Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Richard Abraham se na tuzemské undergroundové scéně pohybuje řadu let, prošel několika kapelami, ale nedávno zabouchl metalová dveře. Co jej k tomu vedlo a jaké má plány?

Ahoj Richarde, naposled jsme se viděli na Tebou pořádaném festivalu Leucaemia Carnival v Kočvarech a poté na Onion festu v Hořovicích. Očekával jsem Tě s Assessorem na WMA 2012 v Exit-Usu, ale kvůli nemoci jsi vynechal.


Zdary, Leucaemia Carnival byla pěkná, leč těžce prodělečná akce, která nesplnila ani náhodou svůj smysl. Nevadí. Někdy příště.

Na WMA jsem nebyl z důvodu pooperačních bolestí. Co se týče operace, tak se nejedná o nic tak hrozného. Jde o obyčejnou kýlu, kterou jsem měl ovšem už potřetí a neobešlo se to bez komplikací... ale fakt nic hrozného.


Co Tě po očku sleduji, tak se kolem Tebe děje spousta věcí. A tak ti nechám „volnou ruku“ a jen se ptám, co můžeš sám čtenářům Fobia zine prozradit?


Jo, prošel jsem si naplánovanou změnou. Definitivně jsem 2.2.2010 přestal pít alkohol, kouřit atp. Metalová muzika mě tak nějak před lety přestala zajímat, tak jsem jen dobrnkal pár akcí a definitivně jsem odešel z místní prapodivné kapely Amok. Nato jsem ukončil mojí 19letou kapelu In Articulo Mortis, kterou jsem asi neměl ani nikdy zakládat, natož s ní natáčet ta tři nezdařilá alba. A teď jsem odešel i z Assessoru. Budu jim pomáhat zřejmě pouze s managementem.


Chtě nechtě, tak se tento rozhovor musí Assessoru dotknout. Budete mít nové album a něco se v těchto dnech ke mně doneslo. Než začneš povídat, tak jen podotknu, že jsi vlastně od samého začátku tvrdil, že si vlastně v kapele pouze host, i když toto hostování vlastně sklouzlo do podoby stálého člena. Není tvůj odchod neočekávaný nebo s tím kapela někdy počítala (nebyly nějaké pracovní neshody), má Assessor náhradu?


Můj odchod je nutnost. Nemám na tuhle kapelu, které jsem se jako mladý kluk léta klaněl, čas. A taky jsem už úplně jinde, než jsou členové kapely. Zajímám se o grindcore a jeho odnože a metal jde prostě mimo mě. Kluci si mezi sebe určitě najdou lepšího basáka než jsem já.


Dva měsíce uplynou rychle a nové CD by mělo drtit naše ušní bubínky. V jakém stadiu je vůbec příprava alba, je hotovo?


To CD se nahrává na více místech včetně vlastní zkušebny. Jarda Pelán je chytrá hlava a vzal si vše na starost, a myslím, že celé nahrávání vymyslel naprosto perfektně a jak jsem to tak pozoroval, zvládá vše naprosto skvěle. Taky nahrává většinu basových partitur, které nejsou zrovna lehké.


Lidské stádo je pracovní název alba, bude se tak jmenovat i oficiálně?


S největší pravděpodobností ano. Pěkný název, co??


Vynecháme Assessor a poslední otázka bude taková obligátní a tak trochu se vrátím k otázce první. Co nového Richarde chystáš, jaké máš plány do budoucna? Napadá mě například spolupráce s Vencou Vaníčkem s Feeble Minded. A ještě jedna otázka: Uvidíme Tě na pódiu s kytarou?


Spolupráce s Vendou Vaníčkem je můj velký sen a mohu potvrdit, že už máme ústní dohodu o nějakém projektu, který by pro mě nabubnoval. Je to nejlepší bicmen, kterého znám, a jeho styl hraní je pro mě naprosto nejvíc vyhovující. Pamatuji si, když ho jeho krásná mamka vozila v kočárku a dneska se mu klaním pro jeho bubenické umění. Jen se nejedná o Feeble Minded, ale o mojí kapelu – projekt Lientery. Pokud to vyjde, uvidíš mne na pódiu s kytarou, kterou mám už 16 let. Ovšem nečekej od Lientery žádné extra výkony. Půjde o směsici veškerého hudebního bordelu, který jsem složil a nikdy nenahrál. (úsměv)


Richarde, dík za Tvé odpovědi a přeji moc, ať jde vše podle Tvých plánů.


Díky tobě za rozhovor a čtenářům přeji mnoho hezkých koncertů jejich oblíbených kapel, spoustu pěkných letních dnů na letních festivalech, litry dobrého českého pivečka a hlavně ZŮSTAŇTE OPTIMISTÉ!!! S úsměvem jde všechno lépe!!!!!


http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1598769132



Zveřejněno: 13. 02. 2012
Přečteno:
3466 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář