Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

13. - 14. 1. 2012, Praha - EXIT-US

V pátek 13. ledna 2012 vypukne již šestý ročník tradičního zimního metalového festivalu Winter Metal Attack, který bude stejně jako loni dvoudenním. Oproti předešlým ročníkům nastává jedna zásadní změna, akce se přesouvá do nového pražského klubu EXIT–US Chmelnice na adrese Sokolovská 195. Otevření klubu je v pátek plánováno na 17:30 s tím, že první kapela vystoupí v 18:30, v sobotu je vstup možný od 16:00 a první skupiny se dočkáme v 17:00. Předešlý ročník festivalu se konal 14. a 15. ledna v prostorách již uzavřeného klubu EXIT Chmelnice a předvedly se kapely Tortharry, F.O.B., Belligerence, Cruadalach, Unborn, Deathstar, Mindwork, Bajonet, Self – Defence nebo Amon Amarth revival.

Headlinerem šestého ročníku bude chebská death metalová PANDEMIA, která se na scéně vyskytuje již šestnáct let. Zatím poslední a aktuální album Feet of Anger vydané War Anthem Records spatřilo světlo světa roku 2009. Od září hlásí tato banda změnu na postu kytaristy, za Vlastu nastupuje nový sekerník Vitalij a Pandemia vyráží v listopadu na Evropské turné po Francii, Švýcarsku, Belgii, Holandsku a Německu s německými řezníky Debauchery a Vermin.

Dále nám sluchy oblaží plzeňská PANYCHIDA hrající pagan black metal. V říjnu roku 2010 vyšla skupině řadově druhá placka u německého labelu pod názvem Měsíc, les, bílý sníh, která bude mít následovnici v podobě EP Woodland Journey. Během roku 2011 nahradil Honzu Kapáka za bicími Honza Richter, bubeník kapely Deathstar.

Zahrají nám i tachovští death metaloví NEUROTIC MACHINERY. Kapela má za sebou dvě řadová alba, poslední je Opsialgia o jejíž distribuci se postaral metalový časopis Pařát. Koncem listopadu letošního roku by se měl natáčet nový materiál a vzniká také videoklip k písni After Everything.

Další kapelou, která se zúčastní jsou pražští thrash metaloví UNBORN, kteří na scéně působí již od roku 1996. V současné sestavě vydali album Six Ways of Suffering, které je v recenzích velmi kladně hodnoceno a vneslo svěží vánek mezi současnou českou thrashovou scénu. Zároveň koncem roku 2011 kapela začala pracovat na novém videoklipu.

Sestavu doplní také brněnští ARCH OF HELL hrající metal s přízviskem sympho-melodic metal with death metal edge, které dostali po vydání debutového a dosud posledního alba One day. Po personálních změnách je kapela konečně v ustálené sestavě a pokračuje v tvorbě nových songů a koncertní činnosti.

Ostravský harcore/metal nám přivezou DEAF1CULT-0 (ex-deaf99), kteří se na scéně drží již od roku 1999. Tato parta vydala za svoji existenci šest alb z nichž poslední nese jméno Brokovnice a bylo natočeno ještě pod názvem Deaf99. Po nekonečných sporech se zakládajícím kytaristou, který si vzal jméno kapely s sebou, pokračují pod názvem Deaf1Cult-0.

Zahrají také DEATHSTAR z Mostu, hrající melodický death metal. Kapela vznikla v roce 2006 a na kontě má dvě demo nahrávky a jednu řadovou desku s názvem Golden Feathers, kterou kapela vydala v říjnu 2010 ve spolupráci s Werewolf productions.

Týnec nad Labem nám pošle metalové ELYSIUM fungující od roku 2006. Skupina táhnoucí k techničtějšímu metalu vydala tři řadová alba, poslední nese název Nine ways to leave a vyšla jako příloha hudebního časopisu Pařát.

Thrash metalem nás rozříznou pražští ASSESSOR znovuzrození v roce 2010. Kapela má připravené nové CD, které vyjde jako příloha dubnového časopisu Pařát.

Další kapelou bude festivalová stálice BAJONET se svým thrash – crust metalem, kteří fungují již od roku 2003 a za tuto dobu stihli vydat úctyhodná čtyři alba, z nichž poslední nese název Na konci světla tunel smrti a vyšlo v roce 2009.

Svým metal-hardcorem se nám do hlavy vloudí SELF DEFENCE z Prahy. Zrodili se roku 2004 a od té doby stihli projít několika personálními změnami a natočit dvě demo nahrávky.

Pražští metaloví REPULSE nám také na tomto ročníku představí svoji tvorbu. Tato čerstvě vzniklá parta zaútočila hned po deseti koncertech na širší publikum formou vydaného EP Blinded, které pokřtila 1. října 2011 v Chapeau Rouge.

Poslední kapelou doplňující line up tohoto festivalu budou pražští death/ thrashový DESIGNED BY DEATH. Jejich historie se začala psát roku 2003 a po nabalení členů bylo natočeno první EP Postrach bohů. Kapela odehrála v letošním roce i několik koncertů se zahraničními hvězdami jako Onslaught či Suidakra.

Jak již bylo uvedeno, festival se tentokrát koná v klub EXIT–US Chmelnice, který se nachází na adrese Sokolovská 195, poblíž Divadla Gong (vchod je při pohledu z ulice Sokolovská napravo vedle Pizzérie Cerreto). Ideálním dopravním spojením je nedaleká stanice metra B Českomoravská (páteční a sobotní metro končí provoz až v 1 hodin ranní), případně tramvajová stanice Divadlo Gong, kde jezdí denní tramvaje 15 a 19 a noční tramvaj 54. Lístek na oba dva dny stojí 200,-. Pokud se rozhodnete navštívit pouze páteční část, počítejte se vstupným 130,- - což platí i pro část sobotní.

Pro více informací a novinek navštivte stránky festivalu
http://www.wintermetalattack.cz
Letos jsou pro vás také připraveny zajímavé soutěže o vstupenky a další zajímavé ceny.
Sledujte na
http://www.facebook.com/wintermetalattack

Zveřejněno: 06. 01. 2012
Přečteno:
3246 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář