Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

31.3.2012, Plzeň - Božkov

Již pošesté se město Plzeň může těšit na metalový festival s názvem Deadly Storm. Tato tradičně death- a blackmetalová přináší i letos jména kapel, která nejednoho pohladí po duši, či po uších, či kdekoliv, kde si člověk přeje být pohlazen. Jaké skupiny na nás tedy čekají letos?


Pokaždé se na Deadly Stormu zjeví některá tělesa místní plzeňské scény, nejinak se stane i letos. Kill!Kill!Kill!, kteří se nebojí v americko/kanadsko/australském složení drtit uši posluchačů rychlým svižným thrashem podle stylu Municipal Waste jsou příjemným čerstvým vánkem v Plzni. Loňský rok okořenili natočením vlastního demoalba, ze kterého je cítit návrat ke kořenům thrashové muziky.


Chrochtátor se svým přístupem k deathmetalu vymykají moderním –core trendům, což ocení každý, kdo miluje rychlé drhnutí kytary a málo odpočinku při poslechu. Jelikož kapela nemá žádné album, má v plánu na Deadly Stormu nahrát živý záznam, který by byl i dále šířitelný.


Dalším plzeňským zástupcem tentokrát blackmetalové scény je notně známý Trollech. Sláva kapely sahá i za hranice ČR, což při jejich kvalitě není vůbec překvapivé. Ačkoli kapela není tolik plodná jako v dřívějších letech, neubírá jí to na energii, kterou do svých vystoupení dává. Svérázné pojetí paganové scény je příjemnou změnou oproti přílišné vážnosti všech blackmetalových kapel.


Překvapením je vystoupení Sorath, jež se v Božkově chystá. Kapela přes dva roky nehrála, zdálo se, že ani hrát již nebude. Nakonec se místní blacková legenda z devadesátých let pozvedla a rozhodla se pro návrat. Je otázkou, jestli bude možnost Sorath vidět i jinde než v Božkově, pokud tedy patří mezi vaše oblíbené kapely, neváhejte.


Z jižních Čech se dostaví také Gride, parta okolo dlouhána Inyho se vyznačuje svižným HC/crust grindem. Jako jedna z prvních vlaštovek tohoto stylu v našem regionu je rozvířením stojatých vod, jež se bohužel v našich končinách vyskytují. Kapela s sebou přináší neskutečnou nespoutanou energii, která jistě nikoho nenechá na pochybách, že takový zážitek stojí za to.


Žatečtí Hellocaustor jsou další skupinou, jež se nestydí za pořádné rychlé drhnutí kytar a svižné rytmy bicích. Starý dobrý thrash, který se snaží valit ze svých reproduktorů, připomene zlatou éru tohoto stylu v osmdesátých letech. Jejich první CD Bestial Thrash Attack vzniklo po dvou letech existence a další pokračující vývoj je důkazem, že kapela myslí svoji snahu vážně. Pro milovníky kapel jako Sodom, Kreator apod. je tedy dobrou volbou, jak si rozšířit obzory v tuzemsku.


Úplně jiným soudkem metalu je skupina Heaving Earth. I lednové vystoupení s kapelou Krisiun v Uherském Hradišti přesně dokresluje, kterému stylu se parta věnuje. Rychlý sekaný deathmetal s obměňovaným growlingem je kvalitním příspěvkem v české metalové scéně, málo vídaným v takové kvalitě, o to vzácnějším. Kapela má za sebou jedno album, ale složena je ze zkušených muzikantů, tudíž novota zde neznamená žádnou škodu.


Současný ročník bude poprvé poctěn návštěvou cizinců, konkrétně polských Besatt. Blackmetalová smečka, jež má za sebou již notný čas strávený na pódiích světových a částečně i tuzemských. Jejich řízná rychlá hudba si nezadá se vzory jako Marduk, přičemž nechybí ani neopominutelná show. Takto vytvořená atmosféra podkreslená zběsilými rytmy si nezadá v ničem s mnohem známějšími kapelami.


Jako překvapení pak vystoupí kapela Ded Gamble Besatt. Jak už název spolku napovídá, má co dočinění se členy polských BESATT. Další z polských skupin, která se představí na Deadly Storm je kapela sestavená z původních členů BESATT z let devadesátých. Nečekejte však žádnou kopii podobnou mateřské kapele, ale kapelu s vlastní tvorbou a vlastní tváří. Blasfémický black metal v syrové podobě.


Takto vypadá tedy zastoupení letošního ročníku Deadly Storm in Božkov. Festival se koná za každého počasí v prostorách legendární Hospody Pod kopcem. Nedaleko místa je trolejbusová zastávka, doprava je tedy snadná. V hospodě se nikdo nemusí bát smrti žízní, ani hladem, zároveň akce končí tak, aby MHD bylo dobře stíhatelné. Pokud tedy nemáte žádné plány, nebojte se utratit 200,-Kč za vstup na festival nabitý pořádnou muzikou. A pokud plány máte, přehodnoťte je a podpořte scénu, která i přes nepřízeň mnoha faktorů stále žije a dýchá a pulsuje neskutečnou energií, že které si také můžete něco odnést.


http://bandzone.cz/fan/deadlystorm



Zveřejněno: 13. 02. 2012
Přečteno:
3310 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 04. 2012 13:28 napsal/a Vader
a
bylo to vynikající. Parádní akce. Skvlěý pivo, organizace, lidi, pohoda a hlavně ta muzika !! Gride, Heaving earth a Hellocaustor super !!
31. 03. 2012 16:48 napsal/a Johan
Jedu taky...
za chvíli... :-)
31. 03. 2012 13:54 napsal/a Opat
...
Já se těším na většinu vystupujících. Btw. KILL!KILL!KILL! nevystoupí z důvodu nemoci zpěváka.
31. 03. 2012 12:55 napsal/a Vader
jasně
Musím vidět Heaving Earth !!
31. 03. 2012 11:55 napsal/a Opat
...
Chystá se někdo? :-)