Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Tomáš Kohout alias Necrocock se popáté hlásí se svým projektem KAVIAR KAVALIER. Poprvé jde o gramodesku, takže řeč bude, krom jiného, i o vinylech a jejich sbírání.

Ahoj Tome, Die Urinal Therapie je taková specialitka – vyšla na vinylu, obsahuje pouze dvě skladby a navíc je jedna z nich cover. Tak to všechno probereme... Začal bych vinylem – máš k tomuhle hudebnímu nosiči nějaký specifický vztah? Je Ti milejší vinyl než CD, nebo je Ti jedno, z jakého „kolečka“ hudbu posloucháš?

Spíš až nějak teď začínám mít k vinylům hlubší vztah. Mám sběratelskou duši a vinyl splňuje všechna kritéria sběratelského exempláře. Zvlášť dnes, kdy je svět zahlcen digi formátem a kdy CD ustoupilo do pozadí, je pro mě vinyl něco, z čehož na mě dejchá příjemná dráždivá starobnost. Aby dlouho vydržel a dobře hrál, vyžaduje dokonalou a jemnou péči a zacházení, a to upevňuje vztah. Začínám vinyly milovat.

Dá se o Tobě mluvit jako o sběrateli vinylů? Kolik kousků doma máš? Můžeš se pochlubit nějakou raritkou, která pro Tebe má speciální hodnotu?

Teprve se sběratelem stanu. Mám teď doma asi 200 ks, ale většina z nich je od rodičů, nebo z mýho dětství. Raritka… nevím… V Německu jsem si po vinylových bazarech postupně nakoupil všechny desky Niny Hagen, pak mám všechny LP Linha Singers a hodně desek od Mládka. Začínám to trošku sbírat až teď. Každej tejden si teď budu kupovat minimálně 10 – 20 ks LP.

Kdo vlastně přišel s nápadem sedmipalcovou gramofonovou desku? Kyperský label nebo Ty? Jak došlo ke kontaktu s Necroterror Rcs.? Přece jen jde o poměrně exotickou firmu, o které jsem dosud neměl potuchy...

No… mě by to vůbec nenapadlo. Nějak koncem roku mně začal psát satanistickej label Necroterror hlášky jako Necro versus Necro nebo NecroBukkake alliance apod... nakonec z naší korespondence vznikla vinylová Urinoterapie. Jedním z důvodů bylo taky to, že chtěl jet do Prahy na pivo a pořádně se tady kurvit, vymést pár SM, clinic salonů, což jsem mu ve vrchovatý míře všechno zprostředkoval. Byl tu na 1 tejden mezi svátky a každej den už od rána byl pro něj jedna velká orgie. Je to prima sympaťák a určitě si zahostuje na novém albu KK.

Bylo předem domluveno, že na SP bude jedna nová a jedna převzatá skladba, nebo jsi měl volné ruce?

To byl jeho nápad a přání.

Proč jsi sáhl zrovna po Jámě pekel? Ta vznikla ještě před Tvým nástupem k Master´s Hammer, takže ses na jejím vzniku nepodílel... Považuješ ji za největší hit, který Master´s Hammer kdy nahráli? Našel jsi v ní nějaké harmonie, které Ti přišly „Kaviárovské“?

Jáma je taková děsně jednoduchá a dobře se na ní německy frázuje. Ve  skutečnosti je to hodně rajcovní věc a dobře jsem se na ní textově vyblbnul. Příběh jsem trochu pozměnil, že v každém stavení není černý oltář, ale zlatý pisoár a jáma to není pekelná, ale chlípná, 100% naplněná močí Karla Hoegera, nehoří tam vesnice, ale Petrova Bouda, pak tam v lese v noci havarujeme se sanitkou apod.

Jaký byl na této terapii podíl Pavla Marcela? Dříve nahrával kytary, tentokrát je sice na obalu uvedeno Starring: Necrocock & Marcel, ale na vnitřním obalu jsi jako ten, který vše nahrál a nazpíval, uvedený Ty a Marcel jen „mixed and mastered“...

My zas tak striktně rozdělený role nemáme. Už tím, že to smíchal, tomu dal kus sebe, a to je pro KK důležitý.

Bicí nahrál, podobně jako na Lesní hudbě, Ivo Plaček – proč ten není uveden na titulce coby „Starring“?

(Úsměv) Protože nevytváří ducha KK. Na bubny jen namlátil, co už bylo předtím vymyšleno a co se mu řeklo. Taky by jeho jméno nevypadalo na titulce dobře. Už by tam toho bylo moc a Kaviar Kavalier je Necrocock a Marcel.

Když jsme u obalu – ten je dílem Františka Štorma, ale abych pravdu řekl, moc oku libý mi nepřijde. Je to celé z Františkovy hlavy, nebo z Tvé, nebo jste spolu konzultovali veškeré obalové záležitosti?

To mě se zas líbí moc. Úplně jednoduchá všeříkající titulka s klystyrem, talířem a příborem, kterým už před 90 lety jedla moje babička. Přesně takhle měl vypadat obal debutu +KLINIK+, ale nějak jsme se tehdy nechali unést nepřeberným množstvím fetiš obleků a blbinek v tehdejším boutiqu Jiný svět. Tenhle jednoduchej dnešní motiv mně asociuje starou berlínskou kliniku 30. let  a tak je to správně. Já to všechno nafotil doma na ubruse a Franta rozvinul můj nápad a dal tomu ten závěrečnej urinošmrnc.

Zato samotná deska je moc pěkná, bílá s červeným křížem uprostřed... Čí to byl nápad?

Můj. I když původně jsem chtěl vlastně desku oranžovou, jakoby barva gumových hadiček a klystýrů. Vlastně mě k bílé přesvědčil Necroterror. Červenej kříž do středu už vyplynul automaticky a na gramci to vypadá epesně.



Desek by mělo být pouze 300 – není to málo? Při boomu, jaký tenhle formát v posledních třech letech zažívá, se po omezeném nákladu zapráší asi hodně rychle...

Hm, náklad je už skoro pryč, ale 300 je hezký číslo a dostane se to jen k těm nejvěrnějším.
Dokonce je v týhle limitovce ještě malá podlimitovka, kde je 30 ks vloženo s lékařskou zprávou do plátěnolatexové bílé obálky s červeným křížem a vyplňovacím formulářem o alergiích, krevní skupině a anamnésiích… vše podepsáno a ručně očíslováno vyšetřujícím doktorem Necrocockem.

Jaký je podíl pro český trh, respektive kolik kousků jsi dostal od labelu Ty a kolik už jsi jich odbavil mezi lid?

Český trh? My to takhle provinčně nerozdělujeme a posíláme to oba všem všude. Podělili jsme se s Necroterrorem pěkně napůl rovným dílem a mám doma asi ještě 50 ks.

Co máš v plánu teď? Něco pod hlavičkou Necrocock nebo další Kaviar?

Teď  soustředěně pracuju na novým řadovým albu Kaviar Kavalier, který určitě letos vydáme.

Díky za rozhovor.

Tchußík

RECENZE

www.necrocockworld.com



Zveřejněno: 08. 01. 2012
Přečteno:
4371 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář