Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

ANTI-NOWHERE LEAGUE – This Is War picture SP 2011, Papagájův Hlasatel Records

„Now this is War“ – to jsou slova, která se ozvou na úvod titulní skladby nového materiálu od ANWL, materiálu neřadového, zato zaznamenaného na tom nejlepším nosiči, který existuje. Tím myslím picture vinyl, v tomto případě malou sedmipalcovou gramodesku (s obrázkem – úsměv). Na hlavní straně je stylová barevná fotka kapely, na vedlejší logo tvořené zatnutou pěstí s obodákovaným boxerem a řetězem s koulí ve vnitřním kruhu a názvem kapely i singlu v mezikruží (mezi kruhem vnitřním a vnějším. Grafika je tedy oku libá, navíc nechybí ani přebal na kvalitním papíru, což u picture disků nebývá zvykem. Přední stranu obalu zdobí další fotka kapely, zadní inversní logo, uvnitř nechybí texty – poctivá práce, která zaslouží pochvalu.

Ale zpět k úvodní sloce „Now this is War“ resp. k stejnojmennému songu, který přináší porci špinavého punk´n´rollu s výrazným chraplákem. Vydavatel v promo textu hovoří o MOTÖRHEAD v punkovém kabátě a sám bych lepší přirovnání nevymyslel. Kytara řeže, výrazná basa brblá, bicí duní, leader zvaný Animal řve... jen členů ANWL je o jednoho víc než v Lemmyho partě. Song This Is War je bezesporu potenciálním hitem i koncertní tutovkou, zemité pasáže se střídají s chytlavým refrénem, který se okamžitě zarývá do podvědomí, takže se mimoděk přistihuji, že si jej jen tak pro sebe prozpěvuji – sice nejde o zrovna veselé téma, ale což.

Druhá strana je specifická... Nachází se na ní starší skladba (z čtyři roky starého alba Road To Rampton) v nové „beznapěťové“ verzi. Původní song jsem neslyšel, takže srovnání se nekoná. Pomalá skladba ale dokazuje, že i „staří pankáči“ dokáží zahrát tak trochu na city (úsměv). Akustické kytary a čistý melodický zpěv vládnou, a zase se to poslouchá příjemně. 

Limitovaný náklad čítá 500 kusů, které nejspíš budou záhy vyprodány. Takže kdo má rád špinavý ostrý punk, nevadí mu ani melodie, ani poměrně krátký hrací čas a neustálé zapínání gramofonu (tedy pokud nedisponuje, narozdíl ode mne, pouštěním vinylů přes dálkové ovládání), a kdo si libuje v barevných asfaltech, ať raději zbytečně neváhá...

Seznam skladeb:
  1. Photo Side: This Is War 2:45
  2. Logo Side: Good As It Gets (unplugged) 3:35

www.antinowhereleague.com
www.phr.cz


Zveřejněno: 08. 08. 2011
Přečteno:
3371 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář