Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CONDEMNED – A Dying Art CD 2010, Underground Movement / Rundown Records

Podle titulní strany obalu to vypadá, že tihle pánové jsou úchylní. A po vyslechnutí úvodní minutky jejich alba, ve které se ozývá nářek nějaké trýzněné slečny, je to potvrzeno... Styl severoirské kapely je vydavatelem přibližován jako death metal / heavy metal / grindcore, což působí značně rozevlátě – a navíc to není pravda. Heavy metal nemá v definici co dělat, CONDEMNED hrají mix death metalu a grindcore, který sice na první poslech vypadá jako běžný rambajz, ale hned na ten druhý se začnou objevovat docela zajímavé psycho pasáže.

Ač CONDEMNED existují od roku 1993, do širšího povědomí se zatím nejspíš nedostali. Ono ani není divu, když disponují jedním demosnímkem a třemi EP, až loňské album A Dying Art je jejich plnohodnotným debutem. Debutem, který je v promo materiálech přibližován ke CANNIBAL CORPSE, DEICIDE, CEPHALIC CARNAGE nebo DILLINGER ESCAPE PLAN, já bych si dovolil přidat SIX FEET UNDER a MORTICIAN. Právě tyhle dvě kapely mi přijdou signifikantní pro pomalejší, trochu ubíjející pasáže, které mě nebaví... Ale pak se objeví parádní momenty, které svědčí o instrumentálních kvalitách kapely a které mi připomínají zběsilce DYSRYTHMIA. Kdo by to řekl, že z vcelku fádního death/grindu udělají tyhle extravagantní „šílenosti“ docela zajímavý produkt. Produkt, který ale nebude mít lehkou cestu do uší posluchačů – myslím, že grindeři budou láteřit nad oněmi progresivními úskoky a progresivisté zase nad kanálním murmurem a již zmiňovanými „obyčejnými“ výplachy.

Mně je mnohem milejší ona avantgardní tvář, která vévodí hlavně titulní, jednoznačně nejzajímavější, kompozici A Dying Art. V té sice nechybí výše uvedené atributy, ale překvapivě ani vcelku chytlavé melodie a hlavně neustálé změny... všeho – tempa, rytmu, zpěvu... a ty parádní táhlé kytarové vyhrávky! Jenže úvod následujícího kousku z úplně obyčejného „šedého“ death metalu rychle nadšení krotí, aby po chvilce pánové zase hrábli do strun o poznání interesantněji. A tak se to opakuje na celé desce.

Seznam skladeb:
  1. The Dark Place
  2. Everybody Died Last Night
  3. My Blood Runs Back
  4. Here Come My Eyes
  5. A Dying Art
  6. Almost Cannibal
  7. Every Last Cruelty
  8. The Body In The Box
  9. Death Followed...
  10. Leave Me Alone

Čas: 33:28

www.myspace.com/condemneduk
www.rundownrecords.co.uk
www.underground-movement.net


Zveřejněno: 08. 07. 2011
Přečteno:
3282 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář