Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Retro třikrát jinak.

Britští Evile mě dostali hned, když jsem je poprvé viděl v době vydání debutu Enter the Grave na Brutal Assaultu. Když na podporu třetího alba Five Serpent´s Teeth hráli v Modré Vopici, nebylo co řešit. Tedy až na místo konání. Sice  mám osobní kontakt s kapelou v klubu mnohem radši než než velké haly, ale ohledně Evile ve Vopici jsem měl vzhledem k velikosti klubu tak trochu obavy, že jim budu sedět na bubnu… Nicméně moje obavy z návštěvnosti se ukázaly opět jako mírně přehnané a potvrdilo se to, že v pořádajících Obscure mají mnohem střízlivější odhad. Klub byl zaplněn akorát, plno, ale dalo se v klidu hýbat, prostě ideální stav.


Po osmé na pódiu přistála veselá parta ze Švédska. DR. LIVING DEAD, tedy čtyři maníci s gumovými lebkami na hlavách, mající na kontě eponymní album, předvedli mix old school thrash punku v duchu Suicidal Tendencies. Retro poprvé. Pohodová zábava, která mě ale ke konci už začínala trochu nudit. Přece jenom takoví Municipal Waste mají větší tah na branku.


Druhá banda v pořadí byli PORTRAIT, rovněž Švédové. Tentokrát zase (netradičně) osmdesátky a Mercyful Fate/King Diamond. Podlíčené oči, kůže, pyramidy, černé elasťáky, kotníkáče. Retro podruhé. Kytarista má na sobě dokonce stylově tričko se starým motivem Törr. Hudebně poměrně nápaditý hevík s velkým vlivem zmíněných kapel. Bohužel, to, co se mi zdálo už při poslechu jejich  aktuálního alba Crimen Laesae Majestatis Divinae, totiž že zpěv občas tahá za uši, se potvrdilo i naživo. Zpěvák mi zněl spíš jako King Diamond třetí kategorie a moc to nezachránil ani ten čtvrtmetrový obrácený kříž na jeho hrudi. Podotýkám, že Kinga i Mercyful Fate mám rád.


A retro potřetí, EVILE. Vše je zapomenuto a začíná thrashový očistec. Stará Metallica se mísí se Slayer, to vše důkladně zaevilováno. Jízdu z nové desky Evile prokládají staré fláky jako Thrasher nebo Infected Nation. Bratři Drakové tvoří s usměvavým basákem Joelem Grahamem, který nahradil zesnulého sympaťáka Mikea Alexandera, a  mlátičkou Benem Carterem v zádech neskutečné kombo. Vopice nebo gorila, bylo jim fakt jedno, kde hrají, hlavně to muselo ven. A v kotli to také jen vřelo. Prostě kdybyste chtěli vědět, jak to někdy z kraje osmdesátek vypadalo na koncertech Metallicy nebo Slayer, zkuste zajít na Evile.


Omluvte kvalitu fotek, ve Vopici bývá docela tma a nechtěl jsem nikomu blýskat z metru do očí víc, než bylo nutno…


Zveřejněno: 23. 01. 2012
Přečteno:
3446 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář