Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

AUSTIN LUCAS (USA), JETPILOT (Švédsko)

Přiznám se, že akce tohoto typu nenavštěvuji pravidelně, dá se říci, že vůbec. Výjimku jsem udělal kvůli Austinu Lucasovi, kytaristovi a zpěvákovi skupiny K10 Prospect. Právě na kompakt K10P jsem nedávno napsal recenzi a dvě bonusové skladby na téhle placičce pocházející ze sólové tvorby A. Lucas mě hodně zaujaly. Zvědavost mě tedy uprostřed pracovního týdne přiměla k návštěvě této akcičky. Na plakátech ani na webu klubu nebyl začátek uveden, až na stránkách Samuel Rcs. (spoluvydavatel K10P) se psalo, že začátek bude po 20. hodině. Dorazil jsem minutku před dvacátou a v klubu sotva deset duší. Během hodinky dorazily tváře známé i z metalových koncertů a nakonec bylo účastníků asi padesát.

Kolem deváté večerní vlezl na pódium týpek vypadající, že neumí do pěti počítat, otrhaný džíny a příšerná džíska s nášivkou Terorrizer přes celý záda, v uchu nejt jak dvojkoruna. Jenže hrábnul do strun a bylo to tam. Zdání holt někdy klame. Těžko nějak škatulkovat ? čistý zpěv jen za doprovodu elektrické kytary. Všechny skladby - balady v pomalém tempu, na klubový prostor zvuk kytary naprosto úžasný, stejně kvalitní instrumentální výkon mr. Lucase. Kapitola sama pro sebe byl zpěv ? procítěný, melancholický, dechberoucí ? Možná si teď někdo říká, že asi magořím, vyznavač Master?s Hammer a ulítává na popině, ale jestli budete mít vážení metalisté možnost, na tohoto člověka se jděte podívat. Ještě dodám, že jednu píseň zapěl jen tak bez doprovodu kytary. Lidi civěli jak na zjevení a přinutili Austina aspoň k jednomu přídavku.

Poté bafli nástroje švédští emo pop punk hard coristi Jetpilot. Rychlejší songy v melodickém hardcoreovém tempu mi docela sedly, pomalejší emo pasáže už tolik ne. V první skladbě si jeden člen kapely zahrál na pianino, ale slyšet ho vůbec nebylo, ať se snažil sebevíc. O zpěv se dělili oba kytaristé, každý s trošku jinou polohou hlasu, ale na Amíka neměli ani jeden. Pochvalu zaslouží ještě bicmen, který pestrou a razantní hrou kapelu zezadu slušně popoháněl.

Před třiadvacátou hodinou je konec a ranní příslib vstávání mě nutí k odchodu. Ale určitě večera stráveného poslechem amerického virtuóza nelituju.


Zveřejněno: 02. 06. 2004
Přečteno:
3432 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 06. 2004 13:28 napsal/a p3tris
bles úterý
Musím dát Johanovi za pravdu. Tenhle úterní koncert ve znamení blues stál opravdu za to a Austin ukázal, že umí. Jetpilot taky nejsou mojí krevní skupinou. Pořád mi připadalo, že v nich slyším ranné Smashing.