Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

THE TRUTH IS OUT THERE – EP 2011 CD 2011, vlastní náklad

Míchaní elektroniky a rocku/metalu jistě není žádná novinka ani v českých podmínkách. Připomeňme si třeba Minority Sound. Avšak způsob, jakým to udělala tahle ostravská partička, u nás nemá obdoby. Jedná se o společný projekt členů Crashpoit a Pipi-Dupu, který vyústil až v regulérní kapelu. Po pro mé uši ne moc zajímavých demo skladbách mě totálně odpálili svým loňským čtyřskladbovým EP.

Úvodní Big lobogo začíná pěkně zostra... Kombinace tvrdé elektroniky a hardcoru, případně metalcoru se rozjíždí na plné obrátky. Do řízeného chaosu plného umělých zvuků svým ostrým vokálem vyřvává zpěvák. Vrchol této skladby pro mě přichází chvilku po polovině, kdy po elektronické části najednou spustí kytary se zvukem jak ze zkušebny - tím nechci snižovat kvalitu nahrávky, ta je výborná, ale kytara tady zní, jako kdyby hrála z vedlejší místnosti. (úsměv). Celkově se jedná o rychlejší a svižnější věc.

Bounce je můj absolutní favorit, zejména díky zajímavým elektronickým tónům a refrénu, kdy zpěvák do tanečního rytmu skvěle zpívá/řve. Vnímám zde ještě více elektroniku než v předchozí písni. V polovině přichází vrchol, kdy postupně se stupňující melodie vybuchne a spustí se sypanice. Tuto muziku nelze moc dobře popisovat, pořád se něco děje, mění, prolíná, syntetické zvuky se střídají s ostrými riffy, metal, HC, rock... chytlavé i "zlé" motivy, prostě cirkus, ale v dobrém. Kromě corového řevu dojde i na zpěv daleko melodičtější, který rozhodně nepostrádá kvalitu.

V podobně "bláznivém" duchu se odehrávají i další dva songy. Celkem čtyři písně na tomto EP dávají člověku tolik energie, že ani víc nepotřebuje. Jedná se o profesionálně nahranou desku s vynikajícím zvukem, určenou pro posluchače moderních metalových postupů. Složená hudba je natolik působivá a tak dobře poskládaná dohromady, že naprosto nevím, co bych vytkl. Nezbývá než se těšit na jejich debutové dlouhohrající album. Jestli se bude minimálně rovnat tomuto počinu, určitě nenechá na české scéně kámen na kameni. Pro mě jsou THE TRUTH IS OUT THERE rozhodně jedním z největších objevů poslední doby a doufejme, že jim to vydrží.

EP je volně k poslechu i stažení na Bandzone profilu kapely, tak můžete posoudit sami...

Seznam skladeb:
  1. Big lobogo
  2. Bounce
  3. DEX
  4. Race

Čas: 17:40

http://bandzone.cz/thetruthisoutthere

Zveřejněno: 10. 03. 2012
Přečteno:
3590 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář