Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Představuje se mladá crossover metalová smečka z Plzně.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela byla založena v květnu 2010, název je vždy těžké vymyslet, ty nejlepší už jsou zabrané. ALTER IN MIND znamená něco jako ‚změna v mysli‘ nebo ‚nová myšlenka‘ ve volném překladu. Vznik kapely zajistil frix, oslovil ostatní členy a po chvíli byla sestava ustálena. 

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Hlavou kapely je zmíněný zakladatel frix (Ladislav Šalom). V největší míře se podílí i na vzniku skladeb. Přináší nám nápady, ze kterých pak tvoříme písně. Frixovi je 24 let, a před AIM hrál 4 roky v kapele PROCLAIM.

Naším zpěvákem je Kofi (Tomáš Kofroň). Vymýšlí většinu textů, hrál na kytaru a poté jen zpíval v JOYFUL NOISE, dále zpíval a řval v SUNRISE, DWEIN DYBLI a jako hostující člen zpívá v kapele UMBRTKA. Jinak stále hraje a občas zapěje v blackmetalové kapele TROLLECH.

Márty (Martin Tauber) sedí za bubny, je mu 18 let, kromě AIM hraje ještě necelý rok v kapele LLYR a dva roky působil také v kapele COMPADRE. Na bicí hraje necelých 5 let a také se podílí na tvorbě textů.

Druhý kytarista Kořen (Vojta Košař) hraje na kytaru téměř 5 let. AIM je jeho první kapelou.

Basákem je 19letý Fíďa (Radim Hercík), který hraje na basu 4 roky a dříve také nějaký čas působil s frixem v kapele PROCLAIM.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávku jsme pořídili s největší části ve zkušebně. Frix má na nahrávání vybavení a má s tím zkušenosti. Jen bicí byly nahrány ve studiu U Čmeláka v Dolanech. Na to, za jakých podmínek byla nahrávka pořízena, jsme s ní všichni zvukově i celkově nadmíru spokojeni. Podařilo se nám díky frixovi dostat víceméně profesionální zvuk. EP jsme se rozhodli šířit hlavně zadarmo po internetu, nicméně jsme si nechali udělat i 100 ks na prodej. Kolem 10 už je jich pryč, ale zatím nebylo moc příležitostí je prodávat. Cena EP je 80,- Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Anglicky jsme se rozhodli zpívat hlavně proto, že chceme působit i mimo ČR, pokud se zadaří. Proč neoslovit také lidi za hranicemi ČR? Každý známe určitě aspoň jednu kapelu, která hraje líbivou hudbu, ale nedokážeme překousnout jazyk, kterým se kapela rozhodla zpívat. Také si myslíme, že jde v angličtině vyjádřit abstraktní věci lépe, než v češtině. Autorem slov je Kofi a Márty. Téma textů máme pokaždé jiné. Jednou je text proti náboženství, o smrti, životě, stresu, lásce a osobních záležitostech.. Někdy jsou to pocity zaobalené do abstraktních hesel tak, že si v tom nakonec každý najde to své.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Obrázek přední strany bookletu nakreslil Jan ‚Lichťa‘ Lichtenberg, který byl později se zbytkem bookletu graficky zpracován Janem Barnášem, naším fotografem a grafikem. O webové stránky se stará frix. Tyhle věci jsou v dnešním světě internetu určitě hodně důležité. Lidé se o nás musí nějak dozvědět a internet je nejlepší forma reklamy. Tyto grafické záležitosti musí člověka také nějak oslovit, aby si vůbec pustil naší hudbu a pak se třeba stal naším fanouškem nebo zavítal na náš koncert.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Každý je stylově asi úplně jinde. Mezi společné (alespoň většinou kapely) oblíbené kapely patří – Shinedown, In Flames, Metallica, Pantera, S.O.A.D., Down, ...

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Posílali jsme do několika firem, nicméně nedávno, takže reakce ještě nemáme. Rádi bychom se ale nějak protlačili, s dobrým labelem má kapela určitě více možností.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Začali jsme koncertovat na začátku roku 2011. Nabídky se začaly postupně hrnout a měli jsme koncert skoro každý měsíc. Do konce roku 2011 jsme odehráli 9 koncertů. Nejpovedenější koncerty byly určitě v místím Divadle Pod Lampou a hlavně náš první zahraniční koncert byl skvělý zážitek.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ambice určitě jsou. V zahraničí jsme si jednou už zahráli, konkrétně v Německu a vypadá to, že další koncerty budou následovat.

Plány do budoucna…

Naše tvorba je čím dál víc techničtější a propracovanější. Budou to teprve 2 roky, co se jsme se dali s AIM dohromady, takže se zatím pořád hudebně vyvíjíme. Naše plány jsou tvrdě dřít, až budou nové skladby, tak nahrát CD a pokud možno ho vydat pod nějakou společností, aby nám zajistila nějaké recenze a možnost se dostat do povědomí.

RECENZE

http://www.alterinmind.com/
http://www.bandzone.cz/alterinmind

Zveřejněno: 18. 01. 2012
Přečteno:
3710 x
Autor: Opat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář