Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

ALCHEMIST – Alchemy Of Rising CD - R 2011, vlastní náklad

Alchemist, toť jméno další metalové partičky s poměrně krátkou historií, která nám zaslala svou nahrávku. Kapela pochází z Mostu a vznikla v roce 2007 spojením bývalých členů tamnějších seskupení Chewbacca a Deathstar.

CD obsahující 5 věcí se dá v podstatě rozdělit na takové dvě části. První z nich tvoří trilogie souhrně pojmenovaná „Muse“ (předpokládám, že po textové stránce se jedná o nějaký ucelený příběh, nicméně texty ani jejich případnou obsahovou myšlenku k dispozici nemám, takže se můžu jenom domnívat, oč že vlastně běží), která se svým vyzněním odlišuje od dvou dalších písní, přítomných na tomto nosiči. Hudebně se tahle trojice skladeb pohybuje zhruba někde na pomezí heavy/power/thrash metalu s prvky progresse, orientálními motivy a spoustou kytarových nápadů (občas je jich na jednu skladbu možná až zbytečně mnoho). Čtvrtá v pořadí „GoDevil“ je už trochu o něčem jiném, zatěžkaná střední tempa s postupnými rychlejšími vsuvkami, klidně bych se v tomto případě nebál použít i pojem „stoner metal“, ke kterému má píseň svou náladou opravdu hodně blízko, především v těch pomalejších pasážích. Podle mého nejlepší věc ze všech zde uvedených. Závěrečná „Dirty Hole“ je svižná pecka, která je velmi příjemným zakončením CD. Kladem této placky jsou kvalitní instrumentální výkony a dobře zmáknutý anglický vokál, jenž obstarává zároveň i kytarista Mentol. Docela by mě zajímalo, zda to takhle perfektně dokáže skloubit i při koncertech (úsměv), jelikož při těch kytarových parádičkách to musí být opravdu poměrně složité.

Velice dobrá zvuková stopa byla vytvořena na začátku léta v Bohemian Hell studiu v Žatci, pod dohledem Michala „Agmena“ Dědka (ex – Maniac Butcher, Agmen).

Jediným  větším záporem tohoto CD je bezesporu obal, jestli se tedy o dvojlistu z kopírky s částečně rozmazanými písmeny na tom nejlevnějším papíře vůbec dá hovořit jako o nějakém obalu. Hlavní námět není špatný, ale přijde mi jako kreslený doma pastelkama. Je mi celkem jasné, že vyrobit a vytisknout v dnešní době kvalitní přebal stojí nemalý peníz a že takto je to pochopitelně o hodně rychlejší a jednoduší, ale být kapelou, tak bych se přece jenom zamyslel nad tím, že i vizuální stránka stránka desky reprezentuje daného interpreta.

Zajímavostí pro fanoušky možná bude, že na bicí u Alchemist hraje Brady, jinak též baskytarista legendárních domácích blekáčů Maniac Butcher.

Dávám 6 a půl bodu.

Seznam skladeb:

  1. Muse I (Inspiration)
  2. Muse II (Inner Spaces)
  3. Muse III (Alchemy Of Rising)
  4. GoDevil
  5. Dirty Hole

Čas: 24:35

www.alchemist.cz
www.bandzone.cz/alchemist

Zveřejněno: 26. 11. 2011
Přečteno:
3807 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář