Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

28. 10. 2011 - Favál - Brno; 29. 10. 2011 - Exit-us - Praha

Oslavte keltský svátek Samhain se stylovou tvrdou muzikou! Tentokrát si keltsky zařádíme s Krampus a tak trochu i s Cruadalach, slovansky si pro změnu zatančíme s medieval folkovými nemetalisty Percival, v dalším výstupu metamorfovanými do folkmetalových Percival Schuttenbach. Vážnost a majestátnou dušičkovou ponurost tomu všemu dodá smyčcová formace Clawed Forehead. Pestrý hudební zážitek, o který by byla škoda přijít!

Více na http://www.cruadalach.com/samhainfest.php

Akce na facebooku: http://www.facebook.com/event.php?eid=122531701165952

Zastávky:
14. 10. 2011 - - TBA - TBA, ITA
15. 10. 2011 - Piper Club - Udine, ITA
21. 10. 2011 - Club Liverpool - Wroclaw, POL
22. 10. 2011 - U Bazyla - Poznań, POL
28. 10. 2011 - Favál - Brno, CZE
29. 10. 2011 - Exit-us - Praha, CZE
26. 11. 2011 - TBA - Zagreb, CRO

České zastávky (Praha  a Brno) se odehrají 28. a 29. října!
Vstupné na obě akce je 200 Kč.
Pozor, pražský koncert se odehrává v novém klubu Exit-us na adrese Sokolovská 195, Praha 9.

PERCIVAL SCHUTTENBACH (Pol)
"Nová vlna polského heavy folku". Percival Schuttenbach jsou klenotem polského folk metalu. Kapela složená z velmi kvalitních a všestranných muzikantů přetváří tradiční písně moderním způsobem do metalové podoby a v jejím repertoáru nechybí ani vlastní skladby. Vedle polských folkových motivů nese tvorba Percival Schuttenbach i prvky jazzu. Pohanskou atmosféru jejich hudbě dodávají tradiční nástroje (třeba buben potažený kozí kůží) a violoncello, stejně jako dravý ženský zpěv. Vypráví o starých bozích, slavných legendách; oslavují život, přírodu a starobylé časy. Naživo je to nezapomenutelný zážitek, zejména díky strhujícím a suverénním show, během nichž si kapela dokáže získat posluchače na svou stranu s fascinující lehkostí a profesionalitou.
www.percivalschuttenbach.art.pl/
facebook.com/Percival-Schuttenbach

KRAMPUS (Ita)
"Folk melodeath metal". Krampus vznikl v roce 2009 jako klasická folkmetalová kapela. Změny v sestavě ovlivnily styl kapely, který tak nabyl agresivnějšího a modernějšího zvuku, ovlivněného melodickým death metalem a metalcorem. Texty pojednávají o různých obludách a konfrontují moderní problémy vhledem do minulosti.
"Zrozeni z ostudy lidské zkaženosti, s chladným větrem ve stínech Alp, Krampové, zimní démoni, přežívají represi ze strany moderních bohů. Tak jako kořeny proráží hmotu, oni otřásají myslemi, otupenými slabostí současné společnosti, a bojují beze strachu ve jménu své víry. Jsou ohněmi skrytými v každém z vás, dušenými lží národů. Ohněmi cti, hrdosti, tradic a svobody..."
www.krampusfolk.com/
facebook.com/krampusfolk

PERCIVAL (Pol)
"Medieval folk". Percival jsou medieval folkovým projektem členů Percival Schuttenbach, což svědčí o jejich tvůrčí i interpretační všestrannosti. Folklórní zpěvy, staré lidové písně, středověké a jednoduché melodické postupy, v nichž je síla a z nichž dýchají dávné časy. S touto formací se můžete setkat na středověkých bitvách a obdobných stylových akcích. Na Samhainfestu se Vám tedy Percival Schuttenbach představí i jako Percival, pro odpočinutí ušním bubínkům i pro "gurmánství" těch, kdo se třeba zajímají o vedlejší projekty a zdroje pro inspiraci těchto tvrdých muzikantů.

CLAWED FOREHEAD (Cze)
"Metal - classical music". Česká hudební formace Clawed Forehead vznikla v roce 2006 původně jako revivalový projekt čtveřice brněnských muzikantů hrajících na smyčcové nástroje převzaté skladby od známých kapel Metallica a Apocalyptica. Brzy nato však začala pracovat i na vlastní tvorbě, což vedlo v roce 2007 k natočení debutového alba s názvem At the end of Spring. V současnosti kapela hraje v originálním nástrojovém složení housle, dvě violoncella, kontrabas, bicí s občasným obohacením o violu da gamba a zpěvy. Její hudba v sobě mísí prvky vážné hudby, severského folku a progressive metalu s reminiscencemi v psychedelii 60-70. let, minimalismu a taneční hudbě. Na svých koncertech, kromě převažující vlastní tvorby, nadále pro zpestření zařazuje covery od skupin Metallica, Apocalyptica, Faith No More, Muse, Rammstein, Pink Floyd a dalších.
bandzone.cz/clawedforehead
facebook.com/clawedforehead

CRUADALACH (Cze)
Osmičlenný klan je koncertně aktivní od září 2009. Charakteristický zvuk kapele udávají smyčcové nástroje (violoncello, housle) a dechové folklórní či středověké nástroje (dudy, šalmaje, zobcové flétny). Tvorba odkazuje na dávné legendy, ale zabývá se spiritualitou bytí a čím dál častěji i běžnými lidskými problémy a hodnotami. Hudebně lze kapelu řadit do folkmetalové stáje s řadou vedlejších prvků sesbíranými z pestré inspirační škály od punku a hardcoru až po folklór a středověk. To vše spolu s excentrickým frontmanem a živelnými show je zárukou protančeného setu, na jehož konci padnete únavou. Od nejprvnějších koncertů si klan rychle začal získávat oblibu u širokého publika a po necelých dvou letech koncertování si tak vydobyl postavení, jež mu umožnilo stanout po boku kapel jako Arkona či Skyforger, účinkovat na českých i zahraničních festivalech a získat kontrakt s ambiciózním německým subjektem, vydavatelstvím a agenturou Black Bards pod jehož patronací vydá na podzim 2011 své debutové album "Lead - Not Follow".
www.cruadalach.com
facebook.com/cruadalach


Zveřejněno: 11. 09. 2011
Přečteno:
3289 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář