Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

Kluky z Avengeru znám spoustu let a v poslední době jsem měl možnost vidět a slyšet hned několik jejich vystoupení a to, co předvádějí naživo (ale i na posledním albu Godless) mi věru chutná.

Takže jsem se rozhodl reagovat na Honzovu nejapnou připomínku, že když už píšu ty bláboly, abych taky sesmolil nějakej hodnotnej rozhovor s Avenger, respektive přímo s ním.

Nejdřív jsem si myslel, že to je blbost, ale pak se mi to rozleželo v hlavě a řekl jsem si, že to není až tak špatnej nápad. Rozhodl jsem se, že vymyslím takový dotazy, abych pány umělce trochu popíchnul a aby z těch dotazů neměli žádnou velkou radost. Navíc jsem položil úplně stejné dotazy (až na pár závěrečných) všem čtyřem. Jak se mi je podařilo vydráždit, můžete teď posoudit. Jen doufám, že až si přečtou odpovědi svých kolegů, nedojde na vyvraždění se [žádal jsem, aby odpovědi mezi sebou nekonzultovali].

Takže tenhle úvod jsem napsal někdy v květnu. Rámus s Honzou odpověděli relativně brzy, Adam, jelikož nemá e-mail, relativně pozdě (přivezl mi to napsaný na OHF). Mezitím ale kapelu opustil kytarista Přemek (načež mi bylo sděleno, že je to určitě kvůli tomuhle rozhovoru, haha), takže z něj už asi nic nevytáhnu. Akorát na poslední otázku mi Rámus odpověděl znovu, aby byla odpověď aktuální. Ale přesto doufám, že se u rozhovoru budete bavit, jako já, když jsem to dával dohromady.

1/ Takže milí mladí přátelé, začnu životopisy. Na webu tyhle informace nejsou, takže věk, stav, čím se živíš, hudební vývoj - kdy jsi s metalovou muzikou začal jako posluchač, která kapela tě nejvíc ovlivnila (zaharniční, domácí), kdy jsi začal hrát na hudební nástroj a kdy s tím hodláš skončit?

HONZA: 24 let, stav zejména v poslední době dosti kritický. Nevim jestli sloveso "živit se" v mym případě odpovídá, co žiju sám, nějak radikálně hubnu a rozhodně to neni díky nějaký cílený dietě haha. No ale můj zdroj financí je firmička "Jan Kapák - HELLSOUND RECORDING STUDIO", asi před rokem jsem pustil seriozní zaměstnání a vrhnul jsem se na volnou nohu. Mam menší nahrávací studio, zatim produkuju spíš demáče kapelám z okolí a tak, ale pomalu se to rozjíždí. Muziku konzumuju už odmala, opravdu si ani pořádně nepamatuju, kdy jsem začal poslouchat.... Dost se to mate tim, že jsem dřívávějc sdílel jeden pokoj s bratrem Rámusem a nedokážu přesně říct, do kdy jsem byl nucenej ten rambajz co bratr poslouchal snášet a kdy přesně se to začlo líbit i mě. Když nepočítám půl roku lekcí flétny v první třídě (po půl roce mě pro nedostatek talentu vyhodili haha), tak na hudební nástroj hraju od svých jedenácti let. A vzhledem k tomu, že jsem si to vlastně zvolil částečně i jako náplň svojeho nynějšího zaměstnání, dokážeš si asi Jeníku představit že přestat v nejbližší budoucnosti rozhodně neplánuju. Pokud to moje uši a taky mý nový sousedi vydrží, pár let mi to asi ještě nepustí. Kapel kerý mě ovlivnili je strašná kupa. No jo, je vidět že s tou novinařinou začínáš... taková amatérská otázka..... Haha, jen počkej já ti dám, ty rejpale !!! Co se do tebe vejde haha !!!!

RAMUS: Zdrávas, je mi pouhých 31 let a stále svobodný, živím se prací a hlavně tím co sežeru a vypiju. Metal poslouchám už od svého mládí cca od 13 let, nedá se říct jaká kapela mě ovlivnila nejvíc, spíš bych řekl že to byla ta česká metalová vlna 90- tých let (Master's Hammer, Debustrol, Kryptor, Root atd...), pak Bathory, Slayer,?

ADAM: Tak przním tuhle planetu teprve 23 let. Jsem svobodný, guma (voják z povolání), metal mě naučila poslouchat nejspíš ségra. Nejdřív to byly kapely typu Metallica, Xentrix atd., z naší scény Törr a Arakain. Postupem času jsem přešel na King Diamond, Hypocrisy, Root, Master's Hammer a ty mě taky nejvíc ovlivnily. Hrát jsem začal docela pozdě, až tak v 17ti a končit zatím určitě nechci.

2/ V jakých kapelách jsi za posledních 20 let hrál, v kterých hraješ dosud, ve kterých a proč jsi skončil a proč jsi začal v Avengeru?

HONZA: Ufff, tak to mám trošku náročnější. V zásadě bych kapely v kterých jsem působil a působím rozdělil na dvě základní kategorie. Dosud jsem působil ve 4 kapelách, kde jsem fungoval kromě v roli hráče i v roli tvůrčí síly, podílel jsem se na tvorbě materiálu. Jsou to kapely Avenger (běsním dodnes), Black Rain (to byl jednorázovej projekt a skončilo to tak nějak samo od sebe), DNA (to byl šílenej spolek hovad z Volyně, a první koncert se ukázal být i posledním, všichni se na to po skvělém vystoupení ve Strakách na Habeši vyprdli a mě samotnýmu nezbylo nic jinýho než to pustit k vodě) a pak jsem vlastně ještě chvíli brnkal na kytaru v tehdy ještě bezejmenném spolku, v nynější kapele "25", kde jsem asi po půl roce přestal hrát, protože mě to fakt už nebavilo. Dál jsem se octnul coby hráč v kapelách Krysydys, Delusion, Maniac Butcher, Judas Iscariot, Nargaroth, Dark Storm, Krieg, Blasphemic Lust, Ancestral Fog, v blízké době budu nahrávat desku s War-Head, Murder a zřejmě i novou fošnu s Trollech. V některých z nich ještě působím, v některých ne, je to jenom na  přání té či které kapely, zda má nadále zájem využívat mých služeb.

RAMUS: Hrál jsem v kapelách Antikrist, Astaroth, Krysydys,  Maniac Butcher, Dark Storm  a stále hraju v AVENGER !!!!!!

ADAM: Tak hrál jsem zatím jen v punkrockové Fobii (docela dobrej název pro kapelu - pozn. Johan), ale ten styl mi jaksi neseděl, tak jsem skončil. Pak byly spíš takové projekty. Avenger jsem znal a tak když mě Franta Vávra seznámil s Jéňou, nedalo se to nezkusit. I když Jéňovo první slova byla ?Tys hrál nějakej bigbeat? To je docela průser, ale můžeme to vozkusit".

3/ Která nahrávka Avengeru se ti líbí nejvíce a která nejméně, totéž skladby?

HONZA: Jsem na svou práci opravdu hrdý, ať už to beru jako celek Avenger nebo jednotlivé kusy. Vždy jsem muziku skládal tak aby se mi líbila co nejvíc a kupodivu mě to furt drží.

RAMUS: Jako správnému narcistovi se mi líbí všechno a moc?

ADAM: Všechny se mi líbí (musím šplhat u Honzy), haha. Jo, a nejlepší je to nový intro (Honza si na něm hóóóódně zakládá - pozn. Johan).

4/ Souhlasíš s ideovou náplní Rámusových textů nebo bys raději zpíval jiná slova / hrál na jiná slova, případně na jaká?

HONZA: Nemám výhrad k Rámusovo lyrice, zde je vše v naprostém pořádku. Jen s dodacíma lhůtama by to teda mohlo bejt lepší.

RAMUS: Souhlasím téměř bez výhrad, jinak by mě mé druhé já asi ukřižovalo na obrovskym pivnim sudu pípama.

ADAM: Jo, souhlasím.

5/ Myslíš si, že je dobře, že texty jsou v češtině? Sice jsem od jednoho z vás v televizi slyšel, že je to jedno, jak to tam nakrkáš, ale?

HONZA: Já jsem ten jeden z nás... takže názor je již vyřčen. Naživo je to podle mě opravdu naprosto fuk, to člověk dokáže tak ocenit zabarvení hlasu, ale srozumitelnost textu je ve většině případů minimální (když ty rejpáš do mě, tak já si rejpnu taky, protože trovna tobě bylo na posledních koncertech rozumět docela dobře, asi se zlepšuješ?? - pozn. Johan). A nejenom u metalu, týká se to i měkčích kapel. Na CD je to jiná věc, osobně jsem rád, že zpívám česky a do muziky to pasuje, do Avenger asi jinou mluvu nikdy cpát nebudem. Ale pro svý budoucí projekty bych se ani angličtině nebránil. Jazyk je furt jenom nástroj jak vyjádřit myšlenky a podle mě v naprosto každý řeči lze tvořit umění. Jde jenom o to tu kterou řeč dostatečně ovládnout a mít k ní vztah.

RAMUS: Pro mě je to důležitý, ale jinak je to asi fukt celkem fuck?

ADAM: Naprosto souhlasím, aspoň vím, o čem Jéňa zpívá.

6/ Když už jsem tý televize, proč tam byli jen Rámus a Honza, souhlasíš s tím nebo ne?

HONZA: Jelikož jsem tlustý vepř, vešel jsem se do obrazovky jenom já a těsně na krajích bratr a na druhý straně moderátor. Měli co dělat, aby se tam kolem mě vůbec nacpali. To v pořádku samozřejmě neni, dyť řikám že už hubnu.

RAMUS: Byl to požadavek toho moderátora, já chtěl, abychom jeli všichni.

ADAM: Protože by nepřežili, že by tam byl někdo hezčí, haha.

7/ Vadí ti, že všechny rozhovory vyžere Honza a Rámus a zbylí dva členové mají příležitost až teď?

HONZA: Jo občas mi to už docela sere.... jsem se zbavil jedný kancelářský práce a poslední dobou stejnak občas nedělám nic jinýho než že ťukám na počítači blbosti okolo kapely nebo fesťáku.... Tentokrát už za opravdu "skvělou" mzdu... Jak jsem jenom kdy moh nadávat na desítku měsíčně u Knurrru ss.r.o (pro neznalé - zkratka ss.r.o je obdoba české s.r.o. - jen to značí, že firmu vlastní soudruzi z Německa :-))

RAMUS: Zapojit by se měli všichni, já už jsem slavnej dost a dost. Otázkou ale je, jestli by o to vůbec měli zájem.

ADAM: Nějak to neřeším, ale nevadí mi to.

8/ Který člen kapely ti nejvíce leze na nervy a proč?

HONZA: Žádný. Pravda, neni to tak dávno, co to bylo jinak.. Ale jsem sám rád, že se určitý problémy prostě a jednoduše rozplynuly.

RAMUS: No hádej, máš jen jednu možnost. Je to náš nejlepší bubeník a zpěvák?

ADAM: Přemek, protože je hezčí než já, haha.

9/ O kterém členovi Avengeru si myslíš, že je nejlepší instrumentalista?

HONZA: No to ti teda děkuju Jeníku... co na to mam napsat.... Jsem to já.... no a teď se všichni chlámejte jakej jsem náfuka, doufám, že si to užíváte.

RAMUS: Nerad se opakuju, ale odpověď je stejná jako v minulé otázce.

ADAM: Nikdy jsem nad tím nepřemejšlel, ale asi Honza.

10/ Hrajete docela často, a to nejen doma, ale také v zahraničí. Srovnej kluby venku / doma. Kolik lidí na vás v průměru chodí, jaké jsou ohlasy?

HONZA: To nejde. Funguje to akce od akce. Můžeš hrát třeba pětkrát na stejným místě a je dost pravděpodobný že to bude pět hodně odlišnejch koncertů. Čest výjimkám.

RAMUS: Těžko srovnávat, je to akce od akce jiné. Jsou třeba místa kde víme že to bude vždycky super ale celkově se to hodně moc zlepšilo a hlavně u nás. Venku bývá akorát o něco lepší zázemí, dostatek píva atd?.S tou návštěvností je to dost různý, v průměru od 70 do 200 lidí.

ADAM: To je pro mě celkem těžký. Buď se mi tam líbí, nebo nelíbí a je úplně jedno, kde to je. Kolik lidí - to si netroufám říct, hádal bych. Ohlasy jsou dobrý, vždyť jsme přece AVENGER!!!!

11/  Která země se ti nejvíce líbila, kde byli nejpřátelštější a nejsympatičtější lidé?

HONZA: Srbsko, Rumunsko, Francie, Belgie (teda spíš jenom okolí Ieperu, nebo Liege... jinak třeba kolem Bruselu je to dost hnusná industriální kolonie).

RAMUS: Mě se nejvíc líbí v RAKVARNA baru, to bys měl vědět !!!! Z dalších míst těžko vybrat, pokud je co pít tak je dobře všude.

ADAM: Mě se líbí skoro všude, ale v Rakousku maj hnusný pivo. A nejradši vzpomínám na Bitterfeldt (D).

12/ Kam by ses naopak vrátit nechtěl?

HONZA: Taková země neexistuje. Mě se všude líbí. I tam kde je hnusně haha.

RAMUS: To je těžko říct, záleželo by na okolnostech.

ADAM: Do práce, haha.

13/ Jaký koncert považuješ v historii Avengeru za nejlepší a který za nejhorší? Před jakou největší návštěvou jste hráli?

HONZA: Je pár koncertů na kerý nikdy nezapomenu a kdy jsem si fakt tak pomyslel "přecijenom jsem rád, že do toho furt ještě mlátim". V první řadě to byl poslední pořádnej koncert v sestavě Rámus - Přéma - David - já v německym Auerschuetz... Ten večer bylo něco ve vzduchu, co cítím málokdy.. stejně tak celý turné s Amíkama Black Witchery a Manticore, kde se Adam ukázal coby skvělej týpek do kapely... skvělá záležitost. Nebo gig v srbském Odžaci... nebo před měsícem v Mnichově.... Víš člověk má hodně zvláštní pocit když jedeš někam do tramtárie, kam se většina českejch smrtelníků v životě nepodívá, vylezeš tam někde na podium před spoustu lidí a vidíš že ty lidi znají tvojí tvorbu a vytvoří náležitou atmosféru. Něco neuvěřitelnýho. V Čechách to občas funguje dost dobře taky, ale je to spíš díky kámošům, známejm atd.... dá se to svym způsobem očekávat. Ale je to taky fajn, to zase vo tom žádná :-)) Nejhorší koncert ? Můj osobně cca. před rokem a půl v Mo-Du v Budějcích (byl jsem totálně namol) a nejhorší koncert Avenger jako celku asi Ostrava v lednu 2002. To bylo úplný dno, hůř už to asi nešlo. Ve všech směrech. Před nejvíc lidma hrajem asi tradičně na "vlastním" Open Hellu. Tam se pohybuje obvykle kolem tisíce hlav.

RAMUS: Není nejlepší a nejhorší koncert, to se nedá takhle hodnotit. No a co se týče návštěv, tak jsme hráli už před spoustou lidí ze slavnejch kapel. To víš, není návštěva jako návštěva?..

ADAM: Ty jo, na tyhle otázky jsem fakt trotl, nevím. Asi bych měl omezit pití na koncertech.

14/ Hraješ rád koncerty? Baví tě třeba lokální akce pro pár lidí nebo máš raději větší festy? Jaký máš nejzajímavější zážitek ohledně kontaktu s fanoušky?

HONZA: Koncerty jsou má životní potřeba a nejvíc mě baví, když se lidi odvážou a my bavíme je. Ostatní věci okolo jsou spíš detaily. Ohledně kontaktu s fanouškama jsem spíš zvědavej s čim přijdou ostatní.... Mě si nějak nikdo moc nevšímá a na to abych si já všímal sám jsem stydlivka :-))

RAMUS: Baví mě víc  festáky, oslovíš daleko víc lidí najednou a hlavně se tam dobře popíjí a potkáš spoustu známejch.

ADAM: Hraju rád všude, prostě mě to baví. Co si pamatuju, v Srbsku chtěl nějakej fanda moje propocený tričko Venom - fuj.

15/ Máš nějaký koncertní sen, kde by sis chtěl zahrát - země, festival?

HONZA: Dejme tomu Brazílie jako support Morbid Angel, Hypocrisy, Satyricon a Slayer. To by asi byla řežba.

RAMUS: WACKEN OPEN AIR tak kolem 22.hodiny večer na hlavnim podiu, víc nic.

ADAM: Skandinávie

16/ Na koncertech hrajete dvě coververze - Pád modly (Master's Hammer) a Roswell 47 (Hypocrisy). Kdo to vymyslel, souhlasíš s tím, nebo bys raději hrál něcoo jiného?

HONZA: Pokud mě paměť neklame, tak Roswell vymysleli David společně s Rámusem a, popravdě, mě docela leze krkem, protože na konci setu bejvám často už totálně na dně a ten text je fakt brutalita... vždycky jenom čekám jesli mě trefí hned a nebo za pět vteřin haha. Masters jsme tak nějak jednou spáchali na zkoušce z hecu pro Mnichovský publikum... vod tý doby jsme to občas zahráli venku, pak občas i doma.. a poslední dobou ho drtíme tak nějak furt. Masters jsou geniální... a i když ten text je na udejchání snad ještě horší, hraju to rád... Jenom mi sere když vlezeš na podium a po pár minutách na tebe někdo řve "růzvel" nebo "pád modly"... trošku nefér... vždycky mám sto chutí odmastit cover a jít do p**i, protože naše vlastní tvorba toho dotyčného zřejmě nezajímá. No..... jinej cover.... něco by to rozhodně chtělo, lidi jsou už moc navyklý co hrajem, chce to něco novýho... však něco určitě vymyslíme.

RAMUS: Plně s tím souhlasím a vybrali jsme to asi s bratrem, urcitě připravíme i něco dalšího, jen co se dohodneme.

ADAM: Nevím, kdo to vymyslel, ale líbí se mi to.

17/ Jaký máš momentálně nástroj, spokojenost, jaký máš vysněný?

HONZA: Bicí Sonor 3000 Force, stojany Sonor / Tama / Pearl - spokojenost 100 % obměnu nechystám. Blány Remo Pinstripe, nový hrály super, ale je to už vymlácený, chtělo by to přezout. Až bude financ, pujdu opět do Removek, ale cca. o řadu vejš... rozhodně olejovky. Činely... Hi-hat a Ride jsem zdědil po Davidovi Zíků, hajtka Paiste 502 super zvuk kupodivu super stav - obměnu nechystám. Ride Paiste 502 stále výbornej stav ale je málo zvučnej, časem bych se za lepší nezlobil. Katastrofa je to s Crashema... Paiste 502 16'' a 18''... oba rozmydlený úplně na sračku.... Totéž Splash Paiste 502 mam dojem asi 12'' ... Což mi připomíná... hledám sponzora :-))) Kromě příslušenství k bicím bych si rád jednou koupil i slušnou kytaru... a to jak elektrickou tak španělu.... Zde zatím využívám dobrotinství Přémy, od kerýho mam pučenou sedmu Peavey Predator a španělu cosi jako samoděl.

RAMUS: Kytara jakou jsem si vždycky přál, černej šíp, zakázková práce mistra Wébra a k tomu starej lampovej zes. ESH a nějaký krabičky, kabely atd.

ADAM: Mám pětistrunnou basu Ibanez a aparát od Peavey. A vysněnou mám nějakou úchylnou basu od Wébra.

18/ Jaký máš kromě muziky koníčky - oblíbená kniha, spisovatel, film, sport, chlast atd??

HONZA: Hudba je vlastně jediná činnost, který se věnuju tak nějak organizovaně... Nikdy jsem nepochopil co je to radost z pohybu, takže sporty se mě netýkají... a to ani pasivně... to jde mimo mě... Četba... vlastně taky moc ne... chlast.... mi chutná, ale za koníček bych to asi nepovažoval, to jsou spíš takový úlety.... film.... víš co video nemam, do kina nemam chodit s kym haha a na TV Nova toho moc kloudnýho nedávaj (jinej kanál nechytám).... takže to spíš vyloženě když mám stavy, že jediný co se mi chce, je válet se a nic nedělat... tak to koukám na bednu... zas tak často to taky neni... Možná to bude znít jako fráze, ale já se stejnak většinu času motám kolem muziky... Ať už třeba hraju na kytaru, píšu poštu... nebo prostě jenom poslouchám. Mě to prostě baví a to denně. Nedělám si násilí. Je spousta lidí, co se snaží toho stihnout co nejvíc, já takovej prostě nejsem a nebudu. V životě je furt co na práci... máš určitej stálej běh starostí... např. kolem baráku, lítání po úřadech a pod. Ale rozhodně mě to nestresuje. Rád si pospím.... rád se hodně dlouho povaluju v posteli než opravdu vstanu, (vždycky, když volám před polednem, tak mám strach, abych tě nevzbudil, haha - poz. Johan), rád v klidu něco pojím. Když to jde snažim se tvořit něco užitečnýho... ALE... když mám chuť čapnu kytaru, když mám chuť zapnu PC, když nemám chuť, tak prostě nedělám nic haha... prostě pohoda :-))

RAMUS: Koníčkem mi je stále metállll, nejoblíbenějším spisovatelem S. King , filmy historické a horory. Chlast téměř cokoli mimo zelený a tequily, nejraději však dvanáctku pivíčko.

ADAM: Baví mě spousta věcí, ale musím k nim mít pivo, haha. Slabost mám pro knížky o druhý světový válce a knížky od Clive Barkera.

19/ Který člen kapely má největší spotřebu nápojů a jakou nejhorší příhodu jsi v této souvislosti zažil?

HONZA: No já si jenom počkám co se o sobě dozvím... jinak no comment :-)))

RAMUS: Tak to je určitě Honza, i když Zlomysl ho začíná občas dohánět a Adam taky není moc pozadu. No a těch humornejch historek by bylo hodně, co výlet to vlastní příběh.

ADAM: Jéňa! K příhodám radši nic, aby mě nezmlátil, haha.

20/ Kdybys dostal nabídku jít hrát do Arakainu jako profesionál - bral bys?

HONZA: S Arakainem.... no rozhodně by mi taková nabídka zalichotila a dost možná trošku na chvíli zamotala hlavu... ale asi ne. Už teď mám aktivit, že vím na čtvrt roku dopředu co budu dělat víkend co víkend a nic z toho co dělám bych nechtěl stopnout. Nestíhal bych to. Prachy taky nejsou všechno.

RAMUS: ASI NE, jsem na to moc línej?..

ADAM: Před patnácti lety možná jo.

21/ Víš, že slavný spisovatel Frederic Forsyth právě vydal nový román pojmenovaný podle vaší kapely - Avenger? Co na to říkáš?

HONZA: Vidíš, je tak slavný, že ho neznám haha. Ale to že o nás píše, to mě samozřejmě neudivuje. To víš, hvězdy našeho kalibru... my jsme středem celosvětového zájmu :-)))

RAMUS: Jo vím to, konzultoval to se mnou před nějakým časem a nakonec jsme se dohodli na honoráři, kterej dostanu, takže v pohodě?

ADAM: Hmmm, tak to bude bestseller.

Tak a teď přecejen trochu vážněji, abych nakonec nedostal po čenichu já. Slovo mají zvolení mluvčí RAMUS a ADAM.

22/ Jak jste spokojeni s ohlasy na nové album? V Pařátu je deska vychválena do nebes (nebo spíš do pekel), v Payu vcelku taky (až na texty a ideové zaměření kapely), ale jinde jsem hodnocení (když si odmyslím recenzi na Fobii) nezaznamenal?

RAMUS: Určitě spokojeni, ohlasy jak kritiků tak fans jsou dost v pohodě, dobře se to prodává, asi se to lidem fakt líbí?..Co víc si můžem přát, snad jen aby to takhle šlapalo dál.

ADAM: Já žádnou z těch recenzí nečetl, tak to nemůžu posoudit. Já jsem teda fakt trotl. Už vím, proč dělají rozhovory jen Rámus a Honza, vždyť já nic nevím.

23/ Album Godless se pyšní exkluzivní malbou titulního coveru. Kdo vymyslel ideu - malíř nebo někdo z kapely?

RAMUS: Na ten nápad přišel Honza, trochu jsme to jen prodiskutovali a bylo rozhodnuto. Akorát nevím jestli víš, že ta malba co je na obalu GODLESS je až druhá verze.

24/ Všechny řadové nahrávky (nepočítám demáče) jste vydali u zahraničních firem. Jak jste s jednotlivými firmami spokojeni, máte k dispozici prodejní čísla?

RAMUS: Když to vezmu zhruba tak SHADOWS? se prodalo na všech nosičích cca 3000,-kusů, FALL OFF ? asi taky tolik a jak se prodává GODLESS, tak to nevím, myslim, že dobře, ale přesná prodejní čísla nevíme. Spokojenost docela je, akorát je dost pravděpodobný, že další album už vyjde zas u jiný firmy, prozměnu taky ze zahraničí.

25/ Zajímavostí je také fakt, že tři nahrávky se objevily také jako elpíčka, tedy černej asfalt.  Jaký náklad se dělá v tomto případě a kolik se jich prodá v Čechách? Připravujete třeba obyčejnou MC, nebo licenci někde v Tramtárii?

RAMUS: Všechny naše tituly (LP verze) vyšly v nákladu tuším 500 ks  a my měli k dispozici od každého 30 ks. Venku se LP verze prodávaj fakt dobře a tak už obě starší desky nejsou k mání. A co se týče MC tak to už v dnešní době asi nemá ani cenu, kdyby se někdo nabídl, že to udělá tak proč ne, rádi se domluvíme.

26/ Jsme na konci - obligátní dotaz number last - co teď chystáte novýho, kam máte namířeno na koncertní štace, kdy bude další deska, kdy videoklip, poděkování za skvělý otázky a tak podobně?

RAMUS: Co chystáme? No hlavně sehnat novýho spoluhráče. Máme tři nabídky, tak snad aspoň jedna vyjde.  Na podzim by se měla točit nová deska a snad i klip. Hlavně chceme hrát koncerty. Za skvělý otázky samozrřejmě moc děkujeme, jen tak dál... Díky moc a snad se někde potkáme na koncertech.

ADAM: Já skončím poděkováním, protože nic jinýho opět nevím. Tak teda děkuju za skvělý otázky. A teď si jdu dát pivo ... a Rum.

www.avenger.web.wo.cz


Zveřejněno: 05. 08. 2004
Přečteno:
3421 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář