Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

Rozhovor o ATTACK OF RAGE, jejich plánech a metalové scéně na Slovensku. Za skupinu odpovídal bubeník Hoyas.

Loni jste vydali desku Sväté zlo, jak jste s ní zpětně spokojení? Myslím si, že došlo k celkovému zlepšení a deska byla vážně parádní…

Ahoj, v prvom rade zdravím teba a všetkých čitateľov Fobie. Ďakujeme ti. S CD sme veru spokojní aj po dlhšom čase a ako sa ukazuje, tak nielen my. Chodia recenzie, kde album dostáva veľmi kladné hodnotenia a to nás pochopiteľne veľmi teší a nakopáva k ďalšej tvorbe. Fakt sa mi ani v tých najmokrejších snoch nesnívalo, že napr. v takom Sparku dostaneme plný počet bodov, to je fakt delo.

Vydávali jste pod firmou Metal Age, jaká je spolupráce s tou firmou? Jak Vám pomohli s propagací alba?

Metal-age sú veľmi fajn ľudkovia. Poznáme sa osobne už pár rokov, nakoľko im pomáham s predajom, tak už mám nejaký prehľad čo a ktorá firma je schopná spraviť pre kapelu v tom našom UG svete. Razím teoriu že na propagáciu svojej nahrávky by tu mala byť hlavne samotná kapela a firma by jej v tom mala pomáhať, najviac ako dokáže. Metal Age nám zrealizovali reklamy v časákoch,  poskytli CD na promotion a recenzie. Určite ale najlepšia propagácia nového albumu sú koncerty a festy.

V minulém roce Vám odešel zpěvák Lukáš a poté i baskytaristka Sára, jak jste se s tím smířili a jak jste spokojení s novými posilami? Jak to přijali Vaši fanoušci?

Lukáš neodišiel tak celkom sám, my sme ho odišli. Pred nejakým časom sa rozhodol presťahovať za hlasom svojho srdca do CZ (cca 400 km od nás) čo sa časom ukázalo ako fakt neriešiteľný problém. Nikto v kapele už totiž nebol ochotný tolerovať rozhodnutie jedného člena, ktoré kapelu brzdilo a časom by ju poslalo určite do sračiek a to nedopustíme! Sára odišla za úplne iných okolností. Nastúpila do novej školy, k tomu začala spievať v dvoch nemetalových bandách a sklbiť toto všetko s našou koncertnou aktivitou sa jej zdalo už nad jej sily, tak sa rozhodla opustiť kapelu. Čo sa týka nových členov, tak musím uznať, že je to fakt pecka. Denis (spev) je veľmi šikovný a zverský spevák. Má odlišné polohy hlasu ako Lukáš a nakoľko sme ani nehľadali jeho dvojníka , sme nadmieru spokojní. Čo sa Šampona (basa) týka tak to je čistá psychiatria. Je to neskutočný pedant na každý svoj ton a na koncerte je ako urgán. Kto ho zažil, musí súhlasiť. Čo sa fanúšikov týka, tak som popravde rátal, že budú zmenu (teda hlavne tú na poste speváka) riešiť viacerí, ale to sa nestalo. Určite sa nájdu aj takí čo budú porovnávať ale to je normálne, taký som aj ja. Je to ale určite hlavne preto, pretože noví dvaja členovia sú viac ako adekvátnou náhradou a každý sme predsa len originál. Práveže som veľmi milo prekvapený, že niektorí fans, ako aj členovia kapiel za nami po koncerte chodia a tvrdia, že sme sa posunuli ešte k väčšej anomálnosti.

Neplánovali jste najít si opět do kapely nějakou ženu? Žena v grindcorové kapele může přitáhnout fanoušky. Na druhou stranu to asi není jednoduché najít osobu něžného pohlaví do takto tvrdé kapely.

A vieš, že ani nie. Ono aj Sára vtedy bola taká fajn náhodička. Pre nás je najdôležitejšie aby nový člen bol v prvom rade dobrý hudobník a hlavne pohoďák.

Budete nahrávat nějaké promo s novými členy?

Promo nechystáme žiadne, máme ale zajednané štúdio, kde ideme nahrávať jednu skladbu a to prerábku od slovenskej HC kultovky Testimony pre tribut cd, ktoré výjde pod Gothoom prod.

Máte zajímavé stránky, ale nejsou zrovna příliš aktuální, nemáte na to člověka nebo prostě jste se rozhodli propagovat novinky okolo kapely jiným způsobem?

Tie ofic.stránky sú veru úplne v prdeli ako vravíš, je to presne preto prečo spomínaš, jednoducho sa nám o to aktívne nemal kto starať. Popravde ale ani neviem či ofic. stranky majú v dnešnej dobe nejaký extra zmysel. Predsa len máme dobu facebooku a iných sociálnych sietí a je isté, že to je budúcnosť v prezentácii kapiel na nete.

Někteří Vám přezdívají, že jste jako slovenský Ingrowing, co vy na to? Máte rádi tuto kapelu?

No to vieš my máme veľa prezývok ako napr. Hovada, Kokoti, Alkáči a veru áno počul som už aj Slovenský Ingrowing... Tá sa mi ale páči zo všetkých najviac, to sa musí nechať a je to fakt pocta! Vieš ono Ingrowing bola v našich začiatkoch jedna z naj kapiel, všetci sme ju vtedy hltali jak svina takže je jasné, že sa to muselo odraziť aj na našich skladbách. Nešlo ale o to, že by sme ich kopírovali ale zatajiť to, že nás inšpirovali sa proste nedá. Nie len tak náhodou sa Vlakin (Ingrowing)a Puty (Contrastic r.i.p) stali krstnými otcami nášho nového albumu. Za tie roky sa z nás stali kamoši a ja mám kurevskú radosť, že kapelám na ktorých sme vyrástali sa naša hudba ktorú robíme páči.

Všiml jsem si, že budete hrát s kapelou Komatoz, jak jste se dostali ke koncertu s ní? Neplánujete nějaké zahraniční turné?

Raz som otvorel meil a kukam, že napisane… ON: Seva nestete si zahrať z Komatoz v Čadci? JA: steme! ON: kolko stete? JA: na benzin. ON: super. JA: dohodnute, tešime sa! Proste grindova kominikacia jak svina, priama a rychla hehe. Turné by bolo super, popravde taký stále nesplnený sen, ktorý určite raz výjde, viem to! Ale momentálne také nič nechystáme, plánujeme nejaký ten výlet niekde kde ešte naše nohy nikdy nestáli, ale uvidíme ako to celé dopadne.

Jak je těžké prosadit se na slovenské scéně? Jaká vůbec je slovenská metalová scéna? Můžeš jí nějak porovnat s tou českou?

Je to hlavne o tom stále na sebe makať, potiť krv v skúšobni, naháňať nové kontakty, hrávať koncerty, robiť merch, vydávať cd a nečakať, že to všetko príde za rok. My sme na scéne 10 rokov a snažíme sa nepoľavovať ani na chvíľu. Za tých 10 rokov sme vďaka hudbe prežili toho hrozne veľa úžasného a to nás stále ženie vpred. Na našej scéne je to ako na každej inej, sú tu kvalitné kapely a tie menej kvalitné. Ale zrovnávať SK a CZ scénu na to fakt nemám gule. U mňa totiž CZ scéna spolu s tou severskou patrí ktým najlepším na svete.

Můžeš nám doporučit nějaké zajímavé slovenské kapely z oblasti grindcoru?

Jasné, veľmi rád, moji favoriti sú: Idiots Parade, Human Humus, Čad, Systemic Damage, Respite, Alea Icta Est, Embolism, Abortion, Oros.

Sledujete nějaké internetové metalové ziny? Zajímáte se celkově o hudební scénu?

Tak ja pravidelne, je to moja každodená závislosť hlavne teda stranky: Incipitum, Metalopolis, Mortem, Marast, Abyss, Fobia.

Jaké máte na Slovensku metalové festivaly? Dají se porovnat s těmi českými? Mám na mysli, jestli máte něco podobného jako Brutal Assault nebo Metalfest v Plzni.

Festy typu Brutal Assault, Obscene, Metalfest u nás ani náhodou nemáme. Rozbieha sa u nás Gothoom fest, ktorému naozaj fandím a verím, že tento rok ho príde podporiť fakt kvantum ľudí!

Nakonec tradiční otázka co plánujete do nejbližší budoucnosti? Jinak se mějte a přeju hodně šťastných grindcorových let…

V najbližšej dobe máme naplánovaných vcelku hodne koncertov a hlavne sa určite už čoskoro vrhneme na skladanie nových songov. S novými členmi prišla nová inšpirácia a ja sa už neviem dočkať čo z toho vznikne. Ďakujeme za priestor vo vašom časáku majte sa moc fajn a hlavne nikoho neposlúchajte!

http://bandzone.cz/attackofrage


Zveřejněno: 04. 03. 2012
Přečteno:
3653 x
Autor: Louluk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář