F.O.B. - Outside The Palace Walls

EINE KLEINE BANG BANG – Hands Of Blood MCD 2011, vlastní náklad

Blbej zvuk, to byla první myšlenka, která mě přepadla při prvních tónech linoucích se z beden, abych jí hned za chvilku vypudil z hlavy a zvuk charakterizoval jako dobrý. Smůla pro kapelu byla, že jsem toto EP strčil do věže hned po poslechu debutu Suffocate With Your Fame, kteří mají zvukový level někde jinde. Na druhou stranu při přihlédnutí k faktu, že si EINE KLEINE BANG BANG pořizovali vše sami, v téměř domácích podmínkách a k stylu, jakým se prezentují, je vše ok. Na svém Bandzone profilu se charakterizují jako metal alternative. Nicméně pod tuto škatulku se dá dnes schovat téměř vše, ale těžko kapele vyčítat takovéto zařazení se, když v jejich hudbě se dá slyšet téměř vše, co se točí kolem stylu, jehož dodatek je vždy core. Kapela absorbuje opravdu veliké množství vlivů a vytváří zajímavý koktejl, který nemá šanci nudit, za předpokladu, že vám core nesmrdí. On je to vlastně takový core crossover, v kterém jdou dost cítit veličiny žánrů, v sedmé a vlastně i v osmé jsou ovšem ti System Of A Down už na mě ale vážně moc (úsměv). Jasně, typický pocit, že vám je tamhleta pasáž povědomá, pak zase tento riff... sakra vždyť to znám… jen si zrovna vzpomenout odkud??? Zkrátka takovýmto myšlenkám se při poslechu prvního oficiálního EP EINE KLEINE BANG BANG sem tam nevyvarujete.

Jak jsem poznamenal v předcházejícím odstavci, nudit se při poslechu nebudete, dalo by se napsat, že se to ani nedá stihnout. Určitě za to může rozumná stopáž patnácti minut, do které se vtěstnalo devět skladeb, ale opravdu se o grind nejedná (úsměv). Dalším plusovým momentem je, že EINE KLEINE BANG BANG dokáží efektivně pracovat se všemi těmi fungujícími střípky a mají cit pro to je slepit dohromady tak, aby to nedrhlo. Navíc se téměř v každé skladbě objeví chytlavá pasáž nebo alespoň moment, který stojí za zvýšenou pozornost. Přínosem pro kapelu je rozhodně angažování dvou vokalistů, kteří se úspěšně doplňují a dodávají celkovému výrazu na pestrosti. Jeden disponuje hrubším výrazem (growl), druhý je spíš hardcore uřvaný (scream), přičemž oba dva se prezentují i svým civilním hlasem, aspoň se tedy domnívám. V živém provedení to musí být určitě efektivní a živelné, což platí i na zbytek ansáblu.


Jednoduše řečeno na mě tato nahrávka působí jako sbírka songů, které kapela ráda poslouchá, ráda je hraje a jestli to někoho zaujme, tím lépe. Tím nechci tvrdit, že je to nahrávka bez jakýchkoliv ambicí. Ale oproti jiným souborům neútočí na posluchače přesládlými, vlezlými melodickými refrény, a jednoduchou stavbou skladeb, což mohu jenom pochválit. Hudební složka je opravdu zaměřena na alternativnější HC/metal formu, ke které je potřeba si tu cestičku najít, tudíž se nedají čekat lačné náctileté fanynky před pódiem se slzou v oku... nebo se snad pletu (úsměv)?

Čas: 15:15

Seznam skladeb:

  1. Another World
  2. Treason
  3. Less Than Nothing
  4. Addicted
  5. Hands Of Blood
  6. Wldwtpog
  7. Nice and Heavy
  8. Royal Coffee
  9. For One Breath (Bonus Track)


ROZHOVOR

http://bandzone.cz/einekleinebangbang


Zveřejněno: 30. 12. 2011
Přečteno:
3839 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář