Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

DEMIURG – Signed By Evil CD 2010, Metal Swamp

Demiurg je kvartet z Moravskoslezského kraje, konkrétně z Havířova. CD nazvané Signed By Evil je druhým studiovým zásekem této dosud pro mě neznámé kapely. Jaké „zlo“ se tedy ukrývá v muzice skupiny Demiurg nejlépe zjistím pečlivým a soustředěným poslechem.

Demiurg produkují death metal technického rázu. Hned s prvními tóny skladby Justifiable Violence mně to doteklo. Chuck Schuldiner je zpátky! Ne, není. To jen čtyřem šikovným muzikantům, konkrétně Michal Bohunovský – bicí, Martin „Megoš“ Vaněk – basa, Jakub „Beny“ Beneš – kytara, Lumír Krömer- kytara, zpěv, se podařil husarský kousek. Skladby zaznamenané na CD Designed By Evil, totiž znějí, jakoby se nevešly na alba Human nebo Symbolic od Death, ležely někde dlouho v šuplíku a po letech byly exhumovány. Podobnost čistě náhodná:o). To, co se může jevit jako pouhé kopírování hudebních ikon, lze ovšem na druhou stranu brát také jako určitou poctu a uznání. Navíc je-li toto učiněno s nadhledem a grácií sobě vlastní, čehož všeho u Demiurg nalézám v hojném množství, nemám s tím problém. Vzletné kytarové melodie, řízné riffy, zvonivé basové vyhrávky, dynamické bicí party. Nic nechybí. Nic, co bych už někde neslyšel, ale přesto to má své kouzlo. I skřehot Lumíra Krömera jakoby z hrdla mistra Schuldinera vypadl. K tomu napomáhá i kvalitní zvuk ze studia Digaz v Karviné, který si Demiurg i sami pohlídali a myslím, že se jim to povedlo. Všechny nástroje jsou dobře slyšet a nezbývá, než se nechat unášet dravými tóny na vlnách melodického death metalu, který se dobře poslouchá.

Celkem osm autorsky původních skladeb, z toho dva instrumentály Virtual Machine a Sorrow, která je věnována památce Chucka Schuldinera. Osmistránkový buklet obsahuje všechny potřebné informace, včetně anglických textů a nezbytné foto celé kapely.

Jinak na tomto CD naleznete také multimediální stopu s klipem Attack From The Other Side ze stejnojmenného prvního alba a video dokument ze studiového nahrávání desky. Pokud tedy máte rádi klasické Death a nevadí vám jistá „nepůvodnost“ projevu, Signed By Evil vám bude dozajista šmakovat, stejně jako mně.

Seznam skladeb:
  1. Justifiable Violence
  2. Whisper
  3. Unrooted
  4. The Night Hunt
  5. Virtual Machine
  6. Alone
  7. The Way To Evil
  8. Sorrow (In A Memory Of Chuck)

Čas: 35:12

www.demiurg.wz.cz
www.bandzone.cz/demiurg
www.myspace.com/demiurgczechband
www.metalswamp.com

Zveřejněno: 09. 02. 2012
Přečteno:
3480 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář