Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Třinecká Noc hororu - doprovodná akce hudebního festivalu Noc plná hvězd, který se koná 24. a 25. června 2011

Krev poteče proudem, zavoní pach škvařeného masa, lebky roztříští sekera, a kdo by chtěl usnout, toho zahradník polechtá brutálně ostrými nůžkami! Nikdo nebude krvácet věčně, ale každému se může někam zatoulat vypíchnutá bulva…


První ročník nezávislých, amatérských a studentských krváků přichází!


Třinecká Noc hororu, jakožto doprovodná akce hudebního festivalu Noc plná hvězd, který se koná 24. a 25. června na fotbalovém stadionu Třinec – Borek, nabídne to nejlepší ze současné české i slovenské scény.


Mimo soutěž budou promítnuty dva nezávislé celovečerní horory, které představují špičku ve svém oboru. Na prvním místě to bude nejnovější snímek Romana Vojkůvky alias Gangreny, psychohoror a jedinečný český nezávislý slasher Total Detox, ve kterém se vraždí stejně jako v legendární zemanovské Studně brutálně - sekerou: trailer: http://www.youtube.com/watch?v=C3JMfwFeDys

Na zahajovacím ročníku kromě krvavé Vojkůvkovy novinky nesmí chybět novodobá legenda ze Slovenska, celovečerní pocta kultovní klasice Upír Nosferatu pod mysteriózním názvem Nič nekrvaca večne od skupiny Metafora Films v režii Matěje Hradského. Černobílá splatter groteska a absurdní komika tento film povyšují na čestné místo mezi takové kultovní hity jako například Bad Taste od Petera Jacksona (Pán Prstenů, King Kong, Braindead). Výsostně stylizovaný černobílý obraz, imitace dobových titulků a především situační pantomima upomene na zlatý věk němého hororu. A hlavně… krve skutečně protečou litry.


V soutěžní části festivalu o Ocelové srdce (tedy nejhlubší krvavý zářez až k aortě českého hororu) objevíte nejlepší krátkometrážní snímky za poslední roky.


Především máme tu čest uvést tvorbu mladých talentovaných tvůrců jako je Robin Kašpařík (Seance, Bez dechu, Mlha) a Josef Choze Blažek (Tělo, Casa Carnivora). Naši patřičně odpornou porotu (Big Boss, Izzi, Swastyk) čekají opravdová muka, noční tortůra zahrne projekci oceňované Seance (trailer zde: http://www.youtube.com/watch?v=xAPrfjOYqQY ) inspirované mistry hororu Howardem P. Lovecraftem a Rogerem Cormanem. Chapadla Cthullů provětrá neméně stylová Casa Carnivora (trailer zde: http://www.youtube.com/watch?v=gO3kih1qN1Q ), jedině díky ní nočním Třincem zavoní pach spáleného masa.


Milovníky příběhů „z mechů a kapradí“ čeká nefalšovaný Lesní teror. Jeho tvůrce Jan Pohanka (kamera, střih, hudba a režie) nabízí hutnou dávku krvavé schizofrenie v autorském podání s využitím počítačové technologie.


Poměrně vzácnou a o to zajímavější kategorií je horor točený ženami, první dámou českého hororu bude letos jednoznačně Rosana Zvelebilová se svým explicitním hororem Noční oční. Neposedné bulvy a úchyláci třeste se!!!


Na Noci hororu nebudou chybět ostřílení veteráni: Marek Dobeš (Choking Hazard) přispěje svou porcí strachu v Explicitním důkazu, společnost Gamera nabídne lahůdku v podobě parodie pro otrlé Pátek 30týho a náš král nezávislého hororu Roman Gangrena Vojkůvka (Total Detox, Někdo tam dole mě má rád) svolil k uvedení svého krátkometrážního masakru Neusínej! (a jak prozradil, možná už bude hotový druhý díl, uvidíme!?.)


Ocelové srdce na to, uprostřed lesních hvozdůůůů na stadionu Borek Vaše tělo jen tak v klidu nespočine! Řízněte to na www.nocplnahvezd.cz R.I.P!


Prezident festivalu - Martin Jiroušek


P.S. Fanatici hororu hlaste se, už běží přihlášky na další ročník, posílejte nám své krváky!





Zveřejněno: 17. 05. 2011
Přečteno:
3506 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář