Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

SCARS ON MURMANSK – Travelling Through Dark Places CD-R 2011, vlastní náklad

Byla nebyla ve Francii jedna kapela, která se jmenovala Hypnosis. Vydávala alba, jedno nám kdysi poslala na recenzi a v roce 2008 to zabalila. Její někdejší členové – basák a zpěvák Pierre Bouthemy a kytaristka a zpěvačka Cindy Goloubkoff – se v roce 2010 spojili s dvěma mladšími spoluhráči a postavili kapelu Scars On Murmansk. Zatímco Hypnosis míchali do death metalu industriální prvky a střídali mužský a ženský zpěv, Scars On Murmansk jsou o poznání tradičnější kapelou produkující klasický death metal s (pouze) mužským řevem. Cindy se věnuje jen kytaře.

Scars On Murmansk sice nehrají objevnou muziku, nicméně jistý punc neotřelosti jejich tvorba má. Ono to na první poslech nevyzní, ale postupně se začnou na povrch drát specifické melodie, které se objevují jak na pozadí riffové vozby, tak coby hlavní nosné motivy. Možná je termín brutální melodický death metal svým způsobem nesmyslný, ale v případě těchhle Francouzů (a Francouzky) mě lepší přirovnání nenapadá. Sem tam se objeví i náznaky thrash metalu a sem tam se zahraje na progresivní notu, strojová hra bubeníka pak posunuje kapelu k odlidštěnému vyznění. Pozornost zasluhuje i Pierrův zpěv – na death metal je jeho projev hodně pestrý a pohybuje se od hlubokého srozumitelného zpěvu po chropot, přičemž se objevují i náznaky blackového skřehotu.

Jednoduchý, ale graficky solidně zpracovaný přebal (pošetka) k náladě alba velmi dobře zapadá a zvuk ze zkušebny není vůbec špatný.

Celkově velmi slušný start, který můžete sami posoudit, protože nahrávka je volně ke stažení – ostatně jak Pierre v rozhovoru uvedl, CD se nelisovala a kapela preferuje, aby se každý obsloužil sám (úsměv).

Seznam skladeb:
  1. Through Dark Places
  2. My Death
  3. Buried Dreams
  4. Blind
  5. Dark New Messiah

Čas: 24:48

www.myspace.com/scarsonmurmansk

www.facebook.com/scarsonmurmansk



Zveřejněno: 23. 04. 2011
Přečteno:
4060 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář