Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

30.11.2011 od 20:00 hod., PLZEN – KD Šeříkova, Šeříkova 13.

Kanadská pomprocková skupina SAGA se vrací do České republiky! Historicky třetí koncertní zastavení skupiny v SAGA v tuzemsku se bude tentokrát konat v plzenské Šeříkovce. Kapela se představí i s původním zpěvákem Michaelem Sadlerem,jehož letošní opětovný návrat do SAGY byl na progrockové scéně stejnou senzací jako byl svého času pro metalisty návrat zpěváka Dickinsona do Iron Maiden!

SAGA začala svou kariéru již koncem sedmdesátých let v kanadském Torontu. A jako jediná kapela ze země javorového listu dokázala být veleslavným krajanům RUSH důstojnýmdlouholetým rivalem v souboji o pomyslný kanadský rockový Stanley cup! SAGA stála od svého počátku v čele pelotonu kapel (Triumph,Loverboy,April Wine atd..),pro který rocková kritika volila později samostatnou škatulku,,kanadský  rock". V tvorbě SAGY najdeme veškeré elementy této významné větve tvrdého rocku.V mantinelech stále ještě klasického rocku hudebníci tvoří přímočaré pomprockové hity i kompozice rozmáchlé jak pšeničné lány Manitoby. Kaskády rytmů a nálad pak podporují dominující klávesy a vokály vypjaté jak torontské mrakodrapy.To vše podpořeno samozřejmou hráčskou virtuozitou bratrů Crichtonových i klávesáka Gilmoura a v čele s charismatickým zpěvákem Michaelem Sadlerem.

V osmdesátých letech si SAGA získala nemalý počet příznivců i v tehdejším Československu.V oblasti na západ od Rokycan měli možnost sledovat rockoví fanoušci v západoněmecké televizi legendární noční pořad Rockpalast,kde byla SAGA velice častým hostem.A důkazem obliby byl i plný loketský amfiteátr v květnu 2009 při koncertní premiéře SAGY v Česku.

Plzenský koncert SAGY bude ve znamení největších hitů-How Long, Humble Stance, On The Loose, Wind Him Up, Don't Be Late, You'r Not Alone atd. v podání původního zpěváka Sadlera. Dojde ale i na pár ochutnávek z nové studiové desky, kterou obnovená sestava vydá letos v září.

Kapela se představí v sestavě Michael Sadler-zpěv, Ian Crichton-kytara, Jim Crichton-basa a klávesy, Jim Gilmour-klávesy a Brian Doerner-bicí.

Info e-mail: ozzyapotkan@seznam.czTato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Předprodej vstupenek též v sítích www.eventim.cz,  www.ticketstream.cz, www.ticketpro.cz, www.ticket-art.cz, www.ticketportal.cz

Související odkazy: www.sagaontour.moonfruit.com, www.serikovka.cz


Zveřejněno: 26. 11. 2011
Přečteno:
3380 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář