Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

GRONDHAAT – Humanity: The Flesh For Satan´s Pigs, CD 2011, Ketzer Records

Nový projekt baskytaristy Asury z Trollechu dostal do vínku název Grondhaat. CD se zajímavým názvem: "Lidé - maso pro satanova prasata", vyšlo na německém labelu Ketzer records (Trollech, Daemonlord, Darkest Hate Warfront...) 28. února letošního roku. Při prvním pohledu na krabičku CD zaujme už svým obalem. Použitá černobílá fotografie svojí jednoduchostí a námětem, nutí k letmému zamyšlení a dobře se hodí k hudební náplni alba.

To obsahuje celkem šest autorsky původních skladeb, plus jednu cover verzi. Ale pěkně popořadě. Grondhaat produkují ultra nekro black metal a hudba je postavena na odkazu a kultu Darkthrone. Tedy primitivní, špinavá, bezbožná a pořádně hlasitá! Přesně taková je i první skladba na desce Fucking Slaves. Následuje titulní Humanity..., kde si hned zkraje můžete vychutnat Asurovo chrčení (inu, ne nadarmo se mu přezdívá český Abbath:o)) a následné hezké a velké FUCK YOU!!! Wow, tohle mě fakt baví! Žádné instrumentální orgie na tomto albu nenajdete ani lupou. Tohle jsou přízemní orgie plné neřesti, blasfémie a rouhání! Ano, Asura na nahrávce obstaral veškeré vokály, složil nenávistné texty a na svá bedra si vzal i kytaru. A tak se lehce může stát, že nejednou zavzpomínáte i na období kolem prvních desek Trollech. To je zkrátka nepřeslechnutelné. Basu nahrál Runevlar (Unholy Kill) a bicí dusot Dherwish. Obojí sice primitivní, ale jak účinné. V jednoduchosti je síla. Nejpomalejší skladbou na albu je cover verze The Gate Of Nanna od finských neznabohů Beherit (z desky Drawing Down The Moon ´93). Tenhle song má neuvěřitelně hustou atmosféru. Zlo až za roh! Naříkavým skučením začíná i pátý nejdelší song na CD Incantations Of Dark Gates, aby se pozvolna rozjel do vyšších obrátek. A zavane i duch starých dobrých Bathory. Stejně jako v následující The Blackest Blasphemy, jejíž "hitový" refrén mě nakazil chutí se rouhat. Celé tohle nelidské dílo uzavírá skladba All Bullets Of War, v jejím rozjezdu uslyšíte klasické "UHH!" made in Tom G. Warrior. Nálada songu je proměnlivá, střídání pomalejších pasáží s ultra rychlými a stejně tak rychlý konec. Půl hodina ve společnosti Grondhaat uběhne jako voda.

Materiál vznikal během let 2006 - 09 a nahrávku zvukově ošetřil Lord Morbivod. Zvuk je v podstatě garážový, neučesaný, přesně tak jak velí pravidla podzemního black metalu. Nazvučení je tudíž velmi stylové. Pro mě velmi příjemné osvěžení v tomto ranku a pokud už vás nebaví nakašírované hvězdy typu Dimmu Borgir, sáhněte třeba právě po Grondhaat. Protože právě podobné kapely jako Grondhaat, tvoří ten vzrušující základ, pulsující srdce pravého podzemního běsu.

Seznam skladeb:
  1. Fucking Slaves
  2. Humanity: The Flesh For Satan´s Pigs
  3. The Last Dawn Of Human Race
  4. The Gate of Nanna
  5. Incantations Of Dark Gates
  6. The Blackest Blasphemy
  7. All Bullets Of War

Čas: 30:58

www.bandzone.cz/grondhaat
www.ketzer-records.de


Zveřejněno: 19. 05. 2011
Přečteno:
4146 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář