Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Když pominu megaakce typu Trutnov, Okoř apod., tak metalová duše měla třetí srpnovou sobotu jen v jižních a západních Čechách na výběr ze tří festů.

Já a dcera jsme zamířili (oklikou přes Klatovy, hrad Švihov a muzeum v Sušici) na asi nejmenší přehlídku do Sušice.

A protože nás v Sušici přepadl hlad, úvodní kapelu (STRIPE) jsme neviděli, zrovna jsme se ládovali masíkem a hranolkama v jedné z místních restaurací. Na Santos jsme dorazili těsně po 16. hodině. Areálek situovaný kousek od řeky Otavy disponoval pěkným pódiem, stoly s lavicemi a boudou s pitivem. Výhodou bylo zastřešení plochy, takže chvilkové přeháňky neměly vliv na program. Kousek bokem byly stánky s jídlem a spousta stolů se slunečníky (kvůli počasí spíše deštníky).

Akorát začínali IN MOTION z Nepomuku. Jejich crossover se neposlouchal špatně, zaujala jistá vokalistka i dobré nápady. Za kapelou přijel i hlouček fanoušků a pánové a dáma měli celkem úspěch.

Název ANTABUS mě sváděl k dojmu, že to bude nějakej veselej tancovačkovej bigboš. Ale omyl, s tancovačkama to nemělo nic společného. Těžko se mi projev této trojky zařazuje, chvílemi to mydlili rychle, chvílemi volně, zpěvák měnil hlas od mluveného slova až po agresivnější polohy, takže snad nějakej mix moderního metalu a hardcore?

Že OSOBY? je projekt současných a bývalého člena Promises jsem věděl, ale že s nimi hraje a dokonce i zpívá Petr Turek z Mortifilie, to bylo překvapení. Tato banda, jak uvedl zpěvák, krade a nestydí se za to, neboli hraje jen převzaté věci a hraje je s přehledem. Zazněly hity třeba ÁCébleskDéCé, Linkin Park, Nickelback nebo našich Kurtizán z 25. avenue. Po pódiem se pustila desítka mládežníků do tance.

Troška blues neuškodí, řekli si pořadatelé a následovalo vystoupení domácí skupiny ČERNÝ SVĚTLO. No, čistokrevný blues to asi nebylo, spíše rock-blues. Muzikanstky to bylo zahraný skvěle, a tak docela překvapila informace, že polovina kapely to chce zabalit.

Pořádající PROMISES nastoupili ve 20 hodin a zahráli delší set než na nedávném koncertu v Řepici. Kromě tří starých věcí dostaly více prostoru nové skladby a ty posunují Klatováky do modernějších metalových vod (ale nikoli nu-metalových). Pro mě zatím nejlepší kapela celého dne, uvidíme, jestli jim sestava vydrží, protože v poslední době více měnili obsazení, než hráli.

SAD HARMONY dorazili autem se zahraniční poznávací značkou a jejich vystoupení stálo skutečně za to. Není divu, že tato čtyřka patří pod domácí nejlepší vydavatelstí Redblack, protože jejich muzika je prostě výborná. Nejblíže ji lze charakterizovat slovy doom-rock, chvílemi pomalejší, chvílemi ostřejší, nad tím výborný zpěv Skunyho. Na pódiu se s tím pánové nemazlí a znějí tvrději než z desek.

Ale s končícím setem SH se náš čas naplnil a zamířili jsme k domovu. Tou dobou ještě nebyly zbývající dvě kapely na místě, takže druhý den volám šéfovi a vyzvídám, jak to nakonec dopadlo - takže slovo má Michal:

?Kapely CRUEL a COWARD dorazily a odehrály výborná vystoupení. Všichni si pochvalovali výborný zvuk, škoda jen malého počtu návštěvníků?.

A já dodám, že jsem nedávno viděl jak Cruel, tak Coward a jsem o jejich kvalitách přesvědčen již dlouho. Slova o zvuku podepisuju taky, protože ten byl celý den na velmi dobré úrovni. Snad tedy organizátory neodradí prodělek a příští rok se v útulném prostředí Santosu sejdeme znovu.


Zveřejněno: 23. 08. 2004
Přečteno:
3663 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář