Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

INFEST – Everlasting Genocide CD 2011, Zero Budget Productions

Infest je srbská deathmetalová kapela fungující už od roku 2002. Stává se teprve druhou kapelou ze srbské metalové scény, kterou znám. Kapely z bývalého východního bloku a blízkého východu se do střední Evropy dostávají jen velmi obtížně. Těžko říct čím to je. Kapele Infest se ale blýská na lepší časy. Už jen proto, že se upsali českému (!) labelu Zero Budget, u něhož vyšlo i nejnovější album Everlasting Genocide. Kapela u nás dokonce i nahrávala, a to v Česticích v jižních Čechách ve studiu Hellsound. Textově se kapela věnuje smrti, válkám a protináboženským tématům. Everlasting Genocide je již třetí regulérní album této srbské čtveřice a stylově se na něm houpají mezi death a thrash metalem. Spolu s intrem má deska devět písní plus jeden cover song.

Uvítá nás krátké intro, které nás svým charakterem připravuje na epickou cestu. První song Upon The Suffering se na nás vrhne silou nevídanou. Není místo pro žádné melancholie, tady se bude sypat. Přiznám se, že po prvním zamyšlení mi kapela hodně připomíná brazilské Soulfly, vlivy jsou slyšet znatelně. Čím se ale odlišují, jsou poměrně rychlá a dlouhá kytarová sóla. Skoro až powermetalového charakteru. Ve velmi podobném duchu se nese následující Stronger Than Any God. Tam ale můžeme slyšet vokální progres, a hned je skladba živější a zajímavější. Klasický deathmetalový chraplák sem tam vystřídá hlubší growl nebo i jemnější hardcorový štěkot. Zatím opravdu slušná nálož. Jediné, co mě vadí jsou ty kvílící sóla. Nemyslím si, že se to tam hodí a kazí to pocit z dobré skladby. Třetí Deathrash Sodomy je naprosto tuctová deathmetalová sypačka. Kopáky, drtivé kytary a všudypřítomný zpěv. Místo mám pocit, že zpěvák Vandal tempu jen horko těžko stíhá. Slušně drtivý song opět naprosto zničilo sólo alá Helloween. Čtyřka Conspiracy Is Reality naopak skrývá další překvapení. Ručička vah se překulila spíše na thrashovou linku a příjemné houpavé melodie se poslouchají jedna radost. Na rychlosti se znatelně ubralo a nutno říct, že v tomto případě ku prospěchu. A díky bohu, žádné sólo. Jednoznačně jedna z těch lepších na albu.

Za polovinu alba se dostáváme se skladbou Swallowed In Hate. Ta drží thrashovou náladu, i když ji několikrát vystřídá deathmetalová zběsilost. Trochu škoda, že Vandal opět vokál usměrnil pouze do jedné polohy. Hudba se stává monotónní. Stejně tak bych označil i Everlasting Genocide. Drtivé bicí pohání kupředu Vandalův chraplák, ale ničeho extra se nedočkáme. Příjemné jsou snad jen kytary v instrumentálních částech. Naopak, opět otravné téměř dvacetivteřinové sólo. Do finále se blížíme s Daggers Into Slaves. Pocit ze Soulfly v druhé polovině alba pomalu opadá. Kapela příjemně střídá tempo a do sypaček zapojuje i rychlé vyhrávky. Úderný a nekompromisní nářez, zato nic, před čím byste utíkali od repráků. Pro jemnější povahy se v polovině objevuje sólo jiného charakteru než v předchozích skladbách. Příjemné, melancholické a v klidném tempu. Pro mě nejlepší pecka na albu. Nijak zásadně se pocit nemění ani u předposlední Screaming In Butchery. Prakticky bych mohl zopakovat charakteristiku Daggers Into Slaves. Znovu mě ale trochu znudilo přehnaně dlouhé a nenápadité sólo. Co se hudební stránky týče, nemám k této skladbě další výhrady. Poslední stopou na zajímavé desce je cover song k písni Horde od kapely Bombarder z Bosny. Vandal zde využívá skoro až grindový scream, který mě velmi mile překvapil. Horde je zároveň nejmelodičtější a když pominu brutální zpěv, i nejjemnější skladba. I to dlouhé sólo na závěr mi v tomto případě nevadí a docela se mi i líbí. Výborné ukončení a myslím že i vhodná skladba k předělávce. I když kapelu Bombarder neznám.

Čas na konečné zhodnocení alba Everlasting Genocide. Určitě klady převažují nad zápory. Velice slušný nářez v death/thrashmetalovém kabátě. Žádné zbytečné inovace, spíše oldschool feeling. Pro mě jako skalního fanouška core music, tedy technické hudby, to sice není úplně vhodné. Ale abych byl objektivní, musím říct, že je to poměrně dobrá deska. Dala mě vzpomenout na své deathmetalové začátky a především Conspiracy Is Reality nebo Daggers Into Slaves jsou skvělé písně. Kapelu Infest by si určitě fanoušci death nebo thrash metalu měli vyhledat. Ale pozor na záměnu s kalifornskou kapelou Infest.

Sestava:
  • Vandal - rytmická kytara, zpěv
  • Khil - baskytara
  • Tyrrant - kytara
  • Zombie - bicí

Hosté:
  • Thebon (Keep Of Kalessin) - zpěv (Stronger Than Any God)
  • Branislav Panic (Bane) - zpěv & kytara
  • Honza Kapák (Avenger) - kytary
  • Glavoseča, zpěv (Horde)
  • Željko Manojlovič - booklet
  • Marko Ristič - promo fotky

Seznam skladeb:
  1. Intro
  2. Upon The Suffering
  3. Stronger Than Any God
  4. Deathrash Sodomy
  5. Conspiracy Is Reality
  6. Swallowed In Hate
  7. Everlasting Genocide
  8. Daggers Into Slaves
  9. Screaming Into Butchery
  10. Horde (Bombarder cover)

Čas: 28:53

www.infestlegions.com
www.myspace.com/infestserbia
http://bandzone.cz/infestserbia


Zveřejněno: 06. 01. 2012
Přečteno:
3787 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dave | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 01. 2012 11:14 napsal/a Dave
Infest
Taky jsem je slyšel, ale na mě je to už moc velký...bordel? :-D
06. 01. 2012 11:10 napsal/a Dharm
mno
stejnojmenní frantíci mě teda bavěj víc :-)