na CD, nechť jsou prvotním důkazem. Zatokrev hrají naprosto zničující koncerty, které ale zároveň obohacují.

Pokud píšeme, že u nás Zatokrev mají dobré zázemí, je to i díky kapele FDK, která s nimi bude hrát na ostatních českých zastávkách. V Brně však místo nich vystoupí Rouilleux a Nod Nod.

Projekt Rouilleux sdružený okolo labelu Klangundkrach (No Pavarotti, Zabloudila a další) vydal loni původně počtem sedmnácti kusů omezené album „Zugzwang“, které jako by potvrzovalo, že čím méně desek český hudebník pustí do „distrobuce“, tím zajímavější jsou. Písničky s ostřím, které jim prořezává cestu ze tmy, aby nastolily temnotu tam, kde zatím svítí slunce.

Nod Nod v Brně hráli naposled na Keftes Party Festu, bylo taky hodně pozdě, ale na takové koncerty se nezapomíná. Lezou vám na nervy tvrdě kytarové kapely s bezkrevnými éterickými zpěvačkami? Nám taky. I proto jsme pozvali Nod Nod – kapelu, která pochopila, že „být jiný“ tím, že šoupne za mikrofon ženskou, je ptákovina, respektive něco takového nikdy neřešila. Autenticita výrazu, záliba v melancholii i hluku, který na ně naposled v Brně poslal policajty. Do třetice záruka silného koncertu.

Koncert se uskuteční v sobotu 21. dubna 2012 v brněnském klubu Boro, který se otevře v 19:30.

Za akcí stojí Naše koncerty – přidružená aktivita hudebního webu The Aardvark. Filozofií Našich koncertů je nehrát na „headlinery a předkapely“ a zvát jen takové kapely, na které bychom sami šli.

Podpořte akci na sociálních sítích, ale hlavně účastí na samotném koncertě.

Facebook | https://www.facebook.com/#!/events/366516973387906/
Last.fm | http://www.last.fm/event/3236446+Zatokrev+at+Klub+Boro+on+21+April+2012

.

Zveřejněno: 08. 04. 2012
Přečteno:
3310 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář