Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

09.03.2012 - BRATISLAVA – U OČKA

Na pátek 09.března ( marca )  2012 jsme pro všechny milovníky pořádného metalového nářezu nachystali do klubu U Očka v Bratislavě ( Karpatská 3 ) lahůdku v podobě vystoupení jedné z nejpracovitějších skupin na současné evropské metalové scéně , belgických death coristů RESISTANCE, kteří se představí jako speciální hosté domácích oblíbenců , hutných , RUST 2 DUST . Celý večer otevřou nadějní čeští death metalisté GET AWAY.

RESISTANCE jsou právem považováni za jednu z nejpracovitějších evropských skupin pohybujících se na brutální scéně....

Počátky skupiny sahají do roku 2004, kdy byla skupina oficiálně založena a její hudební prapočátky se úzce vážou k belgické hard coreové scéně....Stejně jako každá jiná skupina i RESISTENCE se v začátcích věnují pŕedevším upevňování vlastních pozic na domácí scéně s občasnými výjezdy do Francie či Nizozemí, což ovšem obnáší i množství personálních změn . Právě díky těmto obměnám v sestavě dochází i k hudebnímu odklonu od původního hard coreového nasměrování více k death metalu a k zbrutálnění projevu.

Nadějné skupiny si všímá nezávislé vydavatelství Apache prod. a tak v roce 2006 vychází RESISRANCE debutové album „Trauma“.

Již o dva roky později, které skupina vyplnila intenzivním obrážením evropských klubů se na svétě objevuje druhé album „Two Sides Of Modern World“produkované uznávaným Xavierem Carionem z hvězdných CHANNEL ZERO a smíchané věhlasným Jacobem Hansenem v Dánsku. Kladné ohlasy na toto album, na jedné straně brutalitou přetékající a intenzivním nátěrem ubíjející, na druhé straně však plné vletných a podmanivých melodií, otevírá skupině dveře mezi evropskou elitu. Následují turné po boku brazilské legendy SEPULTURA a amerických řezníků ALL SHALL PERISH.

Začátkem 2009 se RESISTANCE uzavírají opět do studia, kde pod producentskym dohledem  osvědčeného Xaviera Cariona nahrávají již pro nový label GSR music třetí album „ Lords Of Torment“ o jehož brutální zvuk se postará v Montrealu J.F. Dagenais z KATAKLYSM.

Na podporu alba , začátkem roku 2010 , ihned po vydání alba, vyrážejí RESISTANCE na turné společně s KATAKLYSM, BELHEGOR a DARKEST HOUR. Koncem roku se potom skupina účastní dalšího evropského turné, tentokrát po boku amerických hard coreových veteránů PRO-PAIN.

Rok 2011 je pro skupinu opět ve znamení personálních změn, kdy dochází k obměně na postu kytaristy. To jak si skupina vybrala ihned zkouší na dalším turné , tentokrát po boku us thrasmetalových legend DEATH ANGEL a řeckých mladíků SUICIDAL ANGELS.

Rok 2012 je pro RESISTANCE opět ve znamení nového alba, které se jmenuje„Traitor“ a na jehož podporu RESISTANCE konečně přijíždějí i k nám....  Tato skupina je skutečně intenzivním koncertním zážitkem , kdy vám brada padne až po kolena ...

RUST 2 DUST  jsou slovenskou metalovou stálicí, která si poměrně rychle upevnila svou pozici na špici slovenské metalové scény. Zajisté jí k tomu dopomohly i vydané nahrávky , minialbum „Dopamine“ a v loňském roce vydané album „Daymare“ produkované věhlasným dánským producentem Tue Madsenem.. Skupina za krátkou dobu své existence už stihla posbírat zkušenosti po boku takových es jako jsou američtí brutalisté LAMB OF GOD, dánští  metalový experimentátoři MNEMIC či stálice čekého metalu ARAKAIN.

Jako předskupina se tento večer představí nadějná česká formace GET AWAY, která představí materiál ze svého zatím jediného alba „Ruins Of wrath „ jenž nabízí zážitek v podobě precizního death metalového nářezu ovlivněného DEATH, IMMOLATION nebo MORBID ANGEL.Myslim že se máme na co těšit...

09.03.2012  – Bratislava – U Očka, Karpatská 3, 20:00,

předprodej: Ticketportal ....

 

 


Zveřejněno: 23. 02. 2012
Přečteno:
3173 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář