Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

BLOODY SIGN - Vana Vigala Loits promo CD-R 2003 - vlastní náklad

S touto francouzskou družinou jsem se setkal při jejich českém minitour v březnu letošního roku. Tehdy vystoupila spolu s Mortifilií a Avenger u nás ve Strakonicích a já jejich set popsal jako black deathový masakr (report z tohoto koncertu je tady). Za pár dní mi bicmen Avengeru Honza vrazil do ruky promo CD Bloody Sign s tím, že jim slíbil rozeslat pár kusů po českých zinech a v mém případě ušetří za poštovné :-).

Pár týdnů mi to leželo doma, ale konečně jsem se dostal k souvislejšímu poslechu tohoto půlhodinového dílka. Zajímavý je i fakt, že kromě live skladby se nahrávalo v Estonsku v červenci 2003, mix a mastering se ale dodělával ve Francii. A nemají v Estonsku špatné studio, zvuk má grády a nic proti němu, na promo je dobrý až až a spousta desek, které dneska vychází, je na tom hůře.

Od prvního tónu se rozjíždí nemilosrdná mašina, chvíli po koleji vedoucí směrem blackovým, častěji směrem deathovým. I když převládají zběsilá tempa, najde se i pomalejší pasáž (třeba uprostřed skladby č. 2). Někomu možná přijdou skladby kapel preferujících rychlost stejné, ale u Bloody Sign se s takovým problémem nepotkáte. Každá skladba je jiná, promyšlená do detailu a s obrovským feelingem. I když se nepovažuju za nějakého veleznalce death/black nářezů, jsem přesvědčen, že tahle kapela patří v daném žánru k velkým nadějím. Nevidím žádný skladatelský přečin, vše je zkomponováno tak, že je jasné kde je hlava a kde pata. Navíc jsou pánové instrumentálně velmi zruční, jak kytarista, tak basák, ale ?šílencem? kapely je určitě bubeník. Viděl jsem ho naživo, bylo to maso, ze studia je to maso taky, ale sakra pestrý! Zpěvák se sice drží řevu zuby nehty, ale při pozornějším poslechu je možno odhalit, že si s výrazem a barvou hlasu taky pohrál. Výtka míří ke čtvrté skladbě, která se na promáči vyjímá jako oddaný fanoušek Michala Davida na blackovém koncertu. Jedná se o lidovku zpívanou nějakým estonským (?) folklórním souborem, navíc ženským a nejspíše tvořeným stařenkami. Nic proti folklóru, ale tady mi smysl uniká ... Naopak zařazení coveru smrtonošů Pestilence je naprosto v pořádku, písnička je to hezká :-) a zahraná solidně. Sedmá skladba končí vcelku zbytečným krkancem (i když jeden můj kámoš říká o kapelách které poslouchám, že se jedná o vykrkávače...) a pak následuje live song. Zvuk je dost mizernej, ale jinak je to nářez od začátku do konce, chvílemi až grindový.

I když tenhle extrémnější smrtící kov není zrovna můj nejoblíbenější styl, produkce těchto Francouzů mě docela dostala. Tlučmistr by se určitě neztratil v kdejaké zavedené kapele zvučného jména. Kdo je změškal v březnu, má možnost toto ?pochybení? napravit na Open Hellu ve Volyni. A protože promo slouží k lovu vydavatelů, přeju jim mnoho zdaru.

Čas: 31:15

Skladby:

1.Possessed by Ancient Earth

2.Unleashing the Power of the Bloody Sign

3.Conquering Pain

4.Vana Vigala Loits (intro)

5.Vana Vigala Loits (part 2)

6.Parricide (Pestilence cover)

7.Banished

8.Master of Nothing (live at La Laiterie, april 2003)

www.bloodysign.fr.st


Zveřejněno: 25. 06. 2004
Přečteno:
3373 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář