LLYR

PANDEMONIUM – Promo 2011 CD 2010, Godz Ov War Productions

Vypadá to, že z Polska se na evropské výsluní dere další kapela. Pandemonium nejsou žádnými nováčky, s první nahrávkou přišli už v roce 1992 (Devilri letos vyjde v reedici na vinylu), ale po minulém albu Hellspawn se o nich začalo více hovořit a možná, že letos vypukne Pandemonium-mánie. Proč? Protože kapela, kromě toho že se prezentuje zajímavou muzikou, maká nejen ve studiu či na koncertech, ale i co se promotion týká.

Důkazem je na sklonku loňského roku vypuštěné Promo 2010, které je zabaleno ve slušivém digipacku a na němž jsou k ochutnání dva nové songy plus jako bonus zařazeno několik starších skladeb coby video hratelné na PC.

Dva nové zářezy se nikam neženou, spíše naopak, převládají střední tempa a tíživá atmosféra. Pandemonium zručně alternují mezi blackened death metalem ve středních tempech a ponurým doom metalem, přičemž prvně jmenovaný žánr má vrch v Black Forest a mnohem pomaleji se „vleče“ druhá God Delusion. Mění se i zpěvákův výraz – zatímco nejprve chrčí i blackově skřehotá, v druhém případě celkem srozumitelně artikuluje, i když „kanál“ je to taky řádný. Největší síla Pandemonia tkví v kytarové práci, která je opravdu fascinující – hlavně God Delusion je v tomto směru úchvatná. Avizované album Misanthropy, o jehož emisi se na podzim postarají mocní Pagan Records, vzbuzuje oprávněnou zvědavost – udrží pánové stejnou kvalitu i na podstatně delší ploše?

I na živo kapela umí a navíc je vidět, že neponechává nic náhodě – pódiová výzdoba je precizní. Záznamy z Metal Time Festivalu resp. Do Nowa Metal Festu mají ale poměrně špatnou zvukovou kvalitu, takže slouží spíše jako ukázka koncertního nasazení. Videoklip má pochopitelně o poznání lepší sound i obraz.


Seznam skladeb:

Audio:
  1. Black Forest
  2. God Delusion

Video:
  1. Intro
  2. Asaku Marsuti
  3. Dingir Xul
  4. Unholy Existence
  5. Intro
  6. Hellspawn
  7. Hypnotic Dimension
  8. Intro
  9. Frost (videoklip)


Čas:
Audio: 8:18
Video: 20:01

www.pandemonium.metal.pl
www.myspace.com/pandemonium_pl
www.myspace.com/rammstahl



Zveřejněno: 09. 05. 2011
Přečteno:
3262 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář