Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

K.A.S.K. – Brutal Abstraction CD-R 2011, vlastní náklad

S podobnými promáči už se příliš často neshledáváme. Polský kvintet s prapodivným názvem K.A.S.K.  nám poslal pálené kolečko a xeroxovaný obal, nejspíš v rámci úsporných opatření, protože na webu je k vidění minimálně titulní cover v barvách. Ale vzhledem k tomu, že jde o demo, dnes často označované jako EP, lze jednoduchý obal i CD-R chápat. Co jsem ale nejdříve nechápal, bylo logo s nápisem East Fight White Pride – u nás jsou známé dvě navzájem protichůdné verze, ale význam polské varianty není na první pohled zřejmý – až přiložený promo list mi to osvětlil – kapela podporuje ideje antifašismu, humanismu, vegetariánství a individuální svobody, tak snad její texty nebudou nějakým způsobem závadné.

K.A.S.K. za sebou mají demo Cactus Core i řadu koncertů a také ujasnění si, co že chtějí hrát – brutal death metal / metalcore. A ještě doporučují svou tvorbu fanouškům HEAVEN SHALL BURN, JOB FOR A COWBOY, CARNIFEX a BEHEMOTH. No nevím – zrovna k posledně jmenovaným se dnes s chutí přirovnává nejedna skupina ze země našich severních sousedů, ale K.A.S.K. s nimi mnoho společného nemají. Nicméně i tak nejde o nějakou směšnou záležitost – kapela šlape celkem slušně, stylové zaměření víceméně sedí, i když podle mě jsou K.A.S.K. blíže death metalu a coreové pasáže fungují jen coby občasné zpestření.

Zpěvák Wafel se prezentuje kvalitním hrubým vokálem, který je velmi dobře artikulovaný a do muziky nafrázovaný. Sem tam se objeví i řev sborový, třeba v třetí Salvation´s Spinning In The Grave, kterou považuji za nejpovedenější. Kromě deathové rubanice a zmíněných sborů v ní nechybí ponurá pasáž ani kytarové sólíčko. Důraz je ale evidentně kladen na valivost a údernost, hned následující Brutal Abstraction drtí vše dusotem bicích a řeží kytar, ale i tady se v závěru dočkáme zvolnění a propracovaného úseku, který poměrně dlouhou skladbu posílá do trochu jiných sfér. Ony skoro všechny skladby jsou složeny podle obdobného mustru – divoký úvod, postupné zvolňování a trochu divný závěr – jak v případě Brutal Abstraction (mnou neoblíbený fade out), tak Slave´s Anathomy, která končí vyloženě bezradně. Další trochu zvláštní věcí je outro a za ním ještě jedna položka – ta ani není označena jako bonus, po kytarové vybrnkávačce a ptačím zpěvu prostě znovu udeří ostré riffy, salva bicích a ozve se řev.

Vcelku kvalitní, nicméně nikterak zásadní nebo přelomový materiál s vcelku kvalitním, nicméně nikterak zásadním nebo přelomovým zvukem.

Seznam skladeb:
  1. Awake From Unconsiousness (Intro)
  2. Empty Thoughts
  3. Salvation´s Spinning In The Grave
  4. Brutal Abstraction
  5. Slave´s Anathomy
  6. The Rest Is Silence... (Outro)
  7. Falsephobia

Čas: 23:45

www.myspace.com/kaskband

Zveřejněno: 16. 11. 2011
Přečteno:
3246 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář