Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

ISACAARUM, MATER MONSTIFERA, CHROCHTÁTOR, MACHETA

Již čtvrté pokračování Pekla nad Otavou připravila partička DéPéHá Prodakšn ze Strakonic. Záběr kapel byl opět multižánrový, a tak jsme mohli slyšet něco moderně znějícího metalu, metalu staršího střihu, temné grindové divočiny a black metalové melodičnosti.
 
Jako první vystupující kapela se představila z nedalekých Vodňan dorazivší MACHETA, a příjemně překvapila. Studiová podoba mě příliš nenadchla, ale naživo mělo jejich vystoupení ten správný drive. Hudba založena na těžké rifáži, hovící si v HC/death metalových vodách, zněla překvapivě svěže a dobře se poslouchala. O vokál se v Machetě stará známá postava na UG scéně Maty, současně působící i u grindových hvězdiček Gutalax, zde pochopitelně zpívající jiným hlasem, ale i v této poloze ukazuje, že ví jak se s mikrofonem správně zachází. Pro někoho bylo možná překvapením a určitým zpestřením, že basu u Machety obsluhuje dívka, která své party obstarává bezchybně, ale za celou dobu se snad neusmála. (úsměv) 

Ale vždyť jde o žraločici, tam je na místě spíše cenění zubů... Na to ale taky nedošlo... (úsměv) Mě MACHETA opravdu mile překvapila, jasná a čitelná muzika, drive to mělo, skvělýho bicmena, prostě dost dobrý...


Už podle názvu musí být každému jasné, že CHROCHTÁTOR je přesně tím typem kapely, která se nebere zcela vážně. Old schoolově laděný death metal v jejich podání ale bohužel už taková legranda není, a srandovní názvy skladeb vše nezachrání. Patnáct minut jakž takž udrželi mou pozornost, potom už pro mě svou dávku humoru Chrochtátor vyčerpal a jednotlivé songy mi přišly jeden jako druhý.

Škoda, že kluci nevyužívají potenciál, který v nich dřímá... Instrumentalisté jsou  evidentně šikovní, ale kapele prostě chybí výraz, něco, podle čeho by si je člověk zapamatoval... Jistě, texty jsou hodně ulítlý, ale muzice chybí nějaké nosné motivy...

To ISACAARUM spustili od začátku svou, dnes již klasickou, krasojízdu. Těžko hledám nějaké nové slova k jejich, u fans tak oblíbené show „Hrajeme Vám za trest!“, na kterou jsem napsal už tolik pochvalných slov. Isacaarum nelení a tvoří nové věci, a tak nám představili nový song Felch me, který nevybočuje z nastolených kolejí, a především všechny nezbytné hity, viz playlist ve fotografiích. A tak když před koncem proběhl nezbytný Blowjob time, přítomné dámy na chvíli zkameněly, zatímco pánská část se potutelně uchechtávala... V tu chvíli bylo jasné, že jsme měli možnost sledovat další vydařenou show jedné z nejzajímavějších českých kapel.

#?-:nbsp;

Souhlas... (úsměv)



MATER MONSTIFERU jsem před měsícem viděl na akci v Českých Budějovicích, kde působili živějším a zapálenějším dojmem. Není se čemu divit, v jejich domovině jim fandil a pařil s nimi celý klub, zatímco v Křemelce mlátilo hlavama pár lidí a zbytek jen pokukoval. Hudbu těchto melodických black metalistů nemám naposlouchanou, a nic na tom nehodlám měnit, a tak se mi jejich produkce docela slévala, čemuž nepomohl ani zvuk. Bicí automat zněl opravdu jak automat a kytary mi chvílemi zněly jako včelín. Ovšem o tom, co si o nich myslím já, může být Jihočechům úplně ukradené, protože ti, co zůstali, si jejich výkon, obzvlášť ten zpěvákův, vyloženě pochvalovali.

MM u mě gut, hlavně triumvirát Nevinnost, Vítej a Beletseri. A Phobia na závěr taky potěšila...



Nakonec se akce, která z počátku vypadala na pořádný průvan ve šrajtofli,  povedla. V době, kdy měla začínat první kapela, bylo v klubu sedm platících na třicet muzikantů plus crew. Naštěstí se vše v dobré obrátilo a postupně si za muzikou našlo cestu něco kolem šedesáti platících lidí, což se dá nakonec považovat za úspěch. Takže pánové pořadatelé, je tu další výzva. (úsměv)

Normal – Coornelus
Kurzíva – Johan

Videa: FC (ISACAARUM), Immortal

Kompletní fotogalerie je na PHOTOMUSIC


Zveřejněno: 03. 03. 2012
Přečteno:
3442 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

04. 03. 2012 23:05 napsal/a immortal
Několik vět...
Za mne velkej dík kapelám za jejich sety, velkej dík těm kdo nakonec dorazili a velkej dík majiteli klubu. Opět povedená akce. Report sedí, Macheta opravdu pozitivní překvapení a dobře poslouchtelná music. Jinak nevím co už by fans za pitomou stovku vstupného chtěli strčit pod nos. Chvíli před začátkem to fakt bylo o strach ze samoty.