Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

Jak bledý kůň přivezl do Prahy dva bubeníky Type O Negative.

Oba „pohrobky“ Type O Negative, A Pale Horse Named Death a Seventh Void, jsem zaregistroval krátce před vystoupením na Brutal Assaultu, bohužel toto setkání mi zůstalo odepřeno. Když se naskytla šance vidět APHND na závěrečné štaci turné „Hell Across Europe“ v klubovém prostředí, neváhal jsem.


Už před koncertem jsem v horní části klubu zaregistroval u stánku s merchem oba bývalé bubeníky TON, podsaditého Sala Abruscata, majícího na svědomí bicí soupravu Negativů do Bloody Kisses včetně a Johnnyho Kellyho, který převzal bubenické žezlo po něm. První jmenovaný nahrával na debutovém albu APHND zpěv, kytaru a bicí a protože těžko zvládat na turné všechno, za bicími sedí během koncertů Johnny. Oba působili krajně pohodovým dojmem a jak se později ukázalo, na pódiu to mají stejně.


Večer otvírali BLOOD RUNS DEEP. Přiznám se, že z náslechů před koncertem mě jejich zatím jediný počin These Thoughts About Suicide v gothic doomovém stylu příliš nebral, ale naživo tahle švýcarská parta dokázala nenudit. Bylo vidět, že si muzikanti užívají svá vystoupení vzájemně, většina členů APHND stála v publiku a v mezerách mezi písničkami se překřikovali s BRD na pódiu.


Že vystoupení A PALE HORSE NAMED DEATH rozhodně nebude nuda, ukázal Sal Abruscato ještě před koncertem, kdy při příchodu na pódium, kdy se kapela chystala k ladění, na fanoušky nalepené u stage pořádně vychechtaně bafnul. Přerody bubeníků ve frontmany s kytarou mě vždycky docela fascinovaly. Jak to ti lidí dávají, je mi docela záhadou, nicméně Sal to zvládal s opravdu velkou grácií. Přirozený tahoun s kupou pozitivní energie, skvělý showman… Asi ho ty paličky už opravdu nudily, jak říkal.


Kapela nepopře dva vlivy a to „domovské“ Type O Negative a Alice In Chains. Hned v otevíráku koncertu To Die In Your Arms jste cítili partu Laynea Staleyho na míle daleko, ale nebylo to nepříjemné. Negativní Alenka v řetězech přesedlala na mrtvolného koně skvěle. Pro mě nejsilněji vyzněly skladby Heroin Train, Cracks In The Walls nebo TON nasáklé Pill Head a Die Alone. Kapela postupně přehrála v proházeném pořadí celé debutové album a bavila se u toho královsky. Mezi písničkami zaznívaly Salovy vtipy, vzájemné pošťuchování se spoluhráči nebo jeho zjištění, že thank you se u nás řekne vlastně dost podobně jako v Polsku. „Dzienkujemy“ potom dokázal křížit s „děkujeme“ x způsoby a bavil tím i sám sebe.  Poslední koncert turné je holt poslední koncert turné. Útok švýcarských opic (tedy zpěváka a kytaristy BRD v maskách) na závěr vlastně už nikoho moc ani nepřekvapil. Jestli mám pro něco radši klubové koncerty než vystoupení v halách, tak kvůli atmosférám, jako byla tahle…


Zveřejněno: 22. 02. 2012
Přečteno:
3296 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

25. 02. 2012 19:26 napsal/a jarda
exit-us
ten klub asi moc netahne, sem zvedav kolik bude lidi na Cauldron ve stredu...
24. 02. 2012 09:18 napsal/a Veryška
Kult :)
Byla to paráda, mohlo sice dorazit víc lidí, ale mně to za to trmácení se vlakem z Plzně a zpět v nemožný klendře rozhodně stálo. Velké plus mají organizátoři za to, že brali ohled na to, že je neděle, a akce skončila fakt brzy.
22. 02. 2012 14:18 napsal/a BuBu
...
Bohužel žádná sláva, odhadem tak padesát max.
22. 02. 2012 09:27 napsal/a Coornelus
...
Čau. Neúčast na téhle akci mě fakt moc mrzí, z desky mě to moc baví. Kolik dorazilo lidí?