Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

První část epické ságy z magazínu (dobrému vkusu) hodně, hodně daleko

Dobrý den pokud právě obědváte, vítám vás v koutku metalové módní policie, v níž se podíváme, jak se oblékají slavní rockeři, rockerky, metalisté, metalistky a metališťata. Protože máme jaro vskutku v rozpuku a většina z vás milých dam ví, že právě letí květinové vzory, snad se nám a naší terénní fotografce podařilo zachytit právě takový model i v terénu. Ale pojďme již na samotné fotky
  
AXL ROSE – GUNS N’ ROSES


 
Nejlepší pódiový útěkář Světa Axl Rose zvolil styl motorkářsko-totalitní, jistě vidíte velké sluneční brýle, jež zakrývají oči plné jisker a mladické drzosti. Z estetického hlediska se jistě jako zajímavé mohou jevit klíče v rozkroku, kterými Axl nejspíš podporuje Austin Powersovskou svatou čtveřici šrajtlofle-koule-..klíče..-moč. Za zmínku jistě stojí i pohodlné kožené boty, v nichž se nohy vůbec nepotí, a Führerovská čapka, kteroužto model vyjadřuje svůj postoj vůči všeobecně uznávaným americkým autoritám. Upřímně tento styl je poměrně klasický a hodnotil bych jej známkou 2 kabelky z 5.
 
 TUOMAS HOLOPAINEN – NIGHTWISH
 

 
Vrchni skladatel noční ryby Tuomas na této fotografii dokonale ztělesňuje odlehčený, progresivní styl renesančního quatrocenta, za předpokladu, že by v renesanční Itálii znali džíny. A možná synteticky červené košile. Každopádně stylizace do osoby Leonarda Da Vinci je jasně patrná, Sammetový plášť s baretem ležérně přehozeným ke straně, dlouhé pečlivě ošetřované vlasy a lišáčký úsměv na naši fotografku udělaly patřičný dojem. Nehledě na to, že Tuomas je skutečně renesanční člověk v každém ohledu. Takový Disneyovský. 3 kabelky z 5.

JOSEF VOJTEK – KABÁT


 
Že se Pepík nebojí žánru muzikálu a peněz, to jistě nemusíme nikomu zdůrazňovat. Ovšem teprve když si oblékne toreádorský úbor a jde na Koridu, začnou se dít věci. Jeho větrem, holkami, cigáry, alkoholem a Michalem Davidem ošlehaná tvář ve šklebu  mořského vlka, sebevědomé držení pochodně s umělým ohněm, masivní kožené kalhoty, holínky od Morbivoda a ve větru třepotající se řasená vestička udělali naší fotografce radost. A k tomu ještě Josef nádherně zpívá. Třeba i o krtcích nebo krávách. Těch fialových. 3 kabelky z 5.

ABBATH - IMMORTAL



 
Co bychom pro vás milé čtenářky neudělali! Fotografka obětavě zastihla našeho modela Abáta na pobřeží Černého moře v poněkud choulostivé pozici, kdy se zrovna oddával svým oblíbeným vodním sportům. Přesto – vysoké holínky podkoního, jenž celý den stráví kydáním hnoje, nábojnicové pásy, mrazivá grimasa batří Grimmů, panda paint a v neposlední řadě také černo metalové surfovací prkno – to vše dělá z Abbatha skutečnou ikonu toho nejčernějšího black metalu, jenž se spíše než na muziku soustředí na něco jiného. A dělá to skvěle. 5 kabelek z 5.   A teď honem vysušit objektiv.


JAMES HETFIELD - METALLICA


 
James si speciálně pro focení do našeho časopisu vybral styl, jenž bychom dnes pravděpodobně nazvali „retrem“. Flanelová košile, která vždy sedělá husto-kruto-masakro přísnému hudebnímu stylu Metalliky, pěstěný mexický vous ála Zorro zastara a založené ruce v kříž na znamení, že již nikdy nebude pracovat rukama. A u toho již zůstal. Ovšem na focení do takto důležitého módního časopisu přijít jen v košili, bez nezbytných doplňků a dostatečného make-upu? Takhle tedy ne pane Hetfíld, vemte si příklad z kolegy surfaře! 2 kabelky z 5.

MR. LORDI – LORDI




Na fotce jsme zachytili pana Lordiho, zrovna když si dopřával chvíli na rozmyšlenou před odpovědí na záludnou otázku, kolik že je 1+1, a jsme rádi, že zde konečně máme zástupce spíše ležérnějšího stylu. Mr. Lordi se rozhodl rezignovat na přílišnou stylizaci se, a tak se veřejnosti vždy představuje takový, jak jej příroda stvořila. Syn jeskynního trolla a divoženky od Bobří řeky se za svou šmrncovní podobu nestydí, ba naopak. Ruku na srdce, styděli byste se za to, kdybyste na Svět přišli v brnění a s pařáty středně vyvinuté banší? Pravda, trochu zamrzí fakt, že celý obleček je vytvořen z azbestem pokrytého plastu, to aby jeho matka neměla až takové porodní bolesti, ale i tak supr. Jistě pak překvapí fakt, že si tento hejsek vybral pro své působení zrovna uniformní, nemastnou neslanou hard rockovou kapelu a ne pořádný nášleh, kde by svůj zjev lépe prodal. Napadá nás třeba brek metal. I tak se ale ve výsledku jedná o příjemný model na léto i zimu, kdy se brnění s plastovou kožešinou vždy přizpůsobí okolní teplotě.
4 kabelky z 5 – přirozenost.

KERRY KING - SLAYER




Naše polní fotografka navštívila nedávný koncert Slejr a zastihla dědečka hříbečka Kerryho v pro něj neobvyklé pozici. Kerry totiž na festival přijel i s předkapelou, uznávanou hip-hopovou skupinou Maxi King a předvedl, že kromě svých disharmonických sól bez paty a hlavy dokáže také obstojně rapovat, a ačkoliv mu musel být přidělen speciální stojan pro Aťku Janouškovou, i při své výšce 169 cm, z níž polovina tvoří jeho vous, vypadá stále majestátně. Jen se podívejte, jak mu krásně sluší basketbalové triko, které je oblíbeným módním doplňkem černochů amerických ghet či bílých fans hc, chtějících oními černochy být. Určitě musíme vytknout absenci kšiltovky, nějaký ten zlatý řetěz by také bodl, pokud se tedy již Kerry chce situovat do pozice svých afroamerických přátel. Ohledně tetování - zajímalo by nás, kolik Kačerů Donaldů na tuto kreaci vlastně padlo.
1 kabelka z 5.

A to je pro dnešek vše drazí fanoušci módy. Příště se podíváme, jak se s univerzem, v němž se absence doplňku neodpouští, perou metalové mamky, kuchařky, hospodyňky, jednoduše ta jemnější a často také podstatně méně módně analfabetická (více než) polovina celku. Prozatím namóděnou!


Zveřejněno: 20. 04. 2011
Přečteno:
4146 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 04. 2011 13:36 napsal/a inspektor Trachta
Nejlepší...
je Tuoamas... :-))))