Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Není to tak dávno, co jsem se podepsal pod recenzi na album FultoN Hill skupiny Alabama Thunderpussy. I když není jejich tvorba metalová, nahrávka mě zaujala výbornou produkcí a kvalitní muzikou.

Tahle parta se věnuje klasickému hard rocku a zmíněnou nahrávku vydal label Relapse. O několik vět jsem požádal bicmena Bryana Coxe ? drummer.

Zdravím z České Republiky můžeš nám stručně popsat vaší historii?

Jasně v roce 1996 Erik Larson, Asechiah Bohdan a ja začli hrát. Krátce na to jsme našli i prvního zpěváka - Johnny Throckmortona. Pro Man's Ruin jsme nahráli v tomto obsazení 3 alba, měnil se pouze post baskytaristy. V roce 2002 tento label zkrachoval a my se dostali k Relapse. Teď máme nového kytaristu Ryan Laka a basáka John Petersa. Pro Relapse jsme nahráli "Staring at the Divine" což bylo poslední album se zpěvákem Johnnym. Nový řvounem se stal John Weills a v únoru 2004 jsme nahráli CD "Fulton Hill" což vyšlo opět u Relapse.

Relapse jsou dost velká firma, jak se vám podařilo podepsat smlouvu právě s ní?

Osud, či dobrej dojem? Nevím, ale jsem rád, že pár lidí, co dělá v Relapse oceňuje to, co děláš a chtějí to šířit dál. Hodně nám to pomohlo.

Vaše nahrávka má velmi dobrou produkci. Jak dlouho jste nahrávali a byli jste nějakým způsobem firmou omezeni?

Ne, vůbec. Tam vládne veliká umělecká svoboda. Nechali nás dělat to, co jsme chtěli. Což je super. Všechno zabralo kolem 6 týdnů. Já osobně jsem s produkcí také velmi spokojen.

Jste profíci nebo máte nějakou jinou práci?

Jasně, všichni máme  ještě jiná zaměstnání. Rokenrol za tebe moc účtů nezaplatí....možná někdy, ale jestli ne, mě to vadit nebude.

Když poslouchám vaše CD FULTON HILL, nedokážu potlačit atmosféru jízdy na ?harlejích?, kterou ve mně vyvolává. Máte nějaké vztahy s motorkářem?

No, hlasitá rocková muzika přitahuje právě motorkáře. S pár těchto týpků jsme přátelé. Myslím, že tu určité vtahy jsou, jelikož být v kapele a v motorkářském klubu znamená žít stejný životní styl, který je o svobodě a sebevyjádření. Prostě žiješ na maximum s tvými pravidly proti pravidlům druhých.

Co texty? Některé názvy by se neztratili na blackové scéně...

No, jednou jsem si dal na show warpaint, haha. Alenikdy jsem nepřemýšlel o tom, že ty názvy jsou blackové?.

Co posloucháš? Náš zine je orientovaný spíše na metalové kapely?znáš nějaké extrémnější spolky?

Jasně. Nevím, jak moc jsou extrémní, ale mám rád hodně metalových kapel jako Mastodon, Keelhaul, Burnt By The Sun, Entombed, At The Mates a takové ty staré sráče? Judas Priest, Dio, Maiden, Nazareth, old Def Leopard?mohl bych pokračovat dál a dál.

Na podzim pojedete evropské tour. Už víš, kam se podíváte? Navštívíte naší republiku? A vůbec, už jsi někdy byl v Evropě?

Myslím, že se k vám podívat přijedeme. Chceme objet všechno, co jen bude možné. V Evropě jsme už párkrát byli. Na tour v roce 2002 s High On Fire. To bylo super.

Už jsem se zmínil, že náš rozhovor je pro český metalový zine. Víš vůbec, kde je Česká Republika a znáš od nás nějaké kapely?

Vím, kde vaše zem leží. Co se týče kapel?nevím, jestli právě ty, co mám na mysli jsou z vaší republiky. Ale řekl bych, že největší kapela z východu, kterou znám, jsou VADER. Jejich bubeník Doc je skvělej.

Díky teda za rozhovor a jestli máš něco na srdci, můžeš to prostřednictvím našeho zinu sdělit čtenářům.

Díky, že jsme tu mohli mít rozhovor a rád bych si s tebou vypil na podzim nějaké to pivko. Kdyžtak koukněte na novinky na naše stránky,

www.atprva.com


Zveřejněno: 23. 08. 2004
Přečteno:
3781 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář