Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

13.1.-14.1.2012 – Ostrava - Barrák

Čtvrtý ročník PatkaFestu proběhne tradičně v ostravském klubu Barrák ve dnech 13. a 14. ledna 2012. V pátek 13.1. zahrajou kapely Drift Ice, Lečo, Mr.Scarerow, Ill Crow, Godless Truth, Immer a Eternity. V sobotu pak budeme pokračovat s Rusty Fox, Oblivion, Witch hammer, Sweet Leopard, Eagleheart, Nahum a Gordias.


Godless Truth
technický death - Olomouc
www.bandzone.cz/godlesstruth
Tento rok vystoupí na PatkaFestu kapela Godless Truth hrající technický death a do Ostravy se vrací po dlouhých letech. Jejich album Selfrealization (2001) je považováno za jedno z nejlepších českých deathmetalových alb vůbec. V roce 2010 vydali pátou placku a to neuvěčitelné EP "Too Late To Stop My Hate" a vystoupili na festivalu Brutal Assault. V následujícím roce pak koncertovali s kapelami jako The Faceless, Born of Osiris, Veil of Maya, Black Dahlia Murder a dalšími... Na podzim pak následovalo evropské turné Die Thrice s koncerty po osmi státech Evropy spolu s maltskými Beheaded a švýcarskými Carnal Decay. Je tedy opravdu na co se těšit!

Eagleheart
power metal - Brno
www.bandzone.cz/eagleheart
Další významnou kapelou na PatkaFestu 2012 je bezpochyby power metalová smečka zvaná Eagleheart pocházející z Brna. Na podzim roku 2011 vydali své nové CD "Dreamtherapy" nahrávané u mistra Rolanda Grapowa známého z kapel Helloween a Masterplan. Eagleheartům se také zadařilo podepsat smlouvu s italským labelem Scarlet Records zastupující kapely jako Shaman apod. CD "Dreamtherapy" tak nyní neustále sklízí velmi kladné recenze napříč celým světem. Na sklonku roku pak absolvovali úspěšné Power Metal Blast Tour npřes celé ČR i Slovensko.

Witch Hammer
heavy metal - Jablunkov
www.bandzone.cz/witchhammer
Na PatkaFestu dále vystoupí kapela Witch Hammer hrající heavy metal. Za dobu své existence vystoupila na mnoha velkých koncertech a festivalech včetně Rock for People a Noc plná hvězd.

Mr.Scarecrow
death-black metal - Ostrava
www.bandzone.cz/mrscarecrow
Tradičně vystoupí i ostravská kapela Mr.Scarecrow, která zde minulý rok pokřtila svůj počin "Change the Channel".

Ill Crow
black metal - Ostrava
www.bandzone.cz/illcrow
Black metalová sebranka Ill Crow z Havířova přinášející s sebou do Ostravy neúprosné zlo svých písní!

Drift Ice
hardcore - Frýdek Místek
www.bandzone.cz/driftice
Drift Ice jsou úvodní kapelou celého festivalu. Tato energická Frýdecko-Místecká kapela zastupuje na PatkaFestu 2012 hardcorovou odnož metalu.

Lečo
punk rock - Ostrava
www.bandzone.cz/leco
neustále překvapující čerství mládenci s neukojitelnou touhou předávat své neuvěřitelné historky v písních širokému posluchačstvu v nezapomenutelné formě. Určitě se nebudete nudit!

Immer
death - Český Těšín
www.bandzone.cz/immer
Immer nabízí velmi kvalitní valivý death metal z Českého těšína. Příznivci propracované, promyšlené a hutné hudby budou nepochybně nadšeni.

Sweet Leopard
glam rock - Ostrava
www.bandzone.cz/sweetleopard
nová rozjetá glamrocková kapela z ostravy hrající klasické rockové songy. Nedávno nahráli své debutové CD a natočili klip "Lateness Moll". Na své první vystoupení na PatkaFestu si chystá Sweet Leopard opravdu speciální show.

Oblivion
death metal - Ostrava
www.bandzone.cz/oblivion
Oblivion je death-metalová kapela z Ostravy hrající melodický death metal po vzoru kapel jako In Flames a Dark Tranquillity.

Rusty Fox
hard rock - Ostrava
www.bandzone.cz/rustyfox
Rusty Fox nám nabídnou na PatkaFestu hard-rockové odlehčení.

Eternity
thrash-death - Ostrava
www.bandzone.cz/eternity
Eternity jsou metaloví klasikové hrající již od devadesátých let poctivou kombinaci thrash a death metalu. V roce 2010 nahráli u J.Opiely z Denetu své čtvrté CD "Deadlines".

Nahum
thrash-death - Ostrava
www.bandzone.cz/nahum
Na vystoupení této party si užijete prolínání především melodického thrashe, deathu i black metalu.

Gordias
death metal - Ostrava
www.bandzone.cz/gordias
Celý festival PatkaFest 2012 uzavře další zástupce melodického death metalu. Jak napovídá název, je jejich hudba inspirována antickou mytologií. Pokud máte rádi řízný death metal střídaný s líbivými melodickými mezihrami, stavte se!

Na lednový pátek 13. i následující sobotu 14. si tedy určitě zapiště do diáře PatkaFest 2012! Začíná se vždy o půl šesté, takže doražte včas, ať o nic nepřijdete.

Odkaz:
www.patkafest.wz.cz





Zveřejněno: 11. 12. 2011
Přečteno:
3259 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář