Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

SMASHING DUMPLINGS – Gastrogrind CD 2011, Coyote records

To jsou mi zase jednou věci. Tak naschvál, kolik různých odnoží grindu znáte? Dost, že? A slyšeli jste někdy o gastrogrindu? Ne? Já do dnešních dnů také ne. Už minimálně touto slovní hříčkou se povedlo Smashing Dumplings upoutat mou pozornost. Čtveřice zkušených mazáků a známých to jmen na severočeské UG scéně se rozhodla udělat si radost a natočit desku, která ve finále vyšla pod ruskou hlavičkou Coyote records. Tou gastro pochutinou, kterou nám čtveřice veselých číšníků servíruje, jsou jen a pouze, knedlíky podávané na mnoho způsobů. To je toho, řeknete si, ale ručím vám za to, že některé knedlíkové pokrmy nejen že jste ještě nejedli, ale ani jste o nich doposud neslyšeli.

Menu se skládá ze čtrnácti chodů, které zdlábnete za 22 minut. Tím pádem se jedná o klasickou rychlopalbu, kde se víceméně nezastavuje a když ano, tak ve stylu tanečního gore grindu (rozuměj, máš kelímek s pivem v ruce a skáčeš z jedné nohy na druhou). Smashing Dumplings se orientují na tu jednoduší verzi grindu, ale to neznamená, že by se jednalo o primitivní hráčské výkony. Gurmáni ovládají své nástroje rozhodně kvalitně, jediný výrazně mladší člen zpěvák Kícr trápí své hlasivky v rámci žánru také úspěšně a snaží se střídat více poloh. Je to zkrátka klasická grindová divočina v celkem povedeném zvukovém hávu (studio Davos), i když zvuk je dost zahuštěný basou.

Překvapivá je absence inter, v grindu se za normálních okolností hojně vyskytujících. V celých čtrnácti rychlovkách se objeví jen jednou (Omaštěný knedlík), na druhou stranu najít filmovou hlášku na téma knedlík asi není zrovna jednoduchá záležitost (úsměv). Snad ještě k větší spokojenosti, bych na albu uvítal nějakou výraznější zapamatovatelnou jasnou hitovku, nejvíc mi chutná desátý chod Jahodový knedlík, podobně chytlavějších pochutin by to chtělo víc.

V záplavě českých grindovek budou zřejmě Smashing Dumplings jedni z mnoha, ale jelikož naše grind scéna má vysokou úroveň, netřeba to brát jako kritiku. Tady jde především o srandu a zablbnout si, a to Smashing Dumplings splňují beze zbytku. Na závěr malé přiznání. Čtrnáct knedlíků jsem ještě nikdy nedal, tentokrát to bylo poprvé a nebylo to vůbec špatné, takže až mi splaskne, dám si toto menu ještě jednou.

Čas: 22:14

Seznam skladeb:

  1. Knedlík se zelím
  2. Špenátový knedlík
  3. Omaštěný knedlík
  4. Karlovarský knedlík
  5. Chlupatý knedlík
  6. Knedlík s vajíčkem
  7. Švestkový knedlík
  8. Borůvkový knedlík s tvarohem
  9. Plesnivej knedlík
  10. Jahodový knedlík
  11. Bramborový knedlík
  12. Houskový knedlík
  13. Krupicový knedlík
  14. Knedlík s mákem

ROZHOVOR

http://bandzone.cz/smashingdumplings


Zveřejněno: 22. 12. 2011
Přečteno:
4047 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář