Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

Doba letních festivalů je tady, proto jsme kontaktovali pořadatele těch významnějších a položili jim pár otázek. První na řadě je Beherit stojící za Whiplash festem v Kdyni.

Tenhle fest je zajímavý nejen tím, že vlastně sezónu otevírá, ale také žánrovou rozmanitostí. Bližší informace jsou uvedeny v sekci články.

1. Zdravím, představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest ? historie, dramaturgie, místo konání?

5.6. proběhne už třetí ročník Whiplash festu. Koná se ve Kdyni na fotbalovém hřišti. Předchozí ročníky proběhly celkem v pohodě, ohlasy lidí pozitivní. Neustále něco  zlepšujeme, aby byli všichni spokojeni.

2. Kdy tě napadlo začít pořádat festival a co tě vlastně vede k tomu abys pokračoval?

Festival jsme pořádali jako kapela Martyrium Christi už dřive. Máme za sebou dva dvoudenní festy Eternal Hate. Na druhém jsme ale měli obrovské problémy, tak sme si dali pauzu. Pak se nam nabídl náš známý, který měl zájem pořádat velký fest a finančně ho krýt. Podmínka je velká stylová různorodost. Uvidíme jak to bude fungovat do budoucna. Nás to baví, tak určitě budeme pokračovat.

3. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé, by určitě zajímalo zázemí ? takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití,? Chystají se nějaké změny proti minulému roku?

Areál tvoří dvě hřiště, je tu možnost parkování přímo v areálu. To se týká i stanování. Jídlo a pítí v přijatelných cenách, jako jinde na festech, nonstop. Oproti loňsku bude profi podium postavené firmou, rozměry 14m na 12m, obrovský světelný aparát, zvuk výkon 30 kW.

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

.Je to hodně ruznorodý. Od těch tvrdých jako Altar, Hypnos, M.CH., Avenger, českou stálici Torr a odechovky jako Ozzy Osbourne Revival, Zvlášný Škola, Coda nebo speedovku Krleš. Je z čeho vybírat. Já se osobně těšim nejvíce na Altar.

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

To je hodně specifický, konzultuje to víc lidí.

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupné asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní? a co to ?ostatní? obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Vstupenky je možno sehnat v předprodejích v Plzni, Klatovech, Domažlicích. Skoro půlku nákladu spolkne podium a aparatura, zbytek kapely, reklama. Dělá to ke 200 000 Kč, takže žádná prdel.

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Odlišnost vidím ve velké různorodosti žánrů. Záleží hlavně na tolerantnosti fanoušků. Na nich záleží, jak festival proběhne.

8. Tip na návštěvnost...

To se necháme sami překvapit.

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Přijdte se podívat a sami uvidíte. Jak už jsem řekl, pouze na fans záleží, jaký bude další Whiplash.

Díky za rozhovor a ať se Whiplash fest vydaří.

www.whiplashmag.net/whipfests.html


Zveřejněno: 31. 05. 2004
Přečteno:
3400 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 06. 2004 22:28 napsal/a marty
škoda
docela škoda, že je to zrušený, třeba to počasí nebude tak špatný :-(