Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

Tento rozhovor měl původně vyjít v Mother of Darkness Zine, bohužel, jak jste měli možnost nedávno číst v novinkách, tento plátek ukončil svojí činnost a tak díky Lukášovi můžete číst tyhle řádky právě zde...

Čau Marcine! Jak jsi strávil konec roku 2003? Nějaké bouřlivé oslavy vydání ?Seizing Our Souls? s kapelou nebo raději individuálně s rodinami? Kdo skončil nejvíc zbořený?

Ahoj, nemůžu říct, kdo se zřídil nejvíc, ale můžu ti říct, kdo ne ;-) Adrian je v kapele takový odměřený chlapík. tak ten skoro nepil.. Já jsem takový nebyl. Všichni jsme to nestrávili společně, to nebylo v té době ani možné. Slavili jsme to CD na každém vystoupení, tak už nebyla potřeba to dělat v tu určitou noc.

A co jste dostali od Ježíška pod stromeček? Dostal každý pytel uhlí nebo něco takového? Tak co jste dostali ? Marcine, Adriane, Marku, Wojteku a Oleku?

Hmm, to je těžké, jsem velký kluk, tak už se o mě nikdo nestará ;-) Dostal jsem krásný dárek od své přítelkyně (soupravu pro přípravu dobrého čaje) a mnoho, více či méně nepoužitelných věcí jako kosmetiku a sladkosti.

Jsem trošku překvapený z vašich fotek v bookletu, neměli jste nějaké vhodnější? Vypadá to jako fotky z gymnázia na tablu, hehe, v recenzi kterou jsem psal, jste vypadali, jako byste vycházeli z pizzerie ve Vratislavi, kromě Oleka, který vypadá jako motorkář? neber mě tak vážně, hehe

Vole! Za tohle bys zasloužil nakopat prdel!!! Hehe? jsme prostě normální chlapci a vlastně se mi nelíbí takové ty fotky s hudebníky, jak se v pózách snaží tvářit že jsou větší a hrůzyplnější než skutečně jsou. Tak to funguje s obrázky Faust Again, čím vypadají přírodnější, tím lepší jsou. Takže jsme skutečně buzíci, zlatíčko ;-)

Marcine, když čtu jiné recenze na Seizing Our Souls tady v Česku, každý ocenil tvůj hlas. Klasa! Trénuješ si hlas nějakým způsobem, nebo je to od přírody? Nemáš problémy zpívat třeba v zadýmených prostorech?

Hej, díky! Funguje to tak od přírody. Začal jsem řvát před čtyřmi roky a můj hlas se stále mění. Chtěl bych dělat víc čistých vokálů, ale nejsem tak dobrý, jak bych si přál být. Nesnáším zakouřená místa i když jsem taky kuřák. Kdykoliv hrajeme, snažím se na co nejdelší dobu vyhnout takovému nepohodlnému místu.

Když bych chtěl zařadit vaši hudbu, řekl bych, že jste inspirováni švédským death metalem s trashovými prvky. Líbí se vám euro-style death metal? Které kapely se vám líbí nejvíc?

To přesně lidé říkají, já naši hudbu nezařazuji, ale asi máš pravdu. Většina z nás žere melodický metal a vyrostli jsme na poslechu trash metalových klasik, takže mě nepřekvapuje, že to jde z naší hudby cítit. Poslouchám hodně různé hudby, může být brutal death (Immolation, Decapitated), melodický metal (Arch Enemy, At The Mates, Soilwork), může to být taky emo nebo hard core (Killswitch, Deftones, Boy Sets Fire). 

Někteří z hostů vzali doprovodné vokály, vypadá to dobře. Co je to za lidi ? přátelé z jiných kapel? Bude v budoucnosti více melodických vokálů nebo více řevu?

Tihle kluci jsou naši přátelé a jsou to skvělí vokalisté, tak jsme je požádali, jestli by nám nepomohli a neudělali pár zajímavých vokálních linek v této jedné určité písni. Adam byl zpěvákem v Pain Runs Deep a Afraid Of That Day, Pawel zpívával v death metalové kapele Salvation a teď je zrovna zpěvákem v grind corové sestavě Utopia Within a konečně Patryk válí v Sunrise Fame. Plánujeme zařazení více melodických vokálů na tu druhou nahrávku, ale neboj ? stále si budu vyřvávat plíce ;-)

Používáte nějaké samply nebo jiné nástroje, zvláštní zvuky, bude se vaše hudba vyvíjet tímto směrem? Jak cítite využití elektronických elementů v moderním metalu a jak kapely, které se tím nechají ovlivnit?

Nikdy jsme žádné samply nepoužili! Jenom jsme využili zvláštní domorodecké bubínky na začátku ?In The Land Of Dreams? ? toť vše. Celá hudba na našem debutu je vytvořena pomocí živých nástrojů (bicích a kytar). Stejnětak jako elektronika nastupuje, nejsem velký fanda jejího mixování s metalem, ale je pár kapel, které to dokážou udělat velice nenásilně, Emperor, Deftones, Ester Chaos mezi jinými. Ale nelíbí se mi, co předvedli In Flames na své poslední nahrávce. To už je na mě moc a myslím, že bez těch levných beatů a samplů by to znělo mnohem líp. 

Předpokládám, že jako zpěvák jsi napsal hodně textů pro FAUST AGAIN? Jak se k tomu stavíš, snažíš se předat nějakou zprávu nebo jen odzpíváš obsah? O čem jsou texty?

Ano, napsal jsem všechny texty na ?Seizing Our Souls? Nechci být kazatelem ani ničím podobným, mým jediným posláním je podělit se o některé myšlenky a emoce s jinými lidmi, snad je inspirovat, aby se zamysleli nad některými věcmi, které podle mě mají smysl. Všechny texty mají svůj význam a pokryl jsem jimi spoustu témat: nějakou politiku, osobní věci? Prosím, podívej se na naši webovou stránku. 

V roce 2001 jste vydali demo a potom debutové CD. Následovalo ?Seizing Of Souls?. Co to demo, myslíš že má stále cenu se po něm shánět, stále jej prodáváte nebo se staráte jen o oficiální nahrávku?

Demo měl šílený zvuk, protože jsme ho nahrávali sami. Obsahovalo čtyři písně, které nejsou špatné, ale nechceme se tolik ohlížet zpátky, už ho neprodáváme. Prodali jsme okolo 200 kopií během koncertů, o tom to je. Právě teď se snažíme dělat reklamu ?Seizing Our Souls? hraním naživo a taky píšeme nový materiál. Věř že tyto nové věci jsou mnohem zajímavější než ty na demu. 

Teď jste pod CIRCULATION RECORDS z Německa. Jak jste se k nim dostali, jak se vám daří spolupracovat? Prodávají vaše trička, ale vaše webová stránka je nenabízí, máte na nich taky nějaký podíl?

S CIRCULATION všechno klape perfektně, pro další nahrávku label měnit nebudeme. Poslal jsem nemasterovanou verzi debutového alba a Johannes, který label vede, nám nabídnul připojit se. Neprodáváme ta trika jako kapela, o to se starají naši přátelé z EMO TERROR (www.emo.friko.pl). Jsme tu od toho, abychom hráli hudbu, ne vydělávali prachy ? zjednodušeně asi takto ;-) 

Líbí se mi vaše logo. Kdo je autorem a co ten kruhový symbol vlastně znamená?

Taky se mi líbí!!! Ten co je za to zodpovědný se jmenuje Rafal Wechterowicz. Taky dělal layout pro celou tu desku. Skutečně nevím, co ten symbol znamená, ale doufám, že to není nic ofenzivního. Myslím, že to má být nějaký z mysteriozních znaků přátelství.

Moc jste v roce 2003 nehráli, proč? Nebylo moc příležitostí? Kolik lidí navštěvuje vaše představení? Jaká byla vaše nejlepší show?

Moc jsme nehráli, protože jsme nemohli. Měli jsme dlouhé přestávky vzhledem k nějakým problémům se sestavou a opuštěním země na celé léto. Měli jsme hodně nabídek, ale prostě jsme je museli odmítat, bylo to fakt na hovno! Letos budou věci mnohem lepší. Hrajeme kolik nám práce a školy dovolí. Není stálé, kolik lidí se ukáže na naše představení, ale nemůžeme si stěžovat. Nejlepší show jsme hráli ve Varšavě s Darkest Hour. Bylo to fakt šílené, zvlášť když jsme hráli cover Sunrise a pár lidí se dostalo na pódium a zpívalo s námi ? skoro jsme neměli místo dohrát píseň ;-)

Taky jste se objevili v Německu. To vám dohodil label? Jaká byla odezva německých fandů?

Odezva byla příjemná. Lidé naši hudbu znali a tak jeli s námi a zpívali taky, to bylo cool! Většina show mimo Polsko je zařízena naším labelem. Jedna agentura si vzala pod palec tour po Německu, Slovensku a Česku.

Když hrajete v zahraničí, jaké jsou vaše požadavky? Jídlo, pití, peníze na cestu?? Co byste řekli hrát v Česku?

Rádi hrajeme, takže co jen potřebujeme je zaplatit benzín a nějaké vegetariánské jídlo taky nepřijde nazmar. Vlastně hrajeme v Česku 8. května, ale ještě nevím kde přesně. Podívej se na web pro detaily.

Když se podívám na vaše partnery při vystoupení, neznám mnoho z nich. Nejsou ani tak metaloví, spíš hardcore. Proč tenhle typ kapel? Nebylo by lepší hrát spíš na metalových koncertech?

Vážně mi to tolik nevadí. Jsme hard coroví týpci co hrají metal, máme rádi oba směry. Stalo se tak, že jsme hráli víc show na hard corových scénách, ale to je od přírody, protože CIRCULATION je hardcorový label a hardcore se do metalu dostává stále více. Hráli jsme už se skutečně dobrými metalcorovými kapelami jako Narziss, Liar, A Traitor Like Judas, Unearth, Under Siege, Sunrise. Tyhle kapely jsou vážně dobré! 

Nejúspěšnější kapelou v Polsku jsou pravděpodobně VADER (BEHEMOTH následuje vzápětí). Jak se vám líbí tato kapela, jejich začátky a teď? Hráli desítky koncertů v Česku. Bohužel jejich nová deska postrádá spád z ?De Profundis? ? tvůj názor?

Hudebně preferuji BEHEMOTH, ale VADER hraje lepší koncerty. Líbí se mi poslední počiny obou kapel, ale už jejich hudbu tolik neposlouchám, už nejsem tolik unešený že bych je viděl živě. Pokud máš rád brutal death zkus nová alba DEMISE, ENTER CHAOS nebo DECAPITATED, ty tě odfouknou, věř mi! 

Ok, Marcine, to je konec, doufám, že ses nenudil, snad se vám podaří prorazit i v Česku, díky za odpovědi, opatruj se!

Díky moc! Uvidíme se v Česku během naší tour!

www.faustagain.prv.pl


Zveřejněno: 16. 08. 2004
Přečteno:
3539 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář