Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

24.6.2011 - 20:00, Plzeň-Božkov, \"Pod kopcem\"

Již více než dvacet let brázdí svět, jejich nástroje hřmí ve jménu pravého metalu, jejich alba přetékají silnými melodiemi, rychlostí a brutální silou a jejich koncerty jsou plné zběsilé energie a ryzího, heavy-metalového nadšení, které už dnes umí předvést málokdo! Za dvacetdva let své existence si podmanili srdce fanoušků power-speed metalu a po dvou letech se konečně vrací i k nám, do české republiky! Budeme tedy mít možnost poslechnout si skladby z aktuálního alba "...Of Wariwulfs and Bluotvarwes" které v zahraničních magazínech sklidilo velmi dobré kritiky a vysoká hodocení, ale i starší hity, které WIZARD katapultovaly z heavy-metalového undergroundu mezi špičku německé kovové scény!

Těšit se, podle českého booking managera skupiny Václava Hadače, který byl na křtu posledního alba koncem května v Německu, na stejnou,skoro dvouhodinou show a slyšet tedy můžeme mimo novinky i  pecky jako "Defenders of Metal", "Betrayer", či "Hammer, bow, axe and sword" a spoustu dalších. Ve spojitosti s jejich tvorbou se často nabízí srovnání s legendárními true-metalisty Manowar, avšak Wizard si vypracovali dlouhými léty dřiny svou vlastní, originální tvář, prezentovanou hlavně mocným a silným vokálním pojevem Svena D´Anny, jenž se pyšní jedním z nejlepších a nejcharismatičtějších hlasů na celé heavy-metalové scéně, ale i velmi rychlými riffy a hlavně nádhernými, melodickými refrény, jenž dokáží vzít za srdce každého fanouška heavy metalu! Zajímavostí je jistě i fakt, že kapela od svého vzniku v roce 1989 neprošla žádnými personálními změnami (pouze přibrali druhého kytaristu Dano Bollanda), což se také kladně projevuje na sehranosti pódiové prezentace a velmi dobré koncertní atmosféře! A pro všechny, kteří ještě Wizard neznají, je tohle perfektní příležitost se s nimi seznámit na vlastní oči i uši - každý, komu v hrudi bije metalové srdce, by měl být spokojen!

Jejich - již zmiňované - nové album "...Of Wariwulfs and Bluotvarwes" je tentokráte konceptuálně zaměřené na příběhy o vlkodlacích a další krvežíznivé havěti - na rozdíl od jeho předchůdce "Thor", jenž se neslo na vlně pohanských příběhů. Obě alba bude jistě také možné zakoupit přímo na místě.

Jako předkapela na plzeňském koncertě vystoupí místní INTERITUS, které určitě není potřeba představovat ,hrají již od roku 1993 a pravidelným koncertováním si zajistili už velmi silnou fanouškovskou základnu se svým osobitým symphonic-metalem, okořeněným elementem ženského zpěvu, . O té doby kapela prošla mnoha změnami, z nichž tou nejčerstvější je příchod nového kytaristy Nedyho. Nedávno se také zůčastnili soutěže kapel Metalgate a na českých pódiích si zahráli i před takovými legandami, jakými jsou Primal Fear, U.D.O, Crematory, Helloween či Alice Cooper. Jedná se již tedy o stálici české scény.

Proto neseďte doma a přijďtě zažít pravou heavy-metalovou show se vším co k tomu patří! Lístky jsou již v předprodeji, za velice sympatickou cenu pouhých 160 kč!

Lístky za předprodejní cenu je možné objednat na tel: 603790626 (snaik@seznam.cz), nebo na tel: 603531943 (ozzypotkan@seznam.cz) . Lístky je také možné si zarezervovat a vyzvdnout přímo na místě.

Zveřejněno: 18. 06. 2011
Přečteno:
3258 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář