Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

RUBUFASO MUKUFO – ReMoLAB CD 2010, Khaaranus Productions

O tom, že kraj Moravskoslezský je velmi plodný na všemožná tvrdě metalová hudební uskupení, je všeobecně známá věc. Po striktně deathových Demiurg, jsou dnes na řadě o level extrémnější brousci Rubufaso Mukufo. Myslím, že kdo zná a viděl Rumburaka, ten ví co je RUBUFASO MUKUFO i HUBERO KORORO:o). Tahle kapela vlastně vznikla z bývalých členů Cerebral Turbulency. Nahrála dvě split CD se spřízněnými smečkami Opitz a Destructive Explosion Of Anal Garland. Pěkně vyvedený digipack ReMoLAB, je sice už téměř dva roky starou nahrávkou, ale domnívám se, že tahle hudební konzerva a její divoký obsah, má ničím neomezené datum spotřeby. První co zaujme, je obsáhlý digipack. Jeho grafika je nicméně místy trochu chaotická, ale kdo si dá práci, po chvíli pátrání se v tom lehce zorientuje.

Podobné je to i s hudební náloží, kterou kvintet Rubufaso Mukufo, zvěčnil na tomto CD s prapodivným názvem ReMoLAB. Kdo zná Cerebral Turbulency, jistě stráví bez nějakých větších problémů i tenhle materiál. Extrémní grindmetalové tornádo ničí vše živé v jeho dosahu a nabaluje na sebe i různé trosky v podobě drsného hardcoru, nebo divokého thrashingu. Vše je podřízeno zběsilé rychlosti a krutě podlazenému kanálnímu marastu. Výraz je tedy jasně nastaven a čtrnáct autorsky původních skladeb, jenž svojí délkou sotva přelezou přes dvouminutovou hranici, mi řádně provětralo mozkové závity. Délka celého cedla nedosahuje ani pětadvaceti minut a v tomto případu platí ono okřídlené pravidlo, že méně znamená někdy více. První skladba Prediction je jasným hitem, s velmi nakažlivým riffováním a pak mám dojem, že už se to všechno sype na jednu hromadu s biopalivem (čti hnojem). Rytmus udávají neodolatelně drtící bicí tlučmistra Michala Cichého, zběsilé kytarové orgie kytaristy Kubiše, basa tradičně drtí muziku a dva šílené vokály MiriBusse a Chorcheho, před kterými neutečete, neboť jsou slyšet odevšad a pořád. Jejich brutální hrdelní techniky mají vskutku pestrý rejstřík a do mikrofonů vyřvávají svá moudra převážně v angličtině. Ovšem Rubufaso Mukufo se neštítí ani takových věcí, jako je míchání jejich regionální ostravské mluvy s jazykem Shakespearovým. Zanícené jazykozpytce by z toho vynesli asi nohama napřed. Ale dnes se cení každá snaha o originalitu, takže nakonec proč ne? Je to především zábava, jako v songu Už: „ Dávám si dokupy last night, šleh jsem si Remolab, průser has begun, mega prd – hadí pliv and vomit venom…“. Tyto a jim podobné perly si můžete pročíst vytištěné v digipacku, kde nechybí ani všechny ostatní základní informace, fota a děkovačky.

Natáčení ReMoLABu probíhalo v osvědčeném studiu Shaark a výsledný zvuk je opravdu hutný a devastující. Je jen škoda, že tenhle kotouček byl zároveň i labutí písní Rubufaso Mukufo. Kapely, která měla tehdy dobře našlápnuto, ale dnes již není aktivní a navíc 3. ledna tohoto roku zemřel při tragické nehodě basák David Sliwka. Tak jako tak, zanechali po sobě na české scéně dobrý dojem v podobě CD ReMoLAB a já ho řadím k tomu lepšímu, co u nás vzniklo na poli extrémní hudby.

Čas: 23:59

Seznam skladeb:
  1. Prediction
  2. Amen
  3. Hatecore
  4. Hypertrophied
  5. Plague
  6. Vzkaz
  7. Matro
  8. Gato
  9. Stir
  10. Superficial
  11. Grindman
  12. Arrows
  13. Poodles

www.bandzone.cz/fan/khaaranus
www.myspace.com/khaaranus
www.bandzone.cz/rubufasomukufo
www.myspace.com/rubufasomukufo

Zveřejněno: 06. 03. 2012
Přečteno:
3586 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář