Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

26.9.2011, Praha - Matrix

Legendy black metalu poprvé v ČR na jednom pódiu! Již 26. září tohoto roku přiváží Arkham prod. do Prahy kapely INQUISITION, REVENGE, THE STONE, CORPUS CHRISTII a INFERNAL IMPERATOR!

V pondělí 26. září dojde v pražském klubu Matrix ke zhoubné konstelaci démonických entit z nejhlubších propastí true underground black metalu, a sice k zastávce evropského turné „Ominous Doctrines over Europe“ slovutných černokněžníků Inquisition (COL/USA) a legend extrémního blacku Revenge, které Vám do Prahy exkluzivně přiváží Arkham Productions. Tuto pekelnou dvojici z propastí Hádu doprovodí neméně dravé smečky, jejichž pojetí black metalu nenechá nikoho na pochybách, že tady jde o čirou temnotu! Vycházející hvězdy světového black metalu Corpus Christii Vám představí své oceňované aktuální album  Luciferian Frequencies  a The Stone předvedou, jak zní jedna z nejlepších srbských blackových tlup. No, a aby těch legend nebylo málo, jako český support se před Vámi odehraje nezřízená černomagická bestialita v podání pověstných Infernal Imperator! Lineup je nabitý k prasknutí a hudební kvality kapel slibují BM akci roku, proto si všichni s temnotou v srdci zapisují 26. září černým písmem!

Inquisition
Tuto famózní černokněžnickou hordu, jejichž živá vystoupení patří mezi to nejlepší, co lze na koncertních pódiích spatřit, založil démon v lidské podobě zvoucí sám sebe Dagon roku 1988 v kolumbijském městě Kali, nechvalně proslulém násilím rozrostlé narkomafie. Strach, nenávist, násilí a peklo drogami ovládnuté Kolumbie dali vzniknout kaple, která dotáhla formu zuřivého black metalu na jeden z pomyslných vrcholů. Pět alb již přesvědčilo tisíce lidí, že Inquisition jsou živoucí legenda.  Kulometná palba bicích, štěkavá kytara a obludný vokál rozpoutají v Praze pravé peklo!

Revenge
Conqueror jsou mrtví, ať žíjí Revenge! Tahle bestiální kapela, která se dala dohromady na troskách zmíněné kanadské legendy, už přesvědčila Evropu o tom, že v Kanadě se hraje hodně šílená podoba death/blacku! Vycházejíce ze stejného okruhu lidí kolem kapel jako jsou Blasphemy, Blood Revolt nebo Black Witchery,  Revenge předvedli své umění na společném turné s francouzskými Arkhon Infaustus a oblažili posluchače extrémního metalu třemi alby u stáje Osmose Productions. Očekávejte militantní extrémní a chaotický black toho nejhrubšího ražení. Nikoliv bezdůvodně se na tomto turné Revenge střídají v roli headlinerů s Inquisition!

Corpus Christii
Tak schválně – kolik znáte black metalových kapel z Portugalska? Tedy myslím takových, co nahrály něco víc než jedno demo a mohou si dovolit svá díla vydávat u labelu Candlelight records. Vypadá to spíš tak, že - až na pár významných jmen - kapely kvalit Corpus Christii aby tam člověk hledal s lucernou. Tento temný spolek však rozhodně vyvede z omylu všechny pochybovače o úrovni black metalu v těchto jižních končinách. Divoké tempo, mrazivé a poutavé kytarové riffy a velmi osobitý mnohotvárný hlasový projev vokalisty a vůdčí osobnosti CC Nocturna Horrenda zkrátka přesvědčí každého malověrného, že i portugalskou scénu černého kovu se vyplatí pozorně sledovat. A také že stojí za to vidět hrát tyto horkokrevné rouhače na vlastní oči.

The Stone
Aby těch zvláštností v sestavě kapel nebylo málo, další sekta, jenž nám přijede kázat své pekelné poselství, pochází ze svérázného Srbska. Tato rozzlobená partička, dříve známá jen několika nadšencům undergroundu, v poslední době začala pronikat do povědomí širších řad posluchačstva. Ostatně u nás nevystoupí poprvé, budou tomu totiž na den přesně dva roky od doby, kdy přijeli zatopit pod kotlem fanouškům do Brna. Marko „Kozeljnik“, který kromě The Stone hraje ještě ve stejnojmenném projektu, se nám se svými rarachy rozhodli ukázat nefalšovaný zápal, sílu a upřímnou temnotu jihoslovanského black metalu. Navíc se můžete těšit na jejich nové dlouhohrající album „Golet“, které vychází 15.září a v době konání pražského koncertu již tedy bude k mání.

Infernal Imperator
Vhodně či naopak špatně zvolený support může někdy ovlivnit celý průběh akce, takže je lepší výběr nepodceňovat. A co jiného zvolit na úvod takového nesvatého večera než nějakou odpornou zvrácenost, blasfemii a černočerný hnus vyvržený z útrob samotného pekla? Obskurní spolek vyznavačů temných sil, který setrvává v podsvětí natolik, že jeho oficiální existence je téměř utajená, tomuto požadavku naprosto vyhovuje. Co se „tajemných“ nechvalně známých členů kapely týče, není nikterak neznámé jejich osobnostní propojení s domácími řezníky Maniac Butcher a Krvavá práce. (Ne)těšte se na jejich rouhavý a nelítostný black-mass metal a přejte si raději, ať v onu krutou hodinu začátku rituálu milosrdně ztratíte sluch a zrak. Vládce pekla totiž otevře brány svého démonického impéria.

Začátek akce: 20:00

Vstup: 350 Kč (na místě)

Místo konání: Matrix music club


Zveřejněno: 15. 09. 2011
Přečteno:
3236 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář