Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

14.3.2012, ZLÍN - Golem Club

RICHIE KOTZEN (USA)
24 Hours Tour 2012
Support – Porn Queen (LUX)
14.3.2012. 20:00hod., ZLÍN - Golem Club, Náměstí Práce 1099
Vstupné 450,- Kč.

Richie Kotzen, jeden z nejlepších kytaristů na světě, a hlas, který se vyrovná nejlepším zpěvákům rocku či soulu a výborným textařům, měl ve světě hudby neuvěřitelnou cestu. Všechno to začalo, když Richiemu bylo sedm let a když se doma v Readingu v Pensylvánii naučil hrát na elektrickou kytaru. V osmnácti letech se vydal směrem na západ do San Francisca a nahrál své první album u firmy Sharpnel Records. Toho roku se Kotzen objevil na obálkách mnoha časopisů včetně Guitar World, jehož čtenáři ho zvolili za jednoho ze tří nejlepších nových kytaristů.

Po nahrání tří desek  se mladý Kotzen přestěhoval do Los Angeles a stal se členem glam metalové skupiny POISON, která již měla několik platinových desek. Se skupinou nahrál CD „Native Tongue“ a vydal se s ním na světové turné. Jeho píseň „Stand“ dosáhla 4. příčky v tabulce nejžádanějších skladeb na MTV a byla jednou z nejlepších dvaceti časopisu Billboard. Album brzy dosáhlo platiny.
Po odchodu z POISON pokračoval s nahráváním solových desek až do roku 1999, kdy ho jazzová legenda Stanley Clarke pozvala k sestavení skupiny VERTÚ. Nahráli album stejného jména  a léto strávili v Evropě hraním na festivalu MONTREUX JAZZ FESTIVAL a na jiných festivalech. Richie říká: „Být v bandu s Clarkem a ostatními byla čest a obrovská zkušenost.“.

Kotzen pak vystřídal Paula Gilberta v populární rockové kapele MR. BIG, kterou proslavila jejich skladba „To Be With You“, která byla opět na vrcholu hitparád. V roce 1999 hrála skupina v dómu v japonské Osace se skupinou AEROSMITH k přivítání nového milenia. Jeho nejslavnějším skladatelským vkladem do MR.BIG v tomto období byla bezesporu píseň „Shine“.

Richie ale produkuje i nadále skvělé vlastní nahrávky a jezdí na turné po celém světě, hraje na velkých stadionech, festivalech a v klubech. Hrál i s jinými známými muzikanty jako Gene Simmons ze skupiny KISS a Kean Reeves se skupinou DOGSTAR. Kotzen vydal více než 22 alb. Richieho vždy naleznete v knížkách, časopisech a webech jako jednoho z nejlepších světových kytaristů. Je jedním z mála umělců, kteří byli odměněni ne jedním, ale dvěma vlastními modely kytar. Jedna z nich, kytara „Kotzen Telecaster“, byla opakovaně nejlépe prodávaným modelem kytary pro značku FENDER JAPAN.

V roce 2006 Kotzen jako sólový umělec otevíral koncerty legendární skupiny ROLLING STONES na jejich turné po Japonsku. Jeho poslední řadové album s názvem „Go Faster“ („Return Of The Mother Head´s Family Reunion“)  vyšlo v roce 2007.

Současná hudba Richieho Kotzena je směsí rocku, blues, soulu, plná procítěných melodických motivů. Je to vynikající a všestranný kytarista a snad ještě lepší zpěvák a skladatel.

Nové aktuální Kotzenovo studiové album s názvem ,,24 Hours" vyšlo dne 11.11.2011 a nadcházející jarní turné zasáhne i do České republiky-dne 14.3. vystoupí Richie Kotzen poprvé na Moravě ve zlínském klubu Golem.

Související odkazy:
www.richiekotzen.com
www.golemclub.info 

Info a vstupenky ag.Ozzy a potkan - tel. 603 531 943, e-mail:ozzyapotkan@seznam.cz, www.ozzyapotkan.cz

Předprodej vstupenek též v sítích
www.ticketpro.cz
www.ticketstream.cz
www.ticket-art.cz
www.ticketportal.cz
www.eventim.cz

Zveřejněno: 12. 02. 2012
Přečteno:
3234 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář